25-11-2024, 04:50 AM
A próbowałeś zainstalować shizuku, następnie ashell?
|
Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie
|
|
25-11-2024, 04:50 AM
A próbowałeś zainstalować shizuku, następnie ashell?
REKLAMA:
27-11-2024, 09:31 PM
Zmiana launchera w Chromecast 4.0
Po dłuższym przekopywaniu się przez Internet, znalazłem odpowiednią wersję aplikacji Launcher Manager dzięki której mogę na moim Chromecast 4 HD (Android TV 12) zmienić launcher na inny. Launcher Manager 1.0.4 oraz launcher LeanbackOnFire 1.48 EN udostępniłem na stronie: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Jakby pliki zostały usunięte, to mówię, że był tam między innymi Launcher Menager w wersji 1.0.4 P.S. Jak się ktoś pyta, po co zmieniłem launcher, to zmieniłem, bo taki używam na Canal + Box i tak chciałem. Po drugie, używałem do teraz Chromecast w wersji tylko z wyborem aplikacji, a po trzecie zauważyłem, że Chromecast (launcher) się teraz szybciej uruchamia (mówię od uruchamianiu od zera).
czy na KINHANK G1 ten launcher zadziała ?
edit zainstalowałem : WolfLauncher_0.1.9-Wolf.apk LeanbackOnFire_v1.60-release.apk launcher LeanbackOnFire sie uruchamia ale po restarcie oczywiscie system wraca na stockowego Wolf Launcher Manager nie wyłącza skutecznie stockowego launchera , nic sie nie dzieje jak klikne w ta opcje (debugowanie USB włączone i potwierdzone w LM)
07-02-2025, 06:51 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-02-2025, 06:52 AM przez Matheusz.)
Nie napisałeś, z której wersji Launcher Managera skorzystałeś. Nie ma czegoś takiego jak Wolf Launcher Manager.
Potrzebujesz Launcher Managera dla AndroidTV - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Przed skorzystaniem musisz mieć zainstalowanego Wolf Launchera, bądź inny launcher.
07-02-2025, 08:47 PM
tak uzywam tego launch menagera natomiast to co w nim pozmieniam nie ma przełożenia na system
REKLAMA:
08-02-2025, 09:28 AM
@hdmi Widocznie trzeba spróbować poprzez ADB, ewentualnie wyłączyć AndroidTV Home za pomocą takiej apki jak By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. oczywiście mając zainstalowany inny launcher.
Niestety Kinhank ostatnio utrudnił życie użytkownikom z tym nowym softem. Zablokował bootloader. Na opcje programisty założył hasło. Prośbę o hasło należy wysyłać do supportu na adres By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować., podając numer seryjny urządzenia.
08-02-2025, 11:45 AM
opcje programisty mam juz ogarnięte, Debugowanie Usb włączone
zainstalowałem ADB TV, nie moge wyłączyć Android TV home - "Błąd Nie udało sie WYŁĄCZANIE aplikacji : Android TV Home"
08-02-2025, 02:58 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2025, 07:11 PM przez Matheusz.)
Czyli jest to celowo zablokowane przez producenta. Potrzeba wyższych uprawnień niż te uzyskiwane poprzez ADB. Nie dziwne, że Launcher Manager nie działa. On sie opiera na komendach ADB. Małe szanse na wyłączenie launchera na stałe. Jedyna opcja to teraz podpiąć alternatywny launcher pod klawisz HOME na pilocie.
Podziękowali: hdmi
12-02-2025, 12:31 PM
Witam jestem nowy ale mam problem tzn. nie wiem jak podejść do przeinstalowania play box v2 > chcę użyć: Wolf Launcher 0.1.9 wszystko wydaje się być jasne ale już na dzień dobry jest takie dziwne pytanie które nie jest rozwinięte i nie wiem co z tym zrobić tzn.: Uwaga. Przed uruchomieniem Launcher Managera zainstaluj alternatywny launcher inaczej będziesz mieć czarny ekran i będzie potrzebny reset przez recovery, co nie jest takie proste w tv boxach od operatora.
Czyli jaki i jak go zainstalować? Trochę ten opis jest nie do końca jasny > ja robiąc instrukcje w firmie (jestem analitykiem) robię tak, że nawet sekretarka zrozumie punkt po punkcie jak dla głąba... a tu widocznie głąbem jestem ja pomoże ktoś opisać procedurę konrketnie w punktach ?
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|