Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
09-11-2025, 03:57 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2025, 04:05 PM przez Tomek.)
Bzdura. Mody fanfilmu są oparte na starym kodzie, w dużej mierze sprzed nawet 10 lat. Więc z definicji są stare. To że coś tam wprowadzają to nie oznacza że są młodsze. Fanfilm beta to zaś odrębny nowy kod. I to on jest młodszy. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Jak pomalujesz syrenkę i dodasz jej LPG to nie będzie to nowy pojazd. Zaś nowo powstały od podstaw Citroen wykorzystujący doświadczenie starego to nowy pojazd.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Liczba postów: 1,043
Liczba wątków: 59
Reputacja:
124
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
09-11-2025, 04:30 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2025, 04:38 PM przez arkady1964.)
Zgadza się w 100%, są to sprawy oczywiste nawet dla laika.
Po prostu źle użyłem słów (miałem tylko na myśli czas powstania modów)...
Oczywiście, że mody bazują na starym kodzie FF i są jego odgałęzieniami. Mod od tele, niestety, nie ma własnego id, natomiast Mod Jmno tj. FanFilm mod GPT posiada już własne id. Te 2 mody są to wtyczki, które bazują na starszej wersji FF.
Pozdrawiam
Reputacja:
688
System operacyjny:
Mody powstały też później niż obecny kod ff beta.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Reputacja:
124
System operacyjny:
Tak, ale FF Beta był przez pewien czas niedostępny do szerszych testów.
Tak czy siak, głównym pniem FF jest i pozostanie FF Beta i jego bezpośrednie kontynuacje.
Pozdrawiam
Reputacja:
688
System operacyjny:
To że nie był dostępny nie oznacza że nie istniał. Sam wiesz dlaczego został schowany.
Reputacja:
124
System operacyjny:
Pamiętam doskonale. Część ludzi nie rozumiała, że to jest wersja testowa...
Pozdrawiam
Reputacja:
688
System operacyjny:
11-11-2025, 05:58 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2025, 05:59 AM przez Tomek.)
Resolver instalowany w ten sposób ani żadna inna wtyczka nie będzie się automatycznie aktualizować - trzeba będzie wszystko ręcznie... . Co więcej - brak automatycznej aktualizacji modułów urllib, request, cert negatywnie wpływa na bezpieczeństwo systemu. W przypadku wykrycia luk nie będzie łatania automatycznego.
Także - z całym szacunkiem do pracy - nie polecam tej metody - przyniesie więcej szkód niż pożytku i jest potencjalnie niebezpieczna w przypadku korzystania z kodi na systemach gdzie jest nie tylko kodi (komputer/komórka)
Po to powstała idea repozytoriów żeby nie musieć tego robić i żeby samemu nie pilnować aktualności kilku/kilkunastu pakietów zależności. Postaw w końcu repo bo niedługo zaczniesz dystrybuować całe kodi z jedną wtyczką.
Liczba postów: 327
Liczba wątków: 31
Reputacja:
99
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Boxtv
Ok zauważyłem że niektóre zależności były nie aktywne a jak je aktywuje i mam automatycznie instalowanie aktualizacji to nie będzie aktualizować ?