23-07-2026, 04:02 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2026, 04:10 PM przez RadziuOi.)
@tasior55 Tak mam to zaznaczone i ty tam nie masz odniesiena do smb:// tylko special:// to dwie różne rzeczy. Mam Kodi na boxie z androidTV, serwer smb/dlna i serwer maridb na proxmoxie na innym urządzeniu. Mimo zaznaczenia wszystkiego jak trzeba tych ptaszków itp i mimo tyego, że w kodi mam normalnie podpięty serwer smb to wtyczka fanfilm nie widzi tych udziałów i nie ma też opcji jak w kodi "wprowadź adres". Jedynym sposobem jakim wymusiłem zapisywanie strm na serwerze jest wpisanie adresów w settings.xml.
@Tomek
W settings.xml wpisałem:
<setting id="library.movie" default="true">smb://192.168.1.40/Multimedia/FanFilm/Movies/</setting>
<setting id="library.tv" default="true">smb://192.168.1.40/Multimedia/FanFilm/TVShows/</setting>
Moja biblioteka to tylko i wyłącznie strm z fanfilm. Nie mam żadnych innych plików. Chcę żeby strm zapisywały się na serwerze ale nie mam opcji z poziomu fanfilm podania adresu do katalogu na serwerze dopiero po wpisaniu a raczej zmianie wpisu special://sciezka_do_folderu_w_addon_data_fanfilm w settings.xml to działa. Nie wiem jak to jaśniej opisać. W sumie skoro działa po wpisaniu w ten settings.xml to **uj z tym.
@Tomek
W settings.xml wpisałem:
<setting id="library.movie" default="true">smb://192.168.1.40/Multimedia/FanFilm/Movies/</setting>
<setting id="library.tv" default="true">smb://192.168.1.40/Multimedia/FanFilm/TVShows/</setting>
Moja biblioteka to tylko i wyłącznie strm z fanfilm. Nie mam żadnych innych plików. Chcę żeby strm zapisywały się na serwerze ale nie mam opcji z poziomu fanfilm podania adresu do katalogu na serwerze dopiero po wpisaniu a raczej zmianie wpisu special://sciezka_do_folderu_w_addon_data_fanfilm w settings.xml to działa. Nie wiem jak to jaśniej opisać. W sumie skoro działa po wpisaniu w ten settings.xml to **uj z tym.