Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fire TV Stick 4K Max
a przez wtyczkę Kodi ?
Odpowiedz
REKLAMA:

(24-05-2022, 02:25 PM)somer napisał(a): a przez wtyczkę Kodi ?

Mieli w nieskończoność i nie uruchamia...ale Kodi mnie zupełnie nie interesuje, nie o to idzie gra, oryginalna aplikacja ma odtwarzać materiały UHD tak jak dobrze odtwarzała i odtwarza na innych urządzeniach [Obrazek: a035.gif]

[Obrazek: HgJxUWvl.jpg]
Odpowiedz
(24-05-2022, 02:25 PM)somer napisał(a): a przez wtyczkę Kodi ?

Tak tylko w luźnym uzupełnieniu, na innych urządzeniach wtyczka odtwarza UHD bez najmniejszych...

[Obrazek: wi40dEjl.jpg]
Odpowiedz
Amazon "psuje" coraz bardziej takie fajne urządzenie Fire Stick 4K Max, abstrahując już od nieszczęsnego braku możliwości odtwarzania materiałów UHD w wiadomych miejscach...to jeszcze teraz wali kilka razy na dobę komunikatami zupełnie oderwanymi od softwarowej rzeczywistości/stanu faktycznego [Obrazek: g075.gif]

[Obrazek: eHRS1ON.jpg]
Odpowiedz
Mam problem z odbieraniem kanałów FHD z teleele na tym Sticku wpiętym w odbiornik HD Ready. 
Przez jakiś czas (czasem dzień, czasem kilka dni) wszystko jest OK po czym przestaje wyświetlać się obraz, pozostaje czarny ekran i odtwarza tylko dźwięk.

Problem ustępuje wyłącznie po restarcie Sticka (czyszczenie cache'y, ponowne wczytywanie listy itp. nie pomagają) a próbowałem darmowego TiviMate'a, OTT Navigatora, VLC (dedykowanego dla Fire OS) i apki od Teleele więc ewidentnie jest to jakiś problem z Fire TV a nie odtwarzaczem i ewidentnie w związku z oglądaniem na odbiorniku 720p (kanały SD działają poprawnie).

Nie jest to kwestia braku miejsca ani zapchanej pamięci, jednego i drugiego jest pod dostatkiem.
Google-fu mnie zawodzi a kombinowanie z ustawieniami po omacku do niczego póki co nie prowadzi, czy ktoś może spotkał się z podobnym problemem, orientuje się którą wajchę przestawić albo chociaż z czym może to być związane?
Odpowiedz
(31-05-2022, 01:57 PM)mopik napisał(a): którą wajchę przestawić

Ustawienia => Wyświetlacz i dźwięki => Diagnostyka dźwięku i obrazu

Wykryto obraz

Maks. rozdzielczość: ....
Maks. częstotliwość odświeżania: ....

Odczytane wartości ustawiamy "na sztywno" w opcjach ustawień => Wyświetlacz i dźwięki => Rozdzielczość wideo => restart urządzenia, może wyleczy [Obrazek: g075.gif]

O drobiazgach typu głębia kolorów 8 bitów, ustawienia zakresu dynamicznego adaptacyjny lub wyłącz HDR, nie trzeba dodatkowo informować...
Odpowiedz
REKLAMA:

(31-05-2022, 06:31 PM)Łonogrzmot napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. jego maksymalna rozdzielczość to 1080i której akurat Fire Stick ponoć nie obsługuje (z tego co wyczytałem w odmętach internetów).

Tylko jakby to była jakaś kwestia kompatybilności odbiornika to dziwne, że nie ma problemów z odtwarzaniem materiałów FHD z apek C+, HBO, Player itp. No i że przez jakiś czas IPTV też działa jak należy, bez żadnych artefaktów czy przycinania, aż do momentu jak całkiem przestaje obraz wyświetlać. Tak jakby coś się jednak "zapychało", skoro reset pomaga, ale co Undecided
Odpowiedz
(31-05-2022, 08:40 PM)mopik napisał(a): Tak jakby coś się jednak "zapychało"

W odniesieniu do Fire TV Stcik 4K Max nie ma takiej/żadnej możliwości "zapychania"...IPTV za pośrednictwem TiviMate Premium/OTT Navigator Premium działa perfect, może to tylko sama lista m3u daje w kość?
Testowo odtwarzanie IPTV tej samej listy via Kodi?
Odpowiedz
U mnie po tych aktualizacjach Kodi nie chce pobierać napisów, problem z uprawnieniami w zapisie plików w pamięci Fire TV... dzisiaj będę z tym walczył ale co oni kombinują z tym softem to nie wiem.
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!

[Obrazek: a015.gif]

Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(31-05-2022, 09:12 PM)Łonogrzmot napisał(a): może to tylko sama lista m3u daje w kość?
Testowo odtwarzanie IPTV tej samej listy via Kodi?
W momencie wystąpienia problemu na Sticku sprawdziłem listę na kompie w VLC i wszystko grało, więc raczej nie jest to kwestia dostawcy.
Spróbuję jeszcze z Kodi.

Co do zapychania miałem na myśli coś związanego z koniecznością przeskalowania obrazu w dół z 1080p do 720p (jakieś bufory na GPU czy coś?) co na nowszym sprzęcie nie ma miejsca (w "normalnych warunkach przyrody" na odbiorniku FHD tak jak mówisz, perfect).

No i dołączam do lamentu nad aktualizacjami, które nieopatrznie przepuściłem przy okazji walki z powyższym i skopałem sobie Launcher Managera. To pewnie jedna z mniej istotnych irytacji wśród tutaj już wymienianych ale jednak kolejna...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości