I wcale mnie to nie dziwi.
Kolejny zasyfiony build, napchany przypadkowym badziewiem. Nie mam zamiaru zgadywać:
Bo w buildach takie rzeczy zdarzają się nagminnie.
Żaden z devów nie będzie instalował takich wynalazków — szkoda naszych maszyn, a ryzyko jest zbyt duże (wycieki haseł, list IPTV itd.).
Wtyczka jest testowana na czystym Kodi, w różnych konfiguracjach użytkowników — ale nie na buildach. Jest ich za dużo, a ich autorzy bardzo często mają absurdalne pomysły.
Żeby „zapewnić działanie”, buildy potrafią sztucznie podmieniać pliki Kodi, czy też zależności, dodatków itp, co bezpośrednio wpływa na stabilność i zachowanie dodatków.
Masz problem z buildem albo wtyczką uruchomioną na buildzie?
Kieruj go do autora buildu.
To oni coś zepsuli — nie my.
Jeśli już koniecznie musisz używać buildu, to trzymaj się sprawdzonych polskich projektów:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tam przynajmniej pilnują porządku.
A najlepsze rozwiązanie?
Czyste Kodi, kilka dodatków ustawionych samodzielnie, regularna kopia zapasowa — i święty spokój.
Buildy w Kodi to droga na skróty, która niemal zawsze kończy się problemami.
Kolejny zasyfiony build, napchany przypadkowym badziewiem. Nie mam zamiaru zgadywać:
- czy zależności są poprawne,
- czy wersje dodatków nie są sztucznie podbite,
- czy ktoś nie podmienił plików Kodi w sposób, który z zewnątrz wpływa na działanie FF.
Bo w buildach takie rzeczy zdarzają się nagminnie.
Żaden z devów nie będzie instalował takich wynalazków — szkoda naszych maszyn, a ryzyko jest zbyt duże (wycieki haseł, list IPTV itd.).
Wtyczka jest testowana na czystym Kodi, w różnych konfiguracjach użytkowników — ale nie na buildach. Jest ich za dużo, a ich autorzy bardzo często mają absurdalne pomysły.
Żeby „zapewnić działanie”, buildy potrafią sztucznie podmieniać pliki Kodi, czy też zależności, dodatków itp, co bezpośrednio wpływa na stabilność i zachowanie dodatków.
Masz problem z buildem albo wtyczką uruchomioną na buildzie?
Kieruj go do autora buildu.
To oni coś zepsuli — nie my.
Jeśli już koniecznie musisz używać buildu, to trzymaj się sprawdzonych polskich projektów:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tam przynajmniej pilnują porządku.
A najlepsze rozwiązanie?
Czyste Kodi, kilka dodatków ustawionych samodzielnie, regularna kopia zapasowa — i święty spokój.
Buildy w Kodi to droga na skróty, która niemal zawsze kończy się problemami.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...