(19-03-2026, 07:41 AM)seba1x1 napisał(a): Zauważyłem natomiast następny problem. Przeszedłem na tą wersję FanFilm ze starej 2023. Ucieszyłem się jak zobaczyłem funkcję "W trakcie oglądania", ze względu że mam dużo instalacji Kodi na różnych urządzeniach (smartfon, tablet, chomecast, MI TV Stick i box od Play) i miałem nadzieję, że w końcu będę mógł kontynuować oglądanie na dowolnym urządzeniu. Na początku podczas aktualizacji FanFilm na poszczególnych urządzeniach i pierwszych synchronizacjach z Trakt wszystko wydawało się działać jak najlepiej. Teraz natomiast zauważyłem, że stany rozjeżdżają się. Np film X odpaliłem na smartfonie i obejrzałem np 10%, to na innych urządzeniach tego wpisu brak. Natomiast na innych mam film Y, który na początku wydawał się dobrze synchronizowany, po czym na TV boxie Play obejżałem go do 83%, a na pozostałych urządzeniach (poza smartfonem gdzie go w ogóle nie ma), progres zatrzymał się na 50% (czyli etapie poprzednim). Na smatrfonie próbowałem czyścić cache aplikacji, oraz cache w samym FF. Dodatkowo klikałem w synchronizację Trakt w wustawieniach FF i nic. Przesłął bym logi, ale nie wiem które użądzenie zawodzi (a może wszystkie). Sprawdził bym też jaki jest stan zapisany na samym Trakt, ale po zmianie UI na v3 brakuje tam połowy funkcionalności i nie widzę tam stanu oglądania danej produkcji. Jeśli to co napisałem jest zbyt ogólnikowe aby coś wywnioskować, to postaram się o jakiś konkretniejszy przykład jak znajdę chwilę czasu. Tak jak pisałem wcześniej, jeszcze nie doczytałem wątku do końca, więc może już ktoś zgłaszał taki bug.
Wielce intrygujące. Możesz rzucić więcej danych?
1. Czy wszystkie Twoje urządzenia to Kodi z FF?
2. Czy masz jakiś normalny system (np. Linux)? Wtedy można by odpalać z cli komendy do odczytu Trakt.
3. Czy możesz włączyć logi programisty (w FF) na urządzeniu, na którym obejrzałeś film czy odcinek i przesłać je po zakończeniu oglądania?
To na początek dałoby nam obraz czy oglądanie ustawia w Trakt.
Jeśli tak, to wtedy będziemy patrzeć na pozostałe (czytające postęp).
Przypominam, że synchronizacja trakt jest co jakiś czas. No ale wymuszenie synchronizacji powinno być od ręki (sam proces chwilę trwa, trzeba też wejść jeszcze raz w folder aby się progress nowy wyświetlił)