30-03-2025, 06:44 AM
Rozwiązania są dwa - oba wymagają dostępu do pliku bazy danych która jest w
Działamy na wyłączonym kodi! (jak wyłączyć masz kawałek dalej)
Wygodną metodą jest skorzystanie w przypadku Coreelec z sftp (działa jak masz ssh w ustawieniach Coreelec włączone):
- adres do połączenia (ja korzystam z linuksa więc thunar ładnie to łyka - w windows trzeba jakiś program do ftp - np filezilla, ale totalcommander też da radę)
Jak już tam jesteś to albo:
1. usuwasz plik
2. odpalasz kodi- na nowo robisz wszystkie źródła, scrapujesz do biblioteki i na koniec odpalasz WatchedList żeby postęp zachować
3. naprawiasz plik ręcznie - za pomocą np. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - trzeba usunąć nieprawidłowe ścieżki i wywołania. Ale zawsze coś zostanie (robiłem to kilka razy, wydawało się że jest ok - a przy testach FF3 potrafiło mega cyrki robić i się potrafiło po roku sypnąć) - więc lepiej metoda z punktów 1-2.
Można jeszcze spróbować w ogóle od innej strony - ale nie sprawdzałem tego dodatku nigdy sam na żywym organiźmie: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
A tu podpowiedzi dla punktu 1 jeśli nie chcesz się bawić w sftp (ale też żeby wyłączyć kodi)
1. wyłącz kodi:
- połącz się z coreelec przez ssh
-
2. zlokalizuj swoją bazę danych:
3. usuń plik
4. odpal kodi
I to wszystko.
/storage/.kodi/userdata/Database/Działamy na wyłączonym kodi! (jak wyłączyć masz kawałek dalej)
Wygodną metodą jest skorzystanie w przypadku Coreelec z sftp (działa jak masz ssh w ustawieniach Coreelec włączone):
- adres do połączenia (ja korzystam z linuksa więc thunar ładnie to łyka - w windows trzeba jakiś program do ftp - np filezilla, ale totalcommander też da radę)
sftp://192.168.1.3/storage/.kodi/userdata/Database/Jak już tam jesteś to albo:
1. usuwasz plik
MyVideos131.db - tracąc przy tym cały postęp oglądania itp itd (ale da się to nadrobić - skorzystaj z wtyczki WatchedList - jest w repo kodi - odpal ją, zrobi ci kopię pozycji oglądanych którą potem można przywrócić po zrobieniu nowej bazy)2. odpalasz kodi- na nowo robisz wszystkie źródła, scrapujesz do biblioteki i na koniec odpalasz WatchedList żeby postęp zachować
3. naprawiasz plik ręcznie - za pomocą np. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - trzeba usunąć nieprawidłowe ścieżki i wywołania. Ale zawsze coś zostanie (robiłem to kilka razy, wydawało się że jest ok - a przy testach FF3 potrafiło mega cyrki robić i się potrafiło po roku sypnąć) - więc lepiej metoda z punktów 1-2.
Można jeszcze spróbować w ogóle od innej strony - ale nie sprawdzałem tego dodatku nigdy sam na żywym organiźmie: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
A tu podpowiedzi dla punktu 1 jeśli nie chcesz się bawić w sftp (ale też żeby wyłączyć kodi)
1. wyłącz kodi:
- połącz się z coreelec przez ssh
ssh root@IP-
systemctl stop kodi2. zlokalizuj swoją bazę danych:
cd /storage/.kodi/userdata/Database/3. usuń plik
rm MyVideos131.db4. odpal kodi
systemctl start kodiI to wszystko.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.