Liczba postów: 68
Liczba wątków: 1
Reputacja:
40
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: Shield Tv
Witam
Używam Kodi Nexus od Maven'a na Shield TV. Kiedy próbuje pobrać napisy, wyskakuje mi błąd. W logu znalazłem coś takiego:
2022-03-17 14:44:50.096 T:25084 ERROR <general>: Repository add-on repository.homik uses old schema definition for the repository extension point! This is no longer supported, please update your addon to use <dir> definitions.
2022-03-17 14:44:50.096 T:25084 ERROR <general>: Repository add-on repository.homik does not have any directory and won't be able to update/serve addons! Please fix the addon.xml definition
Czy jest jakiś sposób na obejście tego błędu, czy trzeba czekać na wersję pod Nexus'a?
Pozdrawiam
Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
System operacyjny:
Jako użytkownik wersji przeznaczonej dla developerów - czyli kodi 20 - zgłoś ten błąd autorowi dodatku lub bezpośrednio do twórców kodi. Jeśli nie potrafisz tego zrobić - zrezygnuj z wersji przeznaczonej do testów i zainstaluj stabilną wersję kodi.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Reputacja:
40
System operacyjny:
Kodi 20 używam ze względu na szybsze działanie wzdlędem 19. Dzięki za odpowiedź, trzeba czekać na oficjalny build.
Reputacja:
40
System operacyjny:
Mam zainstalowane z adresu powyżej, niestety wywala błąd.
Reputacja:
40
System operacyjny:
Sorki, że odkopuję stary temat. Czy istnieje szansa, że autor Napiprojekt Katalog przerobi wtyczkę do wersji Kodi Nexus? Oficjalne Kodi v20 tuż za rogiem, a wtyczka niekompatybilna.
Pozdrawiam
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Wersja Kodi: 19
System operacyjny:
Urządzenie: Sony TV
Też na to czekam. Wtyczka Napiprojekt Katalog jest super i do pełni szczęścia brakuje mi jej w wersji Nexus v20 rc2.
Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka