Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
YouTube - generowanie własnego klucza API
Siedzę nad tym już drugi dzień.
Mam Canal+Box 4k.
Yatse go nie widzi. Do ręcznej konfiguracji chce informacje, które nie wiem skąd wziąć.
Próbowałem wysłać te klucze mailem i zalogować się na boxie w przeglądarce.
Wypróbowałem 3 przeglądarki, żadna nie pozwala na zaznaczenie tekstu w mailu w celu jego skopiowania z użyciem dołączonego pilota.
Pliku tekstowego windowsowego notatnika na pendrive box nie widzi.
Jak mogę przenieść te klucze, żeby użyć kopiuj-wklej?
Odpowiedz
REKLAMA:

Czy może komuś działa wtyczka youtube?
Odpowiedz
Tak, działa. Tylko zainstaluj wersję z githuba, bo kodi wrzuca z opóźnieniem do oficjalnego repozytorium.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Ostatnio autor tej wtyczki w ogóle nie wrzuca aktualizacji do repozytorium. Wytworzył już trzecią wersję bez aktualizacji (kolejno: 7.1.1.1, 7.1.1.3 i 7.1.1.4), a w repozytorium uparcie tkwi 7.0.9.2 która jest bezużyteczna.
Jak widzimy po postach kolegów wyżej, problem trwa już ze dwa tygodnie.
Odpowiedz
Tylko że to nie musi być wina autora, a zespołu Kodi.
Wtyczka musi być zgłoszona, oni weryfikują i dopiero wrzucają do repozytorium.
Ta weryfikacja czasem zajmuje dużo czasu...
Jak nie chce się komuś ręcznie instalować zipy, to zawsze może sobie zainstalować repozytorium autora.

Dla wersji stabilnych:

Dla wersji testowych:

Lub adres do menedżera plików:

Podziękowali: arkady1964
2
1
Odpowiedz
(05-12-2024, 11:27 AM)DenDy napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Dzięki, nie wiedziałem że istnieje takie repozytorium.
W międzyczasie znalazłem też opcję z wykorzystaniem wtyczki By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.. W zasadzie to chyba też forma instalacji przez zipy, tylko bardziej zautomatyzowana bo sam zaciąga z GH (pewnie nie byłoby aktualizacji).
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam
Nie chcę zakładać nowego tematu może tutaj Panowie pomożecie bo już mi brakuje pomysłów

Mam urządzenie Amazon Fire TV MAX gen2 i w żaden możliwy sposób nie potrafię wpisać moich kluczy API w dodatku YouTube

1) Strona konfiguracji nie działa By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. w dodatku YouTube mam zaznaczone opcje konfiguracji

2) Zdalne sterowanie By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. mam dostęp do KODI ale tam nie ma żadnej opcji wpisania kluczy można jedynie sterować KODI

3) Kolejna próba wpisania to ADBLINK i podmiana api_keys.json ( ta opcja działa mi na Amazon Fire TV MAX gen1 , niestety najnowsza wersja mojego urządzenia ma najnowszego androida 11.0.0 API level 30 i jest blokada dostępu do katalogu userdata/addon_data/plugin.video.youtube )

Moje KODI to Omega  21.1 a dodatek YouTube jest zainstalowany z oficjalnego repozydium zawsze z niego korzystam bo on po prostu u mnie działa

Proszę was pomóżcie mi w jakiś sposób wpisać te klucze bo nie chce tego ręcznie wklepywać z pilota
Odpowiedz
Zaistalowalem najnowsza wtyczke. Cos nie gra z tymi api keys.... Macie jakie link z poradnikiem jak pozyskac te wszyskie key / secret itd z tego nowego interfejsu?
Odpowiedz
Potrzebna jest drobna poprawka w poradniku, zamiast By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.-IP:50152/api powinno być obecnie By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.-IP:50152/youtube/api.

@DenDy @omaxp @pawel_p5

Podziękowali: jon1022, arkady1964
2
Odpowiedz
Lightbulb 
Tu znajdziecie najnowszy (aktualny na dzień 3.02.2025) poradnik krok-po-kroku, jak wygenerować własne klucze API dla wtyczki Youtube:

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości