Cytat: No ale wiąże się to z tym, że muszę dodawać te filmy do biblioteki (wiem wiem tylko dwa kliki > o dwa za dużo Wink )Nic nie musisz dodawać do biblioteki - raz dodane już tam są - skoro masz już bibliotekę na serwerze to w każdym urządzeniu wskazujesz w advancedsettings ustawienia bazy danych - @tasior55 pisał o tym tutaj: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować., a każda instalka kodi będzie widzieć filmy - jedynie obrazki musi sobie dociągnąć - ale progres, opisy, stan oglądania będzie wspólny dla wszystkich urządzeń. Każde urządzenia ma dokładnie tę samą bazę, dostęp do tych samych plików - to domyślne działanie biblioteki na zewnętrznym serwerze dla kodi.
Dodatkowo - FanFilm stan obejrzenia filmów/postęp itd zapisuje (no i wiadomo także z niej odczytuje) natywnie w tej właśnie bazie - więc jeśli jest wskazana w kodi baza zewnętrzna - to FanFilm będzie z niej korzystał na każdym urządzeniu które prawidłowo skonfigurujesz w kodi. I na każdym będziesz miał dokłądnie ten sam stan natychmiastowo (uwzględniając czas potrzebny na odświeżenie się widgetów).
Rozwiązań "zewnętrznych" selfhosted nie przewidujemy na razie - bo nie ma sensu - kodi samo to robi za nas.
BTW - skoro nie chcesz biblioteki - to po co jej używasz jeśli wolisz widgety FanFilm?
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.