16-06-2026, 12:20 PM
(16-06-2026, 11:55 AM)Tomek napisał(a): Używaj zamiast "obserwowanych" kolekcji lub własnych list. Natomiast pytałeś ogólnie o historię a nie o konkretne menu. Historia w głównym menu pokazuje historię w danym urządzeniu. Historia w "moich" pokazuje historię z serwisów, synchronizowaną między nimi. Jeśli masz konto trakt podpięte to mankietach filmów pokazuje ci zgodnie z trakt. Jest pewien interwał czasowy odpytań, czasem API też nie zwraca od razu że coś w historii jestNo niestety odkąd Trakt "zaktualizował" aplikację do wersji 3.xx kolekcja (aktualnie w aplikacji "Biblioteka") dla mnie stała się nieużywalna i przeniosłem się na "obserwowane". Nieużywalna, bo w aplikacji na początku w ogóle nie dało się dostać do tej listy (teraz już można - jest tylko w zakładce konta - nie wiedzieć dlaczego nie w listach???), oraz nie da się wejść w dany film/serial i dodać go do tej kolekcji/biblioteki. Własne listy natomiast w Fanfilm są zbyt "zakopane", ale chyba to będzie jedyna droga. Ogólnie aby wszystko prosto dodawać/odejmować od listy, oraz oznaczać obejrzenie, zarówno w apk Trakt jaki i Fanfilm, można tylko za pomocą listy "obserwowane". Ale niestety tu pojawia się omawiany wcześniej problem automatycznego usuwania z listy, co jest żenujące i ak dla mnie nie jest to funkcjonalność a błąd. Ale faktycznie, może spróbuję z tą własną listą. Jeszcze wracając do tematu tych Historii. Nie jest przypadkiem trochę za dużo tych odnośników w menu? Bo tak: główne menu (historie lokalne i Trakt), Filmy/seriale (historie lokalne), Moje filmy/seriale (historie Trakt). Jest jakaś możliwość, jeśli ktoś ma synchronizację Trakt usunąć (jak dla mnie) zbędne odnośniki do historii lokalnej?