06-07-2026, 06:39 PM
(06-07-2026, 03:15 PM)Tomek napisał(a): @artmiecz - ale przecież masz teraz cos lepszego - Następne odcinki - czyli pokazuje ci kolejne odcinki do obejrzenia - gotowe do kliknięcia - nie musisz wchodzić w serial
Spoko to jest bardzo przydatna funkcja, ale jak z FF korzysta więcej niż jedna osoba np 3 i oglądamy te same seriale, ale na "wyścigi" a ja zwykle na końcu to mamy rozjazd w dziale "następny odcinek", włączasz następny i okazuje się że już dwa przegapiłeś, można wejść najpierw w historię i tam dochodzić co jest Twoje co innych "oglądaczy", ale często jest tak że to jednak ja jestem liderem i wtedy jazda do "następny odcinek" albo przez szczegóły do folderu z serialem lub sezonem.
Dlatego łatwiej i przyjemniej było by móc od razu wejść w folder z danym serialem (zwłaszcza jeżeli oglądasz kilka seriali naprzemiennie) i po kolei przelecieć kafelki, przeczytać krótki opis odcinka (przypominający który widziałem i co było w poprzednim) i trafić bez pudła. Dodatkowo oczywiście fajnie jest zerknąć na szybko jakie jeszcze inne oglądam i na jakim jestem etapie.
Mogło by to wyglądać tak:
Historia/Filmy
Historia/Seriale - po wejściu - katalogami i podkatalogami Serial/Sezon (z widoczną ilością obejrzanych odcinków) w kolejności od ostatniego
Historia/Seriale odcinki - to co jest teraz.
Pisze to już nie pierwszy raz (chyba drugi
, dlatego jeżeli ktoś jeszcze uważa że mogło by to się przydać nich się odezwie, jeżeli nikt nie widzi takiej potrzeby, to autorzy rozważcie to po raz ostatni i zróbcie jak uważacie, jakoś przeżyję ten deficyt. A co do - Możliwości wykorzystania do tego natywny funkcji Kodi (biblioteka). post wyżej - to jak to ewentualnie zrobić.