Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wp pilot zdechlo
Na Xboxach sie nie znam. Ale mozesz sprobowac z kodi managerem skopiowac Twoj plik na pamiec zewnetrzna.
(Pendrive) an nastepnie edytowac na innym urzadzeniu (PC) a potem spowrotem skopiowac zmodyfikowany Plik
przez Kodi managera. Trzeba pamietac, zeby recznie wprowadzic miejsce foldera ".kodi" poniewaz jest on niewidoczny dla managera.
Aby zrodziło się to co możliwe, należy stale próbować tego co niemożliwe.
Odpowiedz
REKLAMA:

Dzięki, poszło w ten sposób :-)
Odpowiedz
(11-11-2020, 07:59 PM)rudi napisał(a):
(09-11-2020, 05:34 PM)wojtalisk napisał(a): Hej,
Raspbery PI 4, Kodi 18.1, wtyczka 0.1.1. Próbowalem ze zdalnym ciasteczkiem. Dostaje liste programów (wczesniej nie otwierala sie wtyczka - tylko blad logowania), wiec ciasteczko raczej dziala. Po próbie otwarcia stremu blad. W logach dostaje cos takiego:

ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                            - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            Error Type: <type 'exceptions.TypeError'>
                                            Error Contents: 'NoneType' object has no attribute '__getitem__'
                                            Traceback (most recent call last):
                                              File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.pilot.wp/addon.py", line 248, in <module>
                                                route()
                                              File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.pilot.wp/addon.py", line 244, in route
                                                play(id)
                                              File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.pilot.wp/addon.py", line 162, in play
                                                manifest = stream_url(id)
                                              File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.pilot.wp/addon.py", line 136, in stream_url
                                                if 'hls' in response[u'data'][u'stream_channel'][u'streams'][0][u'type']:
                                            TypeError: 'NoneType' object has no attribute '__getitem__'
                                            -->End of Python script error report<--
2020-11-09 17:24:05.685 T:2972777568  ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.pilot.wp/?sessionid=...]

Komus udalo sie odpalic stream uzywajac tej tymczasowej metody na Raspberry?

mam tak samo na 18.9  window 10

Taki maly udate - udalo mi sie uruchomic na RasPi4 + 18.9. Postepowalem zgodnie z instrukcja (PasteBin). Jeden nowy element - update i upgrade wszystkiego w RasPi (sudo apt-get update, sudo apt-get upgrade). Dodatkowo upewnilem sie ze WSZYSTKIE sesje mojego konta sa zakonczone, zalogowalem sie raz z przegladarki wyciagnalem wartosci z cookies, zamknalem okno przegladarki (bez wylogowywania) i poszlo. Na Windows 10 (tutaj standardowe Kodi 18.9) jak i na RasPi. Moze komus to pomoze.
Odpowiedz
Jak to jest teraz z tą wtyczką działa?
Zainstalowałem wczoraj najnowszą wersję i nie mogłem się zalogować. zbiłem więc do starszej wersji i dałem link do pliku z danymi z ciasteczka, ruszyło. Ale niestety po 3-4h przestało działać. Zaktualizowałem wtyczkę, zmieniłem config ale lipa.
W tej starszej wersji trzeba ciasteczko odświeżać co jakiś czas czy jak?

Edit:
I teraz samo z siebie ruszyło... Ehh xD
Odpowiedz
chcę zalogować się do maliny po ssh z pc i edytując plik wkleić ciasteczka ale...

Czy ktoś orientuje się w nazwie i lokalizacji odpowiedniego pliku?
Odpowiedz
(18-11-2020, 09:35 AM)Amcio napisał(a): sessionid = 1 zadziała tylko wtedy jesli wtyczka ma juz zapisane ciasteczka w kodim. Na linuxie plik znajduje sie w ~/.kodi/userdata/addon_data/plugin.video.pilot.wp/cache.db
Mozna otworzyc dowolnym programem do czytania SQLite

Oszukujemy wtyczke ze nie trzeba sie logowac. Jesli nie ma zapisanych ciasteczek, wtyczka nie dziala.

@jon1022 Jesli nie zmodyfikujesz tej bazy (mozesz ja pobrac na PC za pomoca SFTP, dane sa takie same jak do SSH) to musisz uzywac zmodyfikowanego pliku wtyczki (~/.kodi/addons/plugin.video.pilot.wp/addon.py), mam taki ale nie wiem czy zasady forum pozwalaja na jego udostepnienie (licencja sie zgadza)
Odpowiedz
REKLAMA:

Panie @mjw A może by tak podmienić wtyczkę do wppilot w Repo na tą działającą wersję 0.1.1?
Bo w tej chwili ciągle upomina się o aktualizację do bezużytecznej wersji 0.1.3...
Odpowiedz
Ok, podmienię w wolnej chwili Smile
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!

[Obrazek: a015.gif]

Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Jest jakaś szansa, żeby ta wtyczka działa bez kombinacji od razu w Kodi?
Odpowiedz
Na chwilę obecną nie.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości