23-10-2025, 04:38 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2025, 05:51 PM przez fubrus@yahoo.com.)
(23-10-2025, 03:51 PM)DenDy napisał(a): @fubrus@yahoo.com nie chodzi o RAM, bardziej o pamięć wewnętrzną. Może zaczyna padać?wolnej pamięci wewnętrznej jest 23.48GB z 32GB (27% zajętości). android i kodi pracują raczej normalnie, jak pisałem wtyczka vod.pl i tvp vod działają normalnie. Fanfilm tylko mi jakoś nawalił, nawet nie wiem do czego się przyczepić. Mam dostęp do /storage/emulated/0/Android/data/ w tym do org.xbmc.kodi więc tam mogę coś wgrać, zamienić. Sam Android nie jest rootowany bo nie potrzebowałem do tej pory. Mogę wyłączyć autoupdate aplikacji i mogę cofnąć wersję Kodi, bo nie wiem kiedy mi on nawalił. Żona seriale na VOD oglądała, a ostatnio mi się zachciało klasyka obejrzeć i wyszukiwanie nie zadziałało, dlatego walczę aby to jakoś naprawić.
Czy widzisz jakieś ogólne spowolnienie, poza kodi?
Dasz sobie radę z edycją/wgraniem pliku na tego androida? Sprawdziłbyś jedną rzecz.
Trochę testów zrobiłem i wygląda jakby był problem z wysłaniem zapytań do zewnętrznych serwisów. Jak zaczyna operować na scache'owanych danych to jest normalnie (5s), jak trzeba o coś dopytać serwis zewnętrzny to 5 minut czekania. Wpisałem, że szukam jakiegoś filmu (np. 50 pierwszych randek) to czekałem 5 min ale znajduje go. Potem znajduje źródła i nic, ale za 5 minut powtarzam i już znajduje, ciekawe, że za pierwszym razem nie pokazuje jakie serwisy przegląda, ale potem już tak. Jak wyświetli listę źródeł, to wybieram jakieś i znowu czekam 5 minut, jak jest źródło ok to uruchamia normalnie film. Nie znam się ale mam jakiś problem z POST z pythona, bo ten Kodi logfile uploader tak samo czeka około 5 minut zanim wyrzuci to okno z QRCodem