10-06-2018, 01:53 PM
(08-06-2018, 04:33 PM)ghost12 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
A Twoje pudełko ma kłopoty z chłodzeniem z tego co wiem stad mniej pamięciużerny librelec moze pomóc
Zainstalowałem CoreELEC i Kodi bardziej muli na tym systemie niż na androidzie. W dodatku przy odpaleniu materiału video zmienia się ilość klatek z 60 na 24 przez co obraz traci na jakości . Dla mnie to bez sensu.
Jeśli CoreElec bardziej muli niż kodi pod androidem to masz słabą kartę SD.
Co do zmiany odświeżania obrazu. 90% użytkowników MiBoxa płacze że automatyczna zmiana odświeżania nie działa, a ty mówisz że jak działa to źle. Po pierwsze odświeżanie zmienia się na takie jakie ma materiał video. Film ma 60 klatek masz odświeżanie 60. 30 to 30 a 24 to 24. O stracie jakości nie może być mowy. Zyskuje się natomiast zdecydowanie na płynności. Nie ma irytujących mikro przycięć i gubienia klatek. Potestuj i zobaczys zże to zaleta, anie wada.
Tylko, że u mnie przy zmianie klatek rozjaśnia się samoczynnie obraz. Nie wiem dlaczego. Tak też się dzieje po zainstalowaniu nowej wersji Netflixa. Jak zresetuje Boxa to obraz jest okej a po odpaleniu Kodi i wlaczeniy danego materiału obraz jest jasny w dodatku materiały w 1080p wyglądają jak SD