(27-07-2025, 07:38 AM)Tomek napisał(a): @manieKMP - no co do instalki na stary FF to obstawialiśmy - ale że sam pozmieniasz settingi to już nie
No, moja operacja "odcinanie pępowiny" coś nie wypaliła.

Dzień przed publikacją bety postanowiłem, że spróbuję "chałupniczo", na "żywym organizmie", separacji moda @tele. Co się po części udało, bo te błędne "zgłoszenie" było z testowego telefonu, na którym miałem zainstalowaną i betę i moda jednocześnie.
![[Obrazek: QZC7Zw0l.jpeg]](https://i.imgur.com/QZC7Zw0l.jpeg)
W pierw zmieniłem jedynie id i nazwę w xml-u FF i nazwy katalogów (w addons i addon_data), co po odpaleniu poskutkowało błędęm przy próbie wyświetlenia listy gatunków w modzie.
Z logu okazało się, że service.py i libtool(s?).py (już nie pamiętam dokładnej nazwy tego drugiego, ale jest on w PTW) zgłosiły "obiekcje" co do "ścieżki" (getdirectory i brak plugin.video.fanfilm).
Od tego momentu już "popynąłem", rozpoczynająć przeszukiwanie plków w PTW i FF, na wystąpienia plugin.video.fanfilm w ich kodzie oraz dodatkowo FanFilm. Pierwsze zmieniałem na plugin.video.ffmod, drugie na FF, co akurat widać w logu jaki tu podałem...
No i w sumie do tego momentu wszystko z modem było dobrze (na tyle co go sprawdziłem/używałem).
Potem przyszedł dzień publikacji pierwszej bety i okazało się, że script.fanfilm.media nadpisuje całą zawartość starego. Wiec i tu dokonałem separacji i zmieniłem na script.ffmod.media (by nie dochodziło do nadpisywania katalogu "incrusion").
Na koniec zrobiłem "instalatory/aktualizatory", dla PTW, FFmod i FFmod.MEDIA i zainstalowałem to na testowym telefonie, wrzuając do tego do "addon_data" kopię ustawien z moda. Na koniec instalując zipy bety.
Wtedy jszcze zdążyłem w sumie tylko sprawdzić czy oba FanFilmy się uruchamiają i czy można bez zgrzytów się po nich poruszać (i nic im nie było), ale dopiero kiedy zainteresowałem się przoblemem z serialem, wyszedł i u mnie problem, który tu przedstawiłem.
Konieć końców, najwyraźniej coś gdzieś przegapiłem w tej mojej operacji "pępowina" i jest gdzieś jakiś konflikt (może w bazach Kodi, których nie ruszałem, a wiem że tam stary FF też coś zostawia).
Ale już nie miałem sił by tego dociekać "w nocy" i szybciej mi było profilowy Kodi na telefonie usunąć, przez androidowe "Wyczyść dane" i postawienie bety na takim "świerzym" Kodi, aby poinformować, że z betą jest wszystko w porządku w tej kwestii.
No ale "nauka" nie idzie w las, człowiek czegoś się zawsze dowie z doświaczeń, a nigdzie nie dojdziesz, choćby do ściany, jeśli nic nie zrobisz.

Podziękowali: arkady1964