Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania
(21-12-2023, 04:51 PM)tadeuszw napisał(a): Posiadam Play Now 2 i mam z nim problem,co jakiś czas Box sam się wyłącza i przy okazji wyłącza telewizor smart LGi muszę jeszcze raz włączać telewizor.Może ktoś z Was zna rozwiązanie.Dzięki

Może przechodzi w tryb uśpienia. Wejdź w Ustawienia -> Ustawienia urządzenia -> Wygaszacz ekranu -> Uśpij urządzenie -> domyślnie jest po 1 godz. -> zmień na większy czas.
Odpowiedz
REKLAMA:

(27-12-2023, 07:53 AM)GrzesiekM napisał(a):
(21-12-2023, 04:51 PM)tadeuszw napisał(a): Posiadam Play Now 2 i mam z nim problem,co jakiś czas Box sam się wyłącza i przy okazji wyłącza telewizor smart LGi muszę jeszcze raz włączać telewizor.Może ktoś z Was zna rozwiązanie.Dzięki

Może przechodzi w tryb uśpienia. Wejdź w Ustawienia -> Ustawienia urządzenia -> Wygaszacz ekranu -> Uśpij urządzenie -> domyślnie jest po 1 godz. -> zmień na większy czas.
Grunt to zapytać mądrych ludzi.Zadziałało! Aha jeszcze jedno pytanie. Jak przywrócę Boxa do ustawień fabrycznych to czy mi skasuje pliki zapisane na pamięci wewnętrznej
Odpowiedz
(25-12-2023, 10:07 AM)slawekserb napisał(a): Witam mam problem  dekoder wchodzi samoczynnie w tryb recovery, (wybranie z listy opcji reboot powoduję restart i ponowne uruchomienie trybu recovery) jest na to jakiś sposób czy gdzieś można znaleźć jakiś soft do tego boxa.
Do wymiany przycisk włączenia
Odpowiedz
Nie trzeba. Odpowiedz już padła.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(27-12-2023, 03:58 PM)Danila17 napisał(a):
(25-12-2023, 10:07 AM)slawekserb napisał(a): Witam mam problem  dekoder wchodzi samoczynnie w tryb recovery, (wybranie z listy opcji reboot powoduję restart i ponowne uruchomienie trybu recovery) jest na to jakiś sposób czy gdzieś można znaleźć jakiś soft do tego boxa.
Odpowiedz
(27-12-2023, 05:13 PM)slawekserb napisał(a):
(27-12-2023, 03:58 PM)Danila17 napisał(a):
?
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam,

Czy ktoś spotkał się z takim problemem jak brak dźwięku na MUX-8?

Ostatnio wyszukałem kanały na nowo w celu znalezienia tych nowo dodanych - czyli ViDoc i Republika. Kanały zostały znalezione, ale od tej pory wszystkie programy w MUX-8 są pozbawione dźwięku. Żeby było interesująco na WP czy Metro pojawia się na pasku informacyjnym oznaczenie AC3 jako opis dźwięku, ale i tak go nie ma wcale...

Ponowne wyszukiwanie nic nie daje, nadal to samo.

Edit: Udało mi się rozwiązać problem poprzez reset boxa do ustawień fabrycznych i skonfigurowanie wszystkiego od zera. Trwało to trochę, ale działa.
Odpowiedz
Witam, Mam box-a Play Now TV 4b HW 3.0 - niestety nie da się przeskanować dvbt przez Mochi Live TV czy Live TV - za każdym razem wyskakuje błąd : "setup activity not found : Intent.."[Obrazek: 5dT80mkl.jpeg]. Wiem jak uruchomić Wolf-a - mam zainstalowane. Box nowy - pierwsze uruchomienie - bez abonamentu Play. Próbowałem wszystkiego - przez ADB zatrzymania aplikacji Telewizja Play, wgrywania dtvsetup Demo (nie działa wersja 3.000)- nie mam już siły - ktoś pomoże?
[Obrazek: qmS8tmpl.jpeg]
Odpowiedz
1. Nie ma sensu abyś zamazywał S/N pozostawiając kod kreskowy z którego bez problemu odczyta się numerki.
2. Było wspomniane, że z Kaona niczego nie zeskanujesz bez launchera play. Skanowanie jest zespawane z launcherem play.
Jak w boxie SDMC play gasi dostęp do usługi to też nie da się zeskanować mux8 - dlatego kupując te nowe pudełka nie nastawiajcie się na naziemną.
Odpowiedz
(30-09-2024, 10:15 PM)477112 napisał(a): 1. Nie ma sensu abyś zamazywał S/N pozostawiając kod kreskowy z którego bez problemu odczyta się numerki.
2. Było wspomniane, że z Kaona niczego nie zeskanujesz bez launchera play. Skanowanie jest zespawane z launcherem play.
Jak w boxie SDMC play gasi dostęp do usługi to też nie da się zeskanować mux8 - dlatego kupując te nowe pudełka nie nastawiajcie się na naziemną.
Czyli zero szans? Podobnie miałem w Vectra TV Box DV 8891 (ten z dyskiem)tam nie miałem nawet dostępu do usługi Vectra TV - wystarczyło przeskanować DVBT na wyłączonym internecie i poszło - a tu - mam możliwość skanowania i dostęp do usługi Play TV - znajduje mi 20 kanałów ale w żaden sposób nie da się tego otworzyć w Live TV czy Mochi.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości