07-06-2025, 12:40 PM
(07-06-2025, 11:46 AM)gzenio22 napisał(a): A ja z kolei od jakiegoś czasu bawie sie w tłumaczenie opisów do odcinków seriali na TMDB i natknołem sie na delikatny bubel nie wiem tylko czy ze strony TMDB jako dostawcy informacji czy po stronie skrobaka FF
Mianowicie dodaje opisy odcinków i opis owszem jest skrobany przez wtyczke ale problem robi sie z tytułami
Otóż robię według instrukcji czyli jeśli odcinek serialu nie ma polskiego tytułu zostawiam to okno pusta a angielskiego (Oryginalnego) tytułu nie tykam palcem ale jak tak robię to kodi dostaje jobla i opisuje przy wyszukiwaniu odcinki jako odcinek 1,2,3 itd
Tu moje pytanie do @tele Czy nie da sie zmusić kodi do tego żeby w momencie gdy nie ma polskiego tytułu odcinka na TMDB to brał ten oryginalny?
Przyłączam się - to byłby krok naprzód, bo rzeczywiście TMDB (lub ew. skrobaki) popełniają opisany wyżej błąd.
Również tłumaczę opisy na TMDB i w sytuacji, gdy nie ma polskiego tytułu odcinka, kopiuję często tytuł angielski - jeśli postąpiłbym wg instrukcji, to odcinek w Kodi pokazałby się bez jakiegokolwiek tytułu.