23-10-2025, 09:35 AM
Wyswietla wam FanFilm zawartość folderów Film - "Najpopularniejsze" i "W kinach" bo u mnie puste, nic nie ma.
|
FanFilm – oficjalny wątek
|
|
23-10-2025, 09:35 AM
Wyswietla wam FanFilm zawartość folderów Film - "Najpopularniejsze" i "W kinach" bo u mnie puste, nic nie ma.
REKLAMA:
(22-10-2025, 09:23 PM)fubrus@yahoo.com napisał(a): Ten box to Savio Platinum TB-P02, polski projekt zrobiony przez chińczyków, emuluje telefon z androidem. Z Internetem łączę się przez WiFi 5G, speed test pokazał: ping 15ms, DnLd 40.06 Mb/s, UpLd 37.64 Mb/s. Do tej pory działał wyśmienicie, płynnie, pomimo tego że ma sufit po drodze do routera. Test zrobiony został w Chrome na tym boxie, jak również bez problemów zalogowałem się na stronie tmdb. Spróbuje jeszcze zainstalować wtyczkę od TVP VOD aby sprawdzić czy te opóźnione zapytania to nie wina samego Kodi.Mamy pewne podejrzenia -będziemy im się przyglądać - najpewniej jest problem z systemem cache - na twoim sprzęcie najprawdopodobniej nie następuja prawidłowy zapis (kwestia interwałów itp) - będziemy patrzeć (23-10-2025, 09:35 AM)Kasio napisał(a): Wyswietla wam FanFilm zawartość folderów Film - "Najpopularniejsze" i "W kinach" bo u mnie puste, nic nie ma. Wszystko działa.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
23-10-2025, 09:50 AM
ok ,musialem dodac swoje konto TMDB do Fanfilm i ruszylo
Nie ma to powiązania. Najprawdopodobniej trafiłeś na jakiś lag na tmdb i po autoryzacji się po prostu odświeżyło. Te elementy które wskazałeś owszem korzystają z tmdb ale nie wymagają w żaden sposób autoryzacji.
Rzeczy zależne od autoryzacji w trakt czy tmdb są dostępne w kategoriach "Moje...", a jeśli jakaś kategoria jest w jakiś sposób z nimi powiązana (np. historia czy postęp) nawet w części to nie jest widoczna lub jest obsługiwana tylko w podstawowym zakresie. Zbieg okoliczności.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
23-10-2025, 10:21 AM
no nie wiem, lag przez kilka dni ? ,do testu usunąłem swoje konto TMDB z FanFilm i foldery zrobily sie puste
23-10-2025, 10:30 AM
No ty nie wiesz a ja znam kod. Te elementy nie są powiązane z kontem tmdb. Jedyne co mogło być to cache które nawaliło i się samo nie oczyściło i dopiero przy tokenie chwyciło na nowo. Jest to w trakcie przerabiania
REKLAMA:
No i super ,ważne że działa
,a przy okazji, dodacie w późniejszym etapie wyświetlanie DiscArt w oknie Informacje ?
23-10-2025, 11:13 AM
Mam kilka pytań odnośnie domyślnych ustawień wtyczki, zawartych w pliku const.py. Konkretnie najbardziej interesują mnie sekcje dotyczące ustawień dla portalu Trakt.tv. Po pierwsze zmiana ilości domyślnie wyświetlanych pozycji na stronę z 20 na dowolną inną działa, ale nie na wszystkich listach. Zmiana tej wartości w sekcji Indexes też nic nie zmienia. Po drugie, ważniejsze, zmiana sposobu sortowania wyświetlanych na liście pozycji nie wnosi żadnego skutku. Domyślnie tam jest teraz "trakt". Czy możliwe jest odblokowanie sortowania z możliwością własnego wyboru rodzaju?
Czy byłoby możliwe dorobienie dodatkowych opcji konfiguracyjnych w ustawieniach wtyczki dla własnego sposobu wyświetlania powyższych kwestii? A jeżeli nie, to czy istnieje jakaś możliwość wpisania dokonanych przez siebie zmian w odrębnym pliku, który nie byłby nadpisywany podczas aktualizacji wtyczki?
Dzięki, błędy w wolnej chwili obejrzymy.
(23-10-2025, 11:13 AM)mariuszt napisał(a): Po drugie, ważniejsze, zmiana sposobu sortowania wyświetlanych na liście pozycji nie wnosi żadnego skutku. Domyślnie tam jest teraz "trakt". Czy możliwe jest odblokowanie sortowania z możliwością własnego wyboru rodzaju? To jest już zgłoszone i czeka na swoją kolej. Wymaga to zmian w pobieraniu danych i jeśli będzie zbyt kosztowne (dużo zapytań), to zostanie porzucone. Sortowanie w samym kodi (SORT_METHOD_*) nie wchodzi w grę bo dotyczy jednej strony. (23-10-2025, 11:13 AM)mariuszt napisał(a): Czy byłoby możliwe dorobienie dodatkowych opcji konfiguracyjnych w ustawieniach wtyczki dla własnego sposobu wyświetlania powyższych kwestii? A jeżeli nie, to czy istnieje jakaś możliwość wpisania dokonanych przez siebie zmian w odrębnym pliku, który nie byłby nadpisywany podczas aktualizacji wtyczki? Raczej nie, bo ustawienia i tak są przeładowane. Dlatego jest to w const. Ale możesz edytować plik local.py w danych wtyczki i wpisać tam dowolne ustawienie z const.py. Te lokalne nastawy napiszą te z const, co więcej, nie znikają przy aktualizacji wtyczki, czyli powinno ci się przydać. Drobne uwagi:
23-10-2025, 02:18 PM
(23-10-2025, 04:47 AM)Tomek napisał(a):chciałem wyszukać jeden z filmów i właśnie się coś przywieszało, ciągle kręcił to swoje podwójne kółeczko. Być może byłem nie wystarczająco cierpliwy bo jak wyszło mi z tą wtyczką to po jakiś 5 minutach jednak coś się wyświetla. Być może box zrobił sobie aktualizację Kodi do nowszej wersji bo po którymś włączeniu miałem ekran domyślny androidboxa a nie kodi. Dziwne dla mnie jest również to, że jak wybiorę upload loga z Kodi logfile uploader to też trwa to dość długo, wcześniej było to raczej szybko.Cytat:fanfilm 0.9 z modem tete mi działa, ale potem coś się popsułomod ci przestał działać wcześniej? A jakie były objawy? |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|