Obecnie czas odpowiedzi serwera to ponad 30 sekund na jedno zapytanie - timeout w scraperze jest na sztywno ustawiony na 10 sekund - możemy go wyłączyć - ale wtedy będzie wisiał w tle i kolejne szukania może nie trafiać.
Zobacz sobie ile trwa wyszukiwanie na stronie dla "war machine". Za pierwszym razem około 30 sekund, za chwile 5, potem znowu 40 - zależy jak trafisz:
będzie fix? Nie wiem czy się uda - pewne zależności nam wychodzą - ale bez efektów globalnych.
Podziękowali: servisco2
Zobacz sobie ile trwa wyszukiwanie na stronie dla "war machine". Za pierwszym razem około 30 sekund, za chwile 5, potem znowu 40 - zależy jak trafisz:
33 sekundy na samo wyszukiwanie war machine. Time to first byte = 32.94s — serwer przetwarzał zapytanie przez ~33s zanim odesłał cokolwiek. To jest problem po stronie serwera xt7, nie klienta.
Ale oczywiście - sprawdzimy dokładnie wszystko ponownie.będzie fix? Nie wiem czy się uda - pewne zależności nam wychodzą - ale bez efektów globalnych.
Podziękowali: servisco2
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...