Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowość - Nexfy Launcher for Android TV
Nexfy Launcher for Android TV to moim zdaniem jeden z ciekawszych launcherów dla osób poszukujących prostego launchera dla box-a z Android TV.

W wersja 1.2.2 dodano nowe narzędzia działające też w wersji bezpłatnej tj. 3 sloty (widżety), które po dłuższym przytrzymaniu przycisku "OK" dają dostęp do karty tj. w podświetlonej opcji "Zmień kartę". Co umożliwia dostęp do 14 okienek z różnymi informacjami, te które zostaną wybrane będą wyświetlone w slocie.

Krótkie kliknięcie na slot (widżet) "Monitor RAM i CPU" aktywuje szybkie wyczyszczenie pamięci. Jest to bezpiecznie, ponieważ czyści tylko przez np. zamykanie procesów działających w tle. Ma to na celu natychmiastowe zwolnienie pamięci operacyjnej. Zaznaczam, że daje to efekt krótkotrwały, ale jest taka funkcja i piszę to głównie dlatego, gdyby ktoś przypadkiem kliknął, to nie ma żadnego ryzyka.

W ustawieniach ogólnych dla pogody można wybrać lokalizację, temperaturę w stopniach Celsjusza, format zegara 24 godzinny. W zakładce "Aplikacje" można ukryć lub odinstalować aplikację.

Do tego w wersji free (w pełni darmowej) w zakładce Wygląd > Ustawienie tła > Kolor tła > można aktywować różne kolory, w tej samej zakładce jest ustawienie jasności, mieszanie z odcieniem i kąt gradientu. Dostępny jest podgląd i na samym dole zatwierdzenie ustawień "OK".
Automatyczny efekt w wyglądzie kolorów tapety można uzyskać wybierając funkcje "Żywa atmosfera".

W opcjach wersji premium jest trochę więcej funkcji, ale chodzi mi o jak najprostszy launcher na mojego box-a Canal+ Android TV z dostępem do ustawień Androida. 
Po kilkunastu dniach użytkowania Nexfy Launcher nie zauważyłem żadnych problemów.  Smile

Pozdrawiam

Edycja.  W ostatniej wersji naprawiono błąd tj. Ustawienia > Wygląd > Ustawienia tła > Przywróć ustawienia domyślne -  tłem jest dynamiczna tapeta zamiast ciemnego tła
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Nowość - Nexfy Launcher for Android TV - przez arkady1964 - 30-08-2026, 08:29 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości