04-10-2025, 11:20 AM
(04-10-2025, 08:31 AM)rysson napisał(a):(04-10-2025, 07:57 AM)Kasio napisał(a): Jeśli to nie problem dodajcie do konfiguracji FanFilm w jaki sposób ma być prezentowany pasek postępu filmu (const.py)
const.indexer.movies.progressbar.mode = 'percent'
Trochę się zgubiłem, co nasz dokładnie na myśli pisząc konfiguracja?
Gdzie w konfiguracji byś to chciał?
(04-10-2025, 08:48 AM)DenDy napisał(a): Domyślam się, że chodzi mu o przeniesienie do ustawień wtyczki.
Te bardziej zawiłe ustawienia ciężko będzie przerzucić do ustawień wtyczki, to bardziej na późniejszy etap gdy zaczniemy przechodzić na własne ustawienia, wtedy będzie większa swoboda.
Dodam jeszcze, że jeśli komuś ten pasek przeszkadza, to można go wyłączyć:
Ustawienia -> Filmy i seriale -> Pokaż pasek postępu w filmach i serialach
(04-10-2025, 10:54 AM)Tomek napisał(a): albo chodzi o sposób prezentacji:Konfiguracja to złe określenie
# Fill element (watched) color (kodi color eg. darkred, FFCC9900). const.indexer.progressbar.fill.color = 'darkgreen' # Fill element (watched) character (eg. ' ', '|', 'l', 'ı', '•', '⸋'). const.indexer.progressbar.fill.char = 'l' # Partial filled element (watched & unwatched) color (kodi color eg. darkred, FFCC5500). const.indexer.progressbar.partial.color = 'darkgreen' # Partial filled element (watched & unwatched) character (eg. ' ', '|', 'l', 'ı', '•', '⸋'). const.indexer.progressbar.partial.char = 'ı' # Empty element (unwatched) color (kodi color eg. darkred, gray, FF999999 or empty). const.indexer.progressbar.empty.color = 'gray' # Empty element (unwatched) character (eg. ' ', '|', 'l', 'ı', '•', '⸋'). const.indexer.progressbar.empty.char = 'ı' # Already watched element on watching again color (kodi color eg. darkred, gray, FF999999 or empty). const.indexer.progressbar.watched.color = 'white' # Already watched element on watching again character (eg. ' ', '|', 'l', 'ı', '•', '⸋'). const.indexer.progressbar.watched.char = CONST_REF.indexer.progressbar.empty.char
, chodziło mi o przeniesienie do ustawień wtyczki możliwość wyboru# - 'none'
# - 'watching'
# - 'watched'
# - 'percent'
# - 'percent_and_watched'
jeśli będzie w późniejszym etapie to super. Podpowiecie gdzie jest blok odpowiedzialny za lokalizowanie tego paska w Plot,bo ja bym go sobie ulokował na koncu lini z gatunkiem filmu