Witam,
Zaktualizowałem modyfikację ChatGPT pod najnowszą wersję od Tele:
? By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Wszystkie nowe funkcje od Tele zostały zachowane. Dodatkowo dodałem na stałe do kodu dodatkowe frazy.
Ja preferuję instalację na czysto, czyli:
---
? Instrukcja instalacji krok po kroku:
1. Odinstaluj FanFilm (jeśli jest już zainstalowany).
2. Wejdź w „Zainstaluj z repozytorium” → FanFilm i zainstaluj czystą wersję.
3. Po instalacji:
Zainstaluj FanFilm od Tele (wersja z 06.04).
Najpierw FF TURBO (uwaga – może pojawić się błąd FanFilm, należy go zignorować)
Następnie zainstaluj PTW
Zrestartuj Kodi
4. Po restarcie Kodi:
Zainstaluj: FF_2024_TURBOtele+chatgpt_(2025-06-04)_aktualizator.zip
Następnie: PTW-2024.14.01tele+ChatGPT_(2025-06-04)_aktualizator.zip
Ponownie zrestartuj Kodi po instalacji PTW.
Modyfikacja GPT polega na dodaniu na stałe do kodu fraz, które blokują słabej jakości wideo i dźwięk w linkach premium. Dodatkowo, dodane zostały frazy blokujące język francuski – ponieważ w wielu przypadkach linki zawierają fragmenty, które nie sugerują, że plik jest po francusku, a mimo to taki właśnie jest. Znalazłem kilka takich przypadków i dodałem odpowiednie frazy.
Według ChatGPT serwery typu XT7, NoPremium, Rapideo blokują informacje o pliku przed jego pobraniem – np. nie pokazują ścieżki dźwiękowej. Jest jednak sposób na obejście tego. ChatGPT zaproponował stworzenie zewnętrznego serwera – najlepiej darmowego, np. na Raspberry Pi – który analizowałby plik przed pobraniem i przesyłałby informacje do FanFilm. Wszystko musiałoby działać w jednej sieci Wi-Fi (np. TV z Androidem i Raspberry Pi).
Prawdopodobnie jednak nie będę się w to zagłębiać – wymaga to czasu, a nie ma pewności, że będzie działać. Gdyby jednak działało, nie trzeba byłoby modyfikować plików lokalnie przy każdej nowej frazie.
Wyobraź sobie, że FanFilm w trakcie działania trafia na link do filmu, ale nie wie, jaka jest ścieżka dźwiękowa – bo ten link pochodzi z serwera, który ukrywa szczegóły pliku (czy to AAC, DDP, po francusku, itd.). Normalnie FanFilm by nie miał jak tego sprawdzić i przepuściłby słaby link.
Ale zamiast tego, FanFilm wysyła ten link do twojego lokalnego serwera (np. na Raspberry Pi), który siedzi z boku w tej samej sieci WiFi. Ten serwer bierze tylko mały kawałek pliku, dosłownie 1–2 MB, i za pomocą specjalnego narzędzia (ffprobe) rozpoznaje, jaka jest ścieżka dźwiękowa: np. czy to dźwięk w AAC, ile kanałów, jaki język.
Następnie ten serwer odsyła FanFilmowi wynik analizy, np.:
„to jest audio AAC 2.0 po francusku”
albo „to jest DDP 5.1 po polsku , bitrate 448kbps”
I teraz FanFilm ma konkretną wiedzę i może podjąć decyzję:
jeśli to francuski, AAC 2.0, słaba jakość – usuwa ten link z listy,
jeśli to DDP 5.1 PL – zostawia link jako potencjalnie dobry.
Dzięki temu nie oglądasz więcej francuskiego filmu z dźwiękiem 96kbps, tylko same porządne źródła – i to wszystko automatycznie, zanim coś klikniesz.
---
To jak taki strażnik jakości audio, który działa za kulisami. FanFilm wysyła pytanie: „Hej, sprawdź ten link”, a Raspberry odpowiada: „Ten ma słaby dźwięk – odrzuć go” albo „Ten wygląda dobrze – puść go”.
Nie trzeba nic pobierać na zapas – wszystko dzieje się w tle, szybko i automatycznie.
autor Chat Gpt
Zaktualizowałem modyfikację ChatGPT pod najnowszą wersję od Tele:
? By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Wszystkie nowe funkcje od Tele zostały zachowane. Dodatkowo dodałem na stałe do kodu dodatkowe frazy.
Ja preferuję instalację na czysto, czyli:
---
? Instrukcja instalacji krok po kroku:
1. Odinstaluj FanFilm (jeśli jest już zainstalowany).
2. Wejdź w „Zainstaluj z repozytorium” → FanFilm i zainstaluj czystą wersję.
3. Po instalacji:
Zainstaluj FanFilm od Tele (wersja z 06.04).
Najpierw FF TURBO (uwaga – może pojawić się błąd FanFilm, należy go zignorować)
Następnie zainstaluj PTW
Zrestartuj Kodi
4. Po restarcie Kodi:
Zainstaluj: FF_2024_TURBOtele+chatgpt_(2025-06-04)_aktualizator.zip
Następnie: PTW-2024.14.01tele+ChatGPT_(2025-06-04)_aktualizator.zip
Ponownie zrestartuj Kodi po instalacji PTW.
Modyfikacja GPT polega na dodaniu na stałe do kodu fraz, które blokują słabej jakości wideo i dźwięk w linkach premium. Dodatkowo, dodane zostały frazy blokujące język francuski – ponieważ w wielu przypadkach linki zawierają fragmenty, które nie sugerują, że plik jest po francusku, a mimo to taki właśnie jest. Znalazłem kilka takich przypadków i dodałem odpowiednie frazy.
Według ChatGPT serwery typu XT7, NoPremium, Rapideo blokują informacje o pliku przed jego pobraniem – np. nie pokazują ścieżki dźwiękowej. Jest jednak sposób na obejście tego. ChatGPT zaproponował stworzenie zewnętrznego serwera – najlepiej darmowego, np. na Raspberry Pi – który analizowałby plik przed pobraniem i przesyłałby informacje do FanFilm. Wszystko musiałoby działać w jednej sieci Wi-Fi (np. TV z Androidem i Raspberry Pi).
Prawdopodobnie jednak nie będę się w to zagłębiać – wymaga to czasu, a nie ma pewności, że będzie działać. Gdyby jednak działało, nie trzeba byłoby modyfikować plików lokalnie przy każdej nowej frazie.
Wyobraź sobie, że FanFilm w trakcie działania trafia na link do filmu, ale nie wie, jaka jest ścieżka dźwiękowa – bo ten link pochodzi z serwera, który ukrywa szczegóły pliku (czy to AAC, DDP, po francusku, itd.). Normalnie FanFilm by nie miał jak tego sprawdzić i przepuściłby słaby link.
Ale zamiast tego, FanFilm wysyła ten link do twojego lokalnego serwera (np. na Raspberry Pi), który siedzi z boku w tej samej sieci WiFi. Ten serwer bierze tylko mały kawałek pliku, dosłownie 1–2 MB, i za pomocą specjalnego narzędzia (ffprobe) rozpoznaje, jaka jest ścieżka dźwiękowa: np. czy to dźwięk w AAC, ile kanałów, jaki język.
Następnie ten serwer odsyła FanFilmowi wynik analizy, np.:
„to jest audio AAC 2.0 po francusku”
albo „to jest DDP 5.1 po polsku , bitrate 448kbps”
I teraz FanFilm ma konkretną wiedzę i może podjąć decyzję:
jeśli to francuski, AAC 2.0, słaba jakość – usuwa ten link z listy,
jeśli to DDP 5.1 PL – zostawia link jako potencjalnie dobry.
Dzięki temu nie oglądasz więcej francuskiego filmu z dźwiękiem 96kbps, tylko same porządne źródła – i to wszystko automatycznie, zanim coś klikniesz.
---
To jak taki strażnik jakości audio, który działa za kulisami. FanFilm wysyła pytanie: „Hej, sprawdź ten link”, a Raspberry odpowiada: „Ten ma słaby dźwięk – odrzuć go” albo „Ten wygląda dobrze – puść go”.
Nie trzeba nic pobierać na zapas – wszystko dzieje się w tle, szybko i automatycznie.
autor Chat Gpt