Liczba postów: 978
Liczba wątków: 63
Reputacja:
138
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
23-11-2023, 05:17 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2024, 11:09 AM przez arkady1964.)
Dostępna w repozytorium malvinas2 jest nowsza wersja skórki Titan Vanilla na Nexusa:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
W nowszej wersji 20.23.11.22, dodano do skórki czcionkę Arial i poprawiono widżety.
W przypadku problemów przy instalacji skórki Titan Vanilla z zależnościami, można rozwiązać je korzystając z poradnika znajdującego się w tym wątku.
Pozdrawiam
REKLAMA:
Reputacja:
138
System operacyjny:
06-02-2024, 02:31 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2024, 10:33 AM przez arkady1964.)
To, co uwielbiam w Kodi, jest możliwość dowolnego dostosowania jej przez użytkownika, a skórka Kodi jest jednym ze sposobów, aby to zrobić. Skórki Kodi poprawiają estetyczny wygląd interfejsu i powodują przyjemniejszą obsługę dla użytkownika. Od kiedy używam Kodi to zawsze potrzebowałem skórkę, która będzie mi się podobać, zmieniając interfejs użytkownika, dając duże możliwości w konfiguracji wyglądu. Taką skórką był Titan, następnie Titan Vanilla.
Dla zainteresowanych, w wątku o Titan Vanilla na stronie 1 i 2 są zawarte ustawienia zmieniające wygląd skórki oraz sposoby na zainstalowanie wymaganych zależności w skórce, wszystko to można zastosować również w skórce Titan MOD, ponieważ są to pokrewne skórki wywodzące się bezpośrednio z Titana.
Pozdrawiam
Reputacja:
138
System operacyjny:
07-05-2024, 05:54 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2024, 10:51 AM przez arkady1964.)
Myślałem, że skórka Titan Vanilla ma się ku końcowi, a jednak ta skórka wróciła do gry i jest już dostępna wersja na Kodi 21 Omega.
Staje się ona konkurencją dla Titan MOD. W skórce jest dużo zmian na lepsze w wersji na Omegę, naprawdę jestem miło zaskoczony pozytywnymi zmianami w Titan Vanilla.
Oczywiście, Titan Vanilla nie staje w szranki z Arctic Zephyr 2 - Resurrection (AZ2:R), ponieważ obie skórki mają inne podejście do działania skórki:
- AZ2:R np. stawia na funkcjonalność, minimalizm i szybkość obsługi
- skórki wywodzące się z Titana np. możliwość zmiany motywów i kolorów (z wyjątkiem skórki Titan BINGIE MOD, która poszła swoją drogą)
Polecam skórkę Titan Vanilla do przetestowania na Omegę.
Info autora skórki:
Repozytorium do pobrania ze strony:
Pozdrawiam
Edycja. W skórce Titan Vanilla można zastosować niektóre z ustawień, które podałem na stronie 1 tego wątku:
Reputacja:
138
System operacyjny:
09-05-2024, 06:12 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2024, 11:08 AM przez arkady1964.)
Obecnie moją stałą skórką na Kodi 21 Omega jest AZ2:R, skórka będąca w gronie skórek minimalistycznych stawiających na prostą i szybką obsługę.
Testuję w chwilach wolnych Titan Vanilla Omega, skórka ta osiągneła bardzo duży progres od wersji na Nexusa. Nie wiedziałem skąd taki postęp, ale już wiem...
Zerknełem w opisie skórki do autorów skórki, jest tam opiekun skórki malvinas2 oraz prekursorzy jeszcze wywodzący się z dawnego Titana, ale są też nowi AchillesPunks autor skórki Titan BINGIE MOD mającej swoje korzenie w Titanie oraz Fuchs2468 autor Titan MOD Omega. Z pewnością właśnie ta inspiracja i wsparcie dały wynik w postaci bardzo dobrej skórki Titan Vanilla Omega.
Skórka Titan Vanilla Omega ma nowe funkcje, działa szybko i stabilnie. Dla wszystkich miłośników zmian w motywach i kolorach jeszcze raz polecam przetestowanie Titan Vanilla na Kodi 21 Omega.
Wybór ekranu startowego w skórce to sprawa indywidualnych preferencji, dla testujących skórkę Titan Vanilla na Kodi 21 Omega jest spory wybór w ustawieniach. Najbardziej mi podoba się:
"Pionowe menu w stylu skóry Confluence"
Ustawienia > Ustawienia skóry > Ekran startowy > Ekran startowy > Kompozycja pionowa > Pionowe menu w stylu skóry Confluence > OK
Pozdrawiam
Reputacja:
138
System operacyjny:
20-05-2024, 04:47 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2024, 04:53 PM przez arkady1964.)
Opiekun skórki Titan Vanilla malwinas2 zaktualizował Titan Vanilla do wersji 21.24.05.20. W aktualizacji tej naprawiono działanie funkcji " i+".
Po aktualizacji funkcja "i+" w dodatkach filmowych korzystających z tej opcji np. FanFilm funkcja nareszcie działa poprawnie. Oczywiście po włączeniu opcji "i+" w ustawieniach skórki Titan Vanilla:
Ustawienia > Ustawienia skórki > Menu ekranowe > Odtwarzanie wideo > Show detailed plot or extended information on OSD > WŁĄCZONE
Aby funkcja "i+" działała musi być zainstalowany ExtendedInfo Script. Instalacja jest z pliku ZIP:
Lub poprzez skórkę Titan Vanilla:
Ustawienia > Ustawienia skóry > Widoki Biblioteki > Informacje o podsystemie grafiki > Używaj rozszerzonego okna okna informacji o video > wyświetli się komunikat, że trzeba pobrać ExtendedInfo Script > pobieramy klikając OK > Używaj rozszerzonego okna okna informacji o video > Włączone
Ustawienia > Ustawienia skóry > Ustawienia ogólne > Ustawienia ogólne > Uruchamiaj obsługę myszy i ekranów dotykowych Zaznaczam, żeby nie włączać tej opcji dla Android TV, ponieważ nawigacja pilotem w funkcji "i+" nie będzie działać.
Dzięki aktualizacji funkcja " i+" działa bardzo dobrze, wyświetlając szczegółowe informacje o filmie i aktorach. Jestem pewien, że spodoba się wielu użytkownikom skórki Titan Vanilla.
Pozdrawiam
Edycja. Po ostatniej aktualizacji funkcja " i+" w skórce Titan Vanilla działa bardzo dobrze. Zauważyłem, że dodatki filmowe, które nie korzystają z tej funkcji, nie mają ikony " i+". Jednakże te, które obsługują tę funkcję np. FanFilm, mają ikonę " i+" w menu OSD
W skórce Titan Vanilla świetnie sprawdza się funkcja " i+".
Reputacja:
138
System operacyjny:
31-05-2024, 10:48 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-06-2024, 09:41 AM przez arkady1964.)
Info:
Titan Vanilla ma dostępne różne motywami zmieniającymi interfejs tej skórki, jest jednak pewna niedogodność w ich stosowaniu. Nie wychwyciłem jej wcześniej, ponieważ obecnie na moim sprzęcie z Android TV korzystam z AZ2:R.
Jednak lubię co jakiś czas w ramach testu trochę się pobawić i przełączam na inną skórką. Więc dzisiaj załączyłem w Interfejsie Kodi skórkę Titan Vanilla i wychwyciłem, że niektóre motywy szczególnie zaś ciemne jak. np " Midnight Theme" bardzo źle działają z funkcją " i+" tj. w czasie odtwarzania filmu i korzystania z rozszerzonych informacji nie ma obrazu z filmu tylko czarne tło i dźwięk. Aby tego uniknąć polecam stosować najbardziej kompatybilny z funkcją " i+", możliwie przezroczysty i jasny, np. "Default Titan Vanilla blue", ponieważ możliwe przezroczyste oraz jasne motywy nie przeszkadzają przy korzystaniu z funkcji " i+".
Domyślny motyw Titan Vanilla tzn. " Default Titan Vanilla blue" , zdecydowanie jest najlepszym motywem do działania z funkcją " i+" w skórce Titan Vanilla.
Pozdrawiam
Podziękowali: Croton
REKLAMA:
Reputacja:
138
System operacyjny:
03-06-2024, 09:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2024, 06:05 AM przez arkady1964.)
@ Croton, to o czym powyżej pisałem ma znaczenie, ponieważ ciemne motywy dają rozmyty i zaciemniony obraz w Titan Vanilla.
Jednak, "zajarzyłem", że największe znaczenie dla lepszego działania w skórce Titan Vanilla funkcji " i+" w trakcie odtwarzania filmu ma załączenie opcji, którą załączamy w okienku znajdującym się na dole po lewej stronie ekranu:
Ukrywaj tło paneli - ZAŁĄCZONE
Pozdrawiam
Edycja. Po załączeniu funkcji " i+", na dole ekranu są też inne okienka funkcyjne, w tym:
Zarządzaj > Ustawienia skryptu > OK > Ustawienia - ExtendedInfo script
Pełny ekran > Przejście do filmu (można też przyciskiem powrót)
Ukrywaj tło paneli > 2 opcje tj. WYŁĄCZONE / ZAŁĄCZONE > polecam załączone
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 0
Reputacja:
36
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: H96+
Próbowałem włączyć Default Titan Vanilla blue, ale pojawia się ten komunikat jak na zdjęciu. Brak mi doświadczenia. Gdzie szukać błędu? (kodi logfile)? Może ktoś pomóc?
Z góry dziękuję.
Reputacja:
138
System operacyjny:
04-06-2024, 04:04 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2024, 05:19 PM przez arkady1964.)
@ Croton Tak, wiem jak to naprawić, poniżej napisałem "krok po kroku" jak to zrobić.
Na wstępie " Default Titan Vanilla blue" trzeba koniecznie załączyć, ponieważ bez żadnych wątpliwości ten motyw daje najbardziej czysty i "ostry" obraz (pozostałe motywy dają obraz "zamglony").
Aby zainstalować "Default Titan Vanilla blue" jest potrzebna wymagana zależność, można zależności pobierać na różne sposoby, ja podam bardzo skuteczną metodę którą stosuję w tym przypadku.
Potrzebna jest zależność " Skin Helper Backup":
Aby, wejść do funkcji z motywami użyjemy zależności z Titan MOD.
1. Musimy zainstalować najnowsze repozytorium Fuchs 2468 (tylko repozytorium Fuchs246 (Titan MOD), skórki nie musimy instalować).
Repozytorium Fuchs246 (repository.fuchs246-1.0.2) Plik ZIP do pobrania i instalacji (83,2 KB):
2. Wchodzimy w Ustawienia Titan Vanilla:
Ustawienia > Ustawienia skóry > Dodatki > Moje dodatki > Wszystkie > Skin Helper Service Skin Backup > Wersje > Wybierz wersję > Wersja 1.0.22 Fuchs Repo (ponieważ, Wersja 1.0.28+Matrix.1 Titan Vanilla Repository jest prawdopodobnie uszkodzona...) > OK
Uwaga. Sprawa niby oczywista, ale może umknąć, aby znaleźć "Wersje" w skórce Titan Vanilla trzeba przewinąć na dole ekranu okienka w lewo lub w prawo.
3. Ustawienia > Ustawienia skóry > Motywy kolorów > Zarządzaj motywami kolorów > jeżeli będzie wyświetlony monit to pobierz proponowany dodatek > " Default Titan Vanilla blue" > OK
Metoda, którą Ci powyżej podałem w tym przypadku działa na 100%, sprawdzone wielokrotnie...
Proszę napisz, czy działa u Ciebie.
Pozdrawiam
Edycja. Dla pewności jeszcze raz sprawdziłem metodę, którą podałem. U mnie działa, można wejść do funkcji z motywami Titan Vanilla.
Podziękowali: Croton
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 0
Reputacja:
36
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: H96+
04-06-2024, 09:50 AM
Oczywiście, że zadziałało. Jak przy każdej Twojej poradzie. Dziękuję Ci serdecznie i pozdrawiam.
Podziękowali: arkady1964
1
|