Liczba postów: 22
Liczba wątków: 1
Reputacja:
8
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: Box
Witam, mam pytanie do twórców wtyczki FanFilm.
Od dłuższego czasu pracuję nad własną modyfikacją starszej wersji FanFilm, opartej na modyfikacji Tele. Jakiś czas temu zacząłem "przenosić" wprowadzone przeze mnie zmiany do nowej wersji FanFilm.
Moje modyfikacje dotyczą głównie dodania scraperów z niemieckojęzycznymi źródłami oraz obsługi Telegrama. Zrobiłem to przede wszystkim z myślą o swoich dzieciach i początkowo wtyczka miała służyć wyłącznie do użytku prywatnego.
Pomyślałem jednak, że w ten sposób mógłbym się odwdzięczyć za możliwość korzystania z FanFilm i udostępnić wtyczkę również innym użytkownikom. Modyfikację nazwałem „Kadr+”, aby w Kodi można ją było łatwo odróżnić od oryginalnej wtyczki FanFilm.
Chciałbym więc zapytać, czy mogę opublikować tutaj (na forum) swoją modyfikację, czy raczej nie jest to mile widziane?
Pozdrawiam
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Podziękowali: arkady1964
1
REKLAMA:
Liczba postów: 4,793
Liczba wątków: 42
Reputacja:
799
System operacyjny:
01-08-2026, 01:08 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2026, 04:54 PM przez Tomek.)
Jako moderator forum: Jeśli będziesz ją dystrybuował w sposób jawny - nie ma żadnego problemu. Możesz albo przez zipy udostępniane na forum albo przez repozytorium.
Jako członek ekipy od Fanfilm: Prosimy tylko w przypadku scraperów o uwzględnienie licencji MIT.
Jako moderator forum:
Natomiast jeśli wtyczka bedzie dystrybuowana na zasadzie rozdawania grupie wybrańców i błogosławionych przez wiadomości pw to wtedy nawet nie zakładaj tematu...
Jako członek ekipy FanFilm:
A kto wie. Może z czasem dołączysz do zespołu tworzącego scrapery dla DE w oficjalnej wersji?
Jako autorzy Fanfilm nie mamy nic przeciwko. Ale jako moderator forum - stawiamy pewne warunki wszystkim wtyczkom. Jawność.
1
Liczba postów: 49
Reputacja:
23
System operacyjny:
Urządzenie: różne
Jak kolega wyżej napisał.
Plus za własne ID (brak zamieszania u userów).
Jakie kolorki, jak w gałęzi dev4. Przypomina mi to, że czas dokończyć robotę sprzed kwartału.
1
Liczba postów: 28
Reputacja:
3
System operacyjny:
Urządzenie: Kinhank g1
Gdzie, wł info aby pokazywało Date filmu? W tym od tele było u góry a tutaj nie widz ![[Obrazek: NWzfLnDl.jpeg]](https://i.imgur.com/NWzfLnDl.jpeg) ę
Reputacja:
799
System operacyjny:
01-08-2026, 08:02 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2026, 08:50 PM przez Tomek.)
Nigdzie. To skórka odpowiada za wyświetlanie daty filmu a nie FanFilm.
FanFilm ma ustawiony rok i jeśli skórka/dany wygląd prawidłowo go obsługuje to pokaże.
To od autora skórki zależy gdzie ustawi rok, nie od FanFilm. Label - który był używany w starym FF mieszając tytuł i rok nie służy do pokazywania roku. Twoja skórka/wygląd najwyraźniej tego nie ma. Zmień wygląd albo skórkę żeby uzyskać to co chcesz:
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 3
Reputacja:
13
System operacyjny:
Urządzenie: Nokia Streaming Box 8010, Laptop
@ Tomek
Śmiało możesz pytać.
REKLAMA:
Liczba postów: 22
Reputacja:
8
System operacyjny:
Urządzenie: Box
02-08-2026, 06:10 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2026, 06:11 AM przez SpongeBob.)
(01-08-2026, 01:08 PM)Tomek napisał(a): Jako moderator forum: Jeśli będziesz ją dystrybuował w sposób jawny - nie ma żadnego problemu. Możesz albo przez zipy udostępniane na forum albo przez repozytorium.
Jako członek ekipy od Fanfilm: Prosimy tylko w przypadku scraperów o uwzględnienie licencji MIT.
Jako moderator forum:
Natomiast jeśli wtyczka bedzie dystrybuowana na zasadzie rozdawania grupie wybrańców i błogosławionych przez wiadomości pw to wtedy nawet nie zakładaj tematu...
Jako członek ekipy FanFilm:
A kto wie. Może z czasem dołączysz do zespołu tworzącego scrapery dla DE w oficjalnej wersji?
Jako autorzy Fanfilm nie mamy nic przeciwko. Ale jako moderator forum - stawiamy pewne warunki wszystkim wtyczkom. Jawność. Ok. Zastosuje się do wszystkiego o czym napisałeś i postaram się jeszcze dzisiaj wrzucić wtyczkę 
Udostępnić chciałem ją przez repo. Wg mnie jest to chyba najwygodniejszy sposób.
Co do tworzenia scraperow dla DE. Dzięki za propozycję.. bardzo mi miło.
Jeśli pojawi się zapotrzebowanie na niemieckie scrapery do oficjalnej wersji FanFilm, chętnie je udostępnię i pomogę w ich rozwijaniu. Stron niemieckojęzycznych, z których można przygotować sensowne scrapery, nie ma zbyt wiele, ale te, które mam obecnie, zwracają sporo źródeł i jak na razie dobrze się sprawdzają.
Reputacja:
799
System operacyjny:
Tylko w odrębnym wątku proszę.
Liczba postów: 28
Reputacja:
3
System operacyjny:
Urządzenie: Kinhank g1
02-08-2026, 10:05 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2026, 10:16 AM przez Adek89.)
Wersja stabilna 1.0 z linków z 1 str. Nie wiem czy to błąd czy ja mam coś źle ustawione czy tak ma być?
- brak info nad filmem po przejściu kolejna stronę
-po wybraniu danego linku do odtworzenia jak się nie odpali a przez przypadek wyjdziemy ze źródeł znalezionych linków to ich ponowne załadowanie jest problemem bo tego nie robi albo robi to strasznie długo ( mod tele trzymał je w "pamięci" przez np 30 min.
-teraz chciałem wł film to szukanie linków trwa 5 minut ( mam ustawione na 60 sekund) po czym wyrzuca do okna plik czy dodaj plik,
w linku nagralem jak to mieli w nieskończoność
Reputacja:
799
System operacyjny:
02-08-2026, 10:18 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2026, 10:32 AM przez Tomek.)
LOGI. Bez tego filmiki nas nie interesują. I na pewno tak nie ma być. Informacje które podałeś w żaden sposób nam nie pomagają. Tylko logi z włączoną opcją programisty mogą coś pomóc. Zaś skoro w kółko wspominasz o jakimś modzie, to upewnij się że robiłeś czystą instalację fanfilm a nie na jakieś wynalazki.
Co do cache źródeł. Domyślnie jest chyba na 5 minut w Fanfilm. To problem ewidentnie z twoim sprzętem. Bez logów niczego nie ustalimy.
|