Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybór tv boxa
@Koderz, akurat dla Ciebie to poleciłbym sprzęt z mocnym procesorem i dużą pamięcię operacyjna, skoro Xiaomi Mi Box nie wyrabia to Canal+ też sobie nie poradzi oraz podobne średniaki.  Najlepiej by sie sprawdzila:
Nvidia Shield TV Pro

Ten sprzęt jednak jest drogi, to kup przez Internet w Polsce (polski sklep internetowy) i przetestuj. Masz 10 dni do zwrotu, gdyby coś źle działało, to zwrot... 

Pozdrawiam

Nvidia Shield, hmm do oglądania TV z aplikacji Tivimate aż taki sprzęt ? czy też twittch tv ? naprawdę nie ogarnie mi sprzęt od Amazona z kolei kolega @By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Poleca słabszy sprzęt, Panowie konkretnie ten cube od amazona obsłuży miło ?

Edit: Zastanawiam się jeszcze nad tym boxem :
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

Odtwarzacz multimedialny Amazon Fire TV Cube 3gen

Maksymalna rozdzielczość: 4K / 3840 x 2160.
Pamięć wbudowana: 16 GB.
Pamięć RAM: 2 GB.
Łączność bezprzewodowa: Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6e (802.11ax)
Złącza: Ethernet, 1x USB 2.0, 2x HDMI.

Biorąc pod uwagę cenę oraz, że ma 2 GB Ramu pamięci operacyjnej, dla Twoich potrzeb to dyskwalifikacja.

Pozdrawiam

Edycja.  Mecool MECOOLKM2PLUS 32 GB, firma dobra, parametry bardzo dobre.  Podobnego sprzętu jest sporo...  Zastanów się jednak nad Nvidia Shield TV Pro.
Odpowiedz
Nokia streaming box 8010 z Amazon.de bardzo dobry sprzęt mam i polecam
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
Bzdury pleciesz.Mam Nvidie pro 2019 i w praktyce Fire stick 4k Max pierwszej generacji niewiele jej ustępuje w ogólnej responsywnosci.W porownaniu na plus- obsługa hdr10+ i hdr w YT,na minus oczywiście brak wsparcia dla gęstych formatów audio.
Kostka 3 gen.moze być tylko lepsza ,obsługuje również formaty audio HD.Moim zdaniem może być najpoważniejszym konkurentem Nvidii.(w końcu coś).Sam będę ją pod tym kątem sprawdzał pod koniec miesiąca....

Ps.Daj sobie spokój ze wszelkimi chińczykami pokroju mecoli,noki etc.Ostatecznie i tak zawsze się okazuje ,że jest z nimi jakiś problem.

Podziękowali: Koderz
Odpowiedz
Dziękuje za opinie, mocno podzielone Smile ale myślę że chyba jednak zdecyduję się na Homatics Box R 4K Plus 32 GB ma bardzo dobre opinie, więcej pamięci, jeden z najmocniejszych na rynku czy ktoś testował ?
Odpowiedz
(31-05-2024, 06:55 PM)somer napisał(a): wsparcia dla gęstych formatów audio.
formaty audio HD.
sprawdzał

Może będziesz miał sposobność/dostęp aby na tej płaszczyźnie przetestować autopsyjnie Fire 4K Max 2gen.

[Obrazek: UKQXoHLl.jpeg]
Odpowiedz
REKLAMA:

(31-05-2024, 07:33 PM)Koderz napisał(a): Dziękuje za opinie, mocno podzielone Smile ale myślę że chyba jednak zdecyduję się na Homatics Box R 4K Plus 32 GB ma bardzo dobre opinie, więcej pamięci, jeden z najmocniejszych na rynku czy ktoś testował ?
Poczytaj sobie wątek o nim i jego klonach na Kodinerds.Powinno Ci to pomoc wyciągnąć wnioski.

(31-05-2024, 08:19 PM)Łonogrzmot napisał(a):
(31-05-2024, 06:55 PM)somer napisał(a): wsparcia dla gęstych formatów audio.
formaty audio HD.
sprawdzał

Może będziesz miał sposobność/dostęp aby na tej płaszczyźnie przetestować autopsyjnie Fire 4K Max 2gen.

[Obrazek: UKQXoHLl.jpeg]
Miałem dostęp i tu nie ma zbytnio co testować.Fire sticki nie obsługują gęstych formatów audio ,przekazują tylko core.Nawet Kodi zgłasza maksymalnie DTS HD ,ktory nawet w czasach przedatmosowych był ciężki do napotkania.
Za to obsługuje w pełnej jakości (łącznie z DD Atmos) wszystkie platformy streamingowe.W dodatku umożliwiając odtwarzanie w oryginalnym klatkarzu (NVIDIA sobie z tym kompletnie nie radzi).
Odpowiedz
(31-05-2024, 07:33 PM)Koderz napisał(a): Homatics Box R 4K Plus 32 GB ma bardzo dobre opinie

[Obrazek: wC1VUZI.jpg]

Odpowiedz
Cholerka... ale mnie tutaj punktujecie skoro Amazon fire stick nie wiele ustępuje Nvidii jak wspomniał kolega @somer r to może "kostka 3.0" będzie najlepszym wyborem ? Skoro Xiaomi radzi sobie z tivimate powiedziałbym dobrze poza kanałem viaplay wszystkie kanały chodzą dobrze nawet C+4k nic nie tnie, problem mam z twitchem w full hd z kolei Nvidia to kupa kasy większe urządzenie a ja nie jestem wymagający nie bawie się w netflixy i inne, po prostu box ma być do oglądania tv i twitch no i youtube ale tutaj jest ok, myślałem że Homatics Box R 4K Plus 32 GB będzie ok ale widzę że co prawda jest jednym z najmocniejszych ale nie stabilny chyba...
Odpowiedz
@Koderz  Wiem, że chińczyk, ale może NOKIA Android Box 8010 4K   @RebA, posiada, używa i jest zadowolony... 

Pozdrawiam

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości