Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Na przeglądarkach które obsługują Tampermonkey tak - np. Firerox. Ale pamiętaj że możesz to robić na dowolnym sprzęcie w tej samej sieci - wystarczy podać IP
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

(07-05-2026, 07:59 PM)Tomek napisał(a): Na przeglądarkach które obsługują Tampermonkey tak - np. Firerox. Ale pamiętaj że możesz to robić na dowolnym sprzęcie w tej samej sieci - wystarczy podać IP
Dziękuję. Czyli jak włączę FanFilm w Kodi na TV, to na laptopie podam IP telewizora i ciasteczka zapiszą się na TV?
Odpowiedz
Sprawdź dokładny adres na tv:
FanFilm -> Narzędzia -> Serwer WWW, albo Ustawienia -> Informacje o systemie -> Sieć

[Obrazek: fanfilm-userjs-send.png]
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Dziś wyjdzie jeszcze kolejna beta z poprawionym filmanem premium - wciąż działamy z nimi nad opracowaniem optymalnej metody.
Odpowiedz
W repozytorium beta wersja 2026.05.07.2:
--scrapery--
fix na filman - lepsza obsługa API i free

Podziękowali: martairafal
Odpowiedz
Hej, działa u Was automatyczna aktualizacja biblioteki seriali o nowe odcinki?
U mnie od jakiegoś czasu, nie działa, nawet jak wymuszam bezpośrednio z FF.
Odpowiedz
REKLAMA:

Szczegóły? Skąd, z jakiego serwisu (trakt/tmdb/IMDb/mdblist/własne listy) korzysta auto aktualizacja. Jaki serial?

Przydałyby się też logi (z włączonymi logami programisty) - bo aktualizacja działa bez problemów - właśnie sprawdzałem na tmdb
Odpowiedz
(08-05-2026, 10:15 AM)Tomek napisał(a): W repozytorium beta wersja 2026.05.07.2:
--scrapery--
fix na filman - lepsza obsługa API i free

Dzięki za poprawki, teraz działa Smile

Podziękowali: Tomek
1
Odpowiedz
To jeszcze nie koniec - na szczęście jesteśmy z nimi w kontakcie i ogarniamy wspólnie temat.
Najważniejszą różnicą pomiędzy poprzednimi wersjami jest to, że pozwolili korzystać z swojego API, konsultują z nami pewne rzeczy itp. Dzięki temu troszkę przyśpieszy w najbliższym czasie działanie (zarówno free jaki i api). Nastąpi także rozdzielenie wersji free i premium (jak dla ekino). No ale to na najbliższe bety.
1
Odpowiedz
W repozytorium stable wersja 2026.05.07.3:
--scrapery--
  • fix na filman - obecnie dla free trzeba podać ciasteczka, dla premium login i hasło
  • hotfix odtwarzania z filman
--core--
  • fix wykrywania lektora AI

Filman – zmiany i wyjaśnienie:
Do wyszukiwania i działania filman wymagane jest konto. Ze względu na założone CF, co wynika m.in. z podkradania kont, linków, ale też nadmiernych zapytań przez różne apki (bawcie się dalej w dziwne dystrybucje apek/wtyczek przez PW/facebooki/grupy discorda- to całkowicie zablokują), serwis wymaga teraz logowania bezpośrednio na stronie filman.cc. Logowanie odbywa się przez system ciasteczek i wymaga aktualizacji skryptu Tampermonkey.
W przypadku kont Free logowanie odbywa się przez system ciasteczek i wymaga aktualizacji skryptu Tampermonkey.
Instrukcja:
Zaktualizuj skrypt Tampermonkey.
Zaloguj się na stronie filman.cc w przeglądarce.
Po zalogowaniu odpowiednie ciasteczka oraz wymagane dane zostaną automatycznie zapisane i przekazane do dodatku.
Zastosowano rozwiązanie znane z innych scraperów, takich jak Zaluknij czy CDA-HD.

W przypadku kont Premium logowanie nadal odbywa się standardowo przy użyciu loginu i hasła i nie wymaga ciasteczek. Jeśli jednak użytkownik Premium przekaże również ciasteczka, uzyska dodatkowo dostęp do źródeł darmowych.

W repozytorium beta wersja 2026.05.10.3:
--scrapery--
  • rozdzielenie filmanfree/premium - obecnie dla free trzeba podać ciasteczka, dla premium login i hasło w odrębnych sekcjach
  • nowa wersja scrapera netmirror - wymaga ciasteczek i zalogowania sie na stronie.
  • fix cda
  • fix tvpvod
  • fix vestroiakr
--core--
  • fix biblioteki dla własnych list
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: LukasS, 1 niewidocznych użytkowników, 14 gości