Liczba postów: 4,715
Liczba wątków: 42
Reputacja:
773
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
10-04-2024, 06:57 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2024, 07:00 PM przez Tomek.)
Jak na boxa bez certyfikacji (a przynajmniej nie widzę w opisie) to drogi i na pewno nie będzie lepszy.
Chińczyka z Allwiner sobie odpuść.
Ale Homatics to fajny wybór...
REKLAMA:
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 18.5
System operacyjny:
Urządzenie: Rpi3
(09-04-2024, 01:07 PM)adrt8v napisał(a): Podłącze się, bo temat pasuje. Z racji takiej ,że jestem trochę zawiedziony nową Nokią 8010 i możliwe, że ją zwrócę jaki inny box? Warto dopłacić do Homatics Pro? Czy coś innego lepiej?
Na pewno potrzebuje w nim przynajmniej 16GB pamięci wbudowanej, wyjścia audio spdif i oddzielnego hdmi na obraz oraz gigabitowego portu Ethernet. Na sprzedaż?
Wysłane z mojego SM-S711B przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 787
Liczba wątków: 35
Reputacja:
16
System operacyjny:
Urządzenie: Homatics r 4k plus/Nokia 8000
Zwróciłem do sprzedawcy.
# Kodi rządzi #
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: Play Box
Witam,posiadam Play Box 4 HDR,i od wczoraj wieczorem przestał działac dzwięk,jakies pomysly?
Liczba postów: 148
Liczba wątków: 20
Reputacja:
2
System operacyjny:
Urządzenie: Nokia Streaming Box 8010
Witam
Jaki polecacie tvbox z android tv żeby miał 2 usb 3.0 i ceryfikaty do oglądania canal+online czy amazon prime video. Musi dać się sparować z słuchawkami na bluetooth kwota do 350 zł z europejskiego rynku.
Liczba postów: 961
Liczba wątków: 60
Reputacja:
132
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
31-05-2024, 12:14 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2024, 12:40 PM przez arkady1964.)
Nie masz wygórowanych wymagań, proponuję Canal+ Box. Mam ten sprzęt, nie ma z nim żadnych problemów i mogę go polecić z czystym sumieniem. Oczywiście zakup tego dekodera nie wiąże Cię z Cyfrą+.
Chromecast... Box Canal+ ma wbudowanego Chromecast, do tego wejścia i wyjścia USB, audio optyczne, Ethernet.
Co do Xiaomi Mi Box, odradzam tylko 8 GB pamięci, nawet wersja 2 generacji. To trochę za mało Canal+ ma 16 GB, tyle już wystarczy, aby swobodnie instalować wybrane aplikacje.
Co do ceny, jak poszukasz w promocji, to znajdziesz za około 250 złotych. Co prawda ostatnio znacznie podrożały, normalna cena to około 300 złotych, wszystko poniżej to już okazja. Jest to jednak sprzęt sprawdzony (w Polsce sprzedano duże ilości Box-ów Canal+, nie słychać, aby był awaryjny). Dla osób nie mających dużych wymagań, całkowicie wystarczający.
Pozdrawiam
REKLAMA:
Liczba postów: 2,708
Liczba wątków: 21
Reputacja:
170
System operacyjny:
Urządzenie: Wszystkie wypasione :)
(31-05-2024, 12:14 PM)arkady1964 napisał(a): Canal+ Box
Świat poszedł do przodu, to zabytek z przestarzałym hardware.
Mikto napisał(a):nie zacinał
Jeżeli wybór z segmentu TV BOX w rozsądnych kwotach, zdecydowanie współczesne urządzenie...
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Wersja Kodi: 15.
System operacyjny:
Urządzenie: Samsung
Witam,
Kochani moi mili
Po długich latach spędzonych z xiaomi mi box 4k przyszedł czas na jego wymianę, twitch tv w 4k ciężko to nazwać oglądaniem przycinki przez cały stream i nie mogę zmienić na niższą rozdzielczość ! F1 na viaplay myślałem że oni mają jakieś z dupy łącze czy inne i tak mi tnie że nie da się oglądać, dziś doczytałem że to Mi box niema jakiś tam kodeków. Kochani na czym mi zależy android tv tzn. żebym mógł sobie Tivimate bez problemu zainstalować i żeby to zapi****lało jak trzeba  mam na oku takie o to cudo:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Powiedzcie co o tym myślicie ? czy obsłuży ?
Czy może jest coś lepszego ? co polecacie z dobrych i nie zawodnych sprzętów z dobrym łączem do Tivimate i innych platform 4k
Pozdrawiam
Liczba postów: 2,708
Liczba wątków: 21
Reputacja:
170
System operacyjny:
Urządzenie: Wszystkie wypasione :)
(31-05-2024, 04:46 PM)Koderz napisał(a): Powiedzcie co o tym myślicie ?
Nic nie myślę, dobre urządzenie ale zdecydowanie "szkoda przepłacać", gdzie za ~250 złotych Fire 4K Max 2gen równie świetnie się sprawdzi/sprawdza, do nabycia u tego samego sprzedającego na Allegro.
Spraw sobie dobrej klasy odbiornik telewizyjny z Google TV, na urządzenie zewnętrzne przyjdzie czas za kilka lat.
Liczba postów: 961
Liczba wątków: 60
Reputacja:
132
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
31-05-2024, 05:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2024, 06:24 PM przez arkady1964.)
@ Łonogrzmot, ja brałem pod uwagę konkretne wymagania @ Mikto oraz, aby w razie reklamacji nie musiała wysyłać Box-a do Chin. Do YouTube i HBO Canal+ Box nadaje sie bardzo dobrze, a za kilka lat ten Box, który proponujesz i Canal+ Box przy tym postępie techniki i tak będą zabytkami...
@ Mikto ja proponując Ci Canal+ kierowałem się tym, że jest to sprzęt, z którym nie odnotowano problemów, to jest mało awaryjny i działają na nim wszystkie aplikacje. A pro po aplikacji, piszesz, ze dużo oglądasz YouTube. Koniecznie więc po zakupie Boxa Android TV wypróbuj aplikację SmartTubeNext:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Pozdrawiam
@ Koderz, do Twoich potrzeb, to poleciłbym sprzęt z mocnym i szybkim procesorem oraz dużą pamięcią operacyjną, skoro Xiaomi Mi Box nie wyrabia to Canal+ też sobie nie poradzi i podobne średniaki. Najlepiej by się sprawdziła:
Nvidia Shield TV Pro
Ten sprzęt jednak jest drogi, to kup przez Internet w Polsce (polski sklep internetowy) i przetestuj. Masz 10 dni do zwrotu, gdyby coś źle działało, to zwrot...
Pozdrawiam
|