Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
filman cc błąd logowania
(17-11-2024, 06:31 AM)arkady1964 napisał(a): @Shaoo, może podaj więcej informacji. Na jakim sprzęcie (urządzeniu) zainstalowałeś aplikację oraz jaka wersja Android TV.

Pozdrawiam
Na telefonie Alcatel android 10

I na starym boxie x96 mini. Android chyba 6

Wysłane z mojego 5028Y_EEA przy użyciu Tapatalka

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
REKLAMA:

Zainstalowałem FF1 z poprawkami od @tele na systemie Windows 11 w laptopie i wszystko działa poprawnie (filmy i seriale). Kodi 21.1. Skórka Titan Mod.
1
Odpowiedz
Ups - pomyliłem wątki Wink - miało być w wątku o FF1

2
1
Odpowiedz
Od kilku dni próbuję "odpalić" aplikację Unofficial Filman Client na Android TV tj. na Box Canal+ i Xiaomi Mi BOX S.
Oczywiście zapoznałem się z kwestiami, które rozpatrywali użytkownicy i majusss - autor aplikacji.

Jak na razie, to jedynie załącza się wersja 1.4.0, ale tylko plansza główna aplikacji. Potem w żaden sposób nie można przejść dalej. Interfejs użytkownika (UI) nie działa na moim Android TV...  Klikałem na dwie opcje  (Android TV lub smartfon) pilotem od Android TV, użyłem nawet dodatkowo pilota Air Mose (odpowiednik myszy bezprzewodowej) bez skutku.

Inne wersje łącznie z najnowszymi 1.4.3 i 1.5.0 działają tylko na Androidzie mobilnym (smartfon, tablet). Na android TV, można zainstalować, jednak nie działa włączenie (nie ma nawet planszy głównej - startowej)

Jest jednak światełko w tunelu autor wtyczki wczoraj, zadeklarował się, o wznowieniu pracy również w kierunku Android TV, cytat -  "mało czasu na razie mam a muszę całkiem przerobić to ui na tv" ostatni wpis w issues:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Aplikacja po zapowiedzianych poprawkach może w końcu zacznie działać na Android TV (podobno jednemu użytkownikowi coś tam ruszyło na wersji 1.4.0, ale na moim sprzęcie ta wersja tylko wyświetla planszę startową aplikacji, próbowałem wielokrotnie, ten problem też był zgłaszany przez innego użytkownika). Myślę, że trzeba czekać na efekty poprawek dla Android TV dokonanych przez autora tej aplikacji. 
Wersja 1.5.0 wcale nie działa na Android TV, być może kolejna poprawi to...  Trzeba czekać.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Musisz coś źle robić sprawdziłem na Mi boxie i C+ Box i działa trochę słabo ale się uruchamia na boxie mam wersje 1.4.0 android Tv na telefonie 1.5.0 jak zainstalujesz wersje 1 4.0 i pokarze się ten biały ekran muszisz w telefonie w ustawie aplikacji kliknąć logowanie w Tv

Odpowiedz
O tym samym pisał jeden z użytkowników. Tylko nie wiem co robię źle. Wyświetla się ta biała plansza, po jej prawej stronie jest "na telefon" i w żaden sposób nie mogę w to wejść. Co zrobić, aby kliknąć w tę opcję i się otworzyła?

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Jak ci się pokaże ta biała plansza to w aplikacji zainstalowanej na telefonie musisz wejść w ustawienia i tam klikać zaloguj na Tv coś takiego na samym dole i wtedy na Tv się utuchomi tv i telefon muszą w tej samej sieci.

1
Odpowiedz
@martairafal  Dzięki, teraz to jest jasne. Chociaż nietypowa procedura aktywacji aplikacji na Android TV. Gdy znajdę trochę czasu to zrobię to z tableta.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Czy jest obecnie wtyczka dająca dostęp do filman cc działająca na kodi 21?? ta od mbebe przestała mi działać już na kodi 20 w sensie nie szło się już zalogować do konta za pomocą wtyczki.
Odpowiedz
A moze ma ktos jakies rozwiazanie (brak logowania) do kodi?; }
Aby zrodziło się to co możliwe, należy stale próbować tego co niemożliwe.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości