Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Doprecyzuj które kodi 22 - alpha1, alpha2, alpha3 (nightly)?
Tam są różne wersje bazy i tu może być problem.
Jeszcze podaj platformę na której używasz kodi.
W logu byłyby wszystkie informacje Tongue
Używasz trakt czy nie?
Odpowiedz
REKLAMA:

Ale kodi 22 to wersja Alpha nie nadająca się absolutnie do użytkowania przez osoby które nawet logów nie potrafią puścić. Developerzy fanfilm od jakiegoś czasu pracują już nad dostosowaniem ff do tej wersji (w tym do dużego skoku w wersjach pythona pod windows) i z czasem to poprawią, na pewno przed wyjściem finalnej wersji k22. Rozwiązanie na dziś? Używać stabilnej wersji Kodi
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(09-01-2026, 07:50 PM)DenDy napisał(a): Doprecyzuj które kodi 22 - alpha1, alpha2, alpha3 (nightly)?
Tam są różne wersje bazy i tu może być problem.
Jeszcze podaj platformę na której używasz kodi.
W logu byłyby wszystkie informacje Tongue
Używasz trakt czy nie?
Kodi 22 - alpha1, platforma Windows11, oczywiście używam trakt.
Nie podaję logów bo problem rozwiązałem:
[Obrazek: NnjJhVNl.png]
Dziękuję i pozdrawiam.
Odpowiedz
To pochwal się jak, bo samo rozwiązałem to słaba informacja.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(10-01-2026, 07:58 AM)Tomek napisał(a): Ale kodi 22 to wersja Alpha nie nadająca się absolutnie do użytkowania przez osoby które nawet logów nie potrafią puścić. Developerzy fanfilm od jakiegoś czasu pracują już nad dostosowaniem ff do tej wersji (w tym do dużego skoku w wersjach pythona pod windows) i z czasem to poprawią, na pewno przed wyjściem finalnej wersji k22. Rozwiązanie na dziś? Używać stabilnej wersji Kodi
Używam Kodi 22,0 alpha1 od kilku miesięcy i szczęśliwie nie miałem żadnych problemów.
Logów nie przesłałem bo nie mam już kłopotu z odznaczaniem obejrzanych odcinków.
[Obrazek: pDrvaaIl.png]

Dziękuję i pozdrawiam
Odpowiedz
To trzymaj się na razie tej a1 bo na a3 jest już inna wersja pythona i dopiero nad nią pracujemy
Odpowiedz
REKLAMA:

Kolejna wersja: 2026.01.11 - w repozytorium:
  • oceny filmów, seriali bądź sezonów po zakończeniu oglądania lub przez cm w trakt, tmdb, mdblist (część ustawień w const - m.in wygląd const.dialog.ratings.style)
  • nowe okno postępu wyszukiwania źródeł
  • poprawki scraperów tb7/xt7, rapideo/nopremium/twojlimit, filmyonline, premiumsmart, obejrzyj, bajeczki24,
  • filman bez ciasteczek tylko na logowanie hasłem (dzięki uprzejmości @tele) - nie trzeba korzystać ze skryptu do ciasteczek,
  • usunięcie filman API (nie będzie już działać),
  • drobne fixy

[Obrazek: 6OcqekXl.png]

[Obrazek: ua7Sd6Ll.jpeg]

Wymaga zassania nowego script.fanfilm.media - jest już w repozytorium więc aktualizacja pójdzie z automatu

Podziękowali: Toov, Rena86, razor1995, afrikolos
1
1
Odpowiedz
(22-12-2025, 01:14 PM)gryndi napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
(zarówno źródła dla seriali, jak i dla filmów).
Problem polega na tym, że po wejściu w wyszukiwanie: nie pojawiają się żadne wyniki,wyświetla się komunikat „No content to display”, widoczne są jedynie widżety z głównego menu dodatku

Czy robię coś źle przy konfiguracji?
Czy istnieje jakaś inna metoda?

Wrzucam zrzut ekranu pokazujący, co dokładnie wyświetla się po wpisaniu frazy w wyszukiwarkę. [Obrazek: 0FUFnyRl.png]

Hej,
wracam do tematu – czy jest już jakaś informacja / rozwiązanie?
Sprawdzałem ponownie konfigurację zgodnie z poradnikiem i niestety nadal nie działa.
Odpowiedz
Na tę chwilę nie jest to możliwe. Zapiszemy i zobaczymy co się da wymyśleć
Nie jest idealnie - ale coś tam działa - zapomniałem o jednej dość podobnej funkcji - wykorzystujemy ją do EPG - ale tu się też sprawdziła:
Filmy
ActivateWindow(Videos,"plugin://plugin.video.fanfilm/movie/search/epg?query=",return)
Seriale
ActivateWindow(Videos,"plugin://plugin.video.fanfilm/tvshow/search/epg?query=",return)
To jest do wklejenia w Akcja wyszukiwarki

Nie działa tam paginacja jeszcze - jest na liście więc kiedyś się to ogarnie pewnie
1
Odpowiedz
@Tomek We wtyczce FanFilm, po zalogowaniu się na konto Premium w Filmanie, nie wyświetlają się streamy premium.
przykład dla tego samego odcinka na FanFilm jest 8 streamów, a we wtyczce od @tele jest 9.
[Obrazek: filmantelemanf321312312312.png]
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło." Widziałem człowieka, co nastawił budzik na 6:00… i zasnął o 5:58. Pamięć o tym zniknie jak motywacja w poniedziałek.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości