Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[PROBLEM ZŁOŻONY] Inputstream Adaptive i wszystkie wtyczki z niego korzystające
Exclamation 
Hej Mirki.

Zmieniłem z własnego powodu urządzenie jak i typ urządzenia (SAVIO się spailiło, więc trzeba było zakupić nowy sprzęt), więc wybór padł na termina HP T640 (AMD Ryzen CPU + AMD Vega GPU) [myślałem, że to dobry wybór ale chyba nie do końca...]. Libreelec w wersji 12.0.2 śmiga na tym aż miło, ale jest zasadniczy problem... Próbuję zmusić do działania w jakiejkolwiek konfiguracji wtyczki MAX, Disney+, PolsatBox GO (od mtr81) razem z kanałami TV, lecz nie udaje mi się to za każdym razem poprawnie.

Z reguły działa jedna, góra dwie wtyczki - reszta nie chce działać poprawnie. CI zmiana wersji Widevine i Inputstream Adaptive na inną starszą / nowszą zmienia układ działania wtyczek... Jak mam rozwiązać ten problem? Wyczytałem, że jakaś archaiczna wersja Input Streama działa poprawnie, ale nie mogę jej zainstalować. 

Zarzucam dotychczasowymi logami.

-> By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Z góry dzięki za pomoc.

KODI w wersji 21.2
Libreelec w wersji 12.0.2
Odpowiedz
REKLAMA:

Nie wiem, może jestem w błędzie ale chyba to wina samego input bądź wtyczki od polsatu coś zmieniły. U mnie problem pojawił się jak dzisiaj próbowałem odpalić wtyczkę Eleven Sports od mtr i niestety zdechło. Albo jakieś zmiany na stronie i po prostu wtyczki się wywaliły ( bo eleven dla przykładu wymagało zaakceptowania jakichś zgód na stronie i nie wpuszczało w ogóle w kodi ) albo jakieś problemy z samym input wlasnie. A innego - działajacego addonu do Eleven w kodi chyba nie ma co by sprawdzić. Reszta - Maxy etc działają u mnie jak działaly, ale właśnie eleven zdechło ( ostatnio odpalałem jakiś tydzien - dwa temu i działało ).

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(02-05-2025, 05:47 PM)LukasS napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Hmm... Podsyłam logi z Maxa, Disney+ i Polsatu.

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.Kombinuję i nic nie wychodzi. Włączenie czegokolwiek z PolsatBox robi crash Kodi.

A zapomniałem dodać... Wczoraj przywracałem kopię Libreelec (do prawie czystej wersji), gdyż myślałem, iż sypnął się jakiś sterownik (za bardzo grzebałem). Wtedy te portale działały, choć musiałem wymuszać na Maxie kodek VP9 zamiast h265 (brak obrazu plus miganie ekranu). Polsat, Disney i Max działały bez zarzutu (okazało się, że Play miał jakiś problem z netem i niepotrzebnie sobie dorobiłem roboty). Robiłem wszystko jak wcześniej i niestety nic nie działa... To Żądanie licencji Widevine mnie intryguje...
Odpowiedz
Ja na twoim miejscu bym sprawdził poprzednie wersje biblioteki "Widevine" bo to brzmi jak by najnowsza wersja była skopana.

Np. jest problem z Netflixem pod coreelec/libreelec na ARM - widevine 4.10.2891.0 (najnowsze) nie działa poprawnie i trzeba korzystać ze starszej wersji.

Oczywiście w twoim przypadku libreelec na PC x86 korzysta z innej wersji Widevine - ale może najnowsza wersja jest skopana i na ARM i na X86...
Odpowiedz
(03-05-2025, 09:55 AM)jon1022 napisał(a): Ja na twoim miejscu bym sprawdził poprzednie wersje biblioteki "Widevine" bo to brzmi jak by najnowsza wersja była skopana.

Np. jest problem z Netflixem pod coreelec/libreelec na ARM - widevine 4.10.2891.0  (najnowsze) nie działa poprawnie i trzeba korzystać ze starszej wersji.

Oczywiście w twoim przypadku libreelec na PC x86 korzysta z innej wersji Widevine - ale może najnowsza wersja jest skopana i na ARM i na X86...

Wszyskie wersje dostępne w Inputstream Helper (czy domyślny od LibreELEC czy od slyguy) nie działają poprawnie. Jedynie co udało mi się zrobić to na wersji 4.10.2710 działa Disney+ - reszta padaka (i z tego co pamiętam to przed przywróceniem kopii to na tej wersji działało wszystko).

Polsat pluje błędem JSON jeśli chodzi o weryfikację, to samo MAX, że ma coś nie tak.
Odpowiedz
ok nie wiem czy dotarłeś na github kolegi który tworzy niektóre z tych wtyczek, ale napisał co się dzieje.
trzeba będzie zaktualizować "imputstream adaptive"

Podziękowali: sky02
Odpowiedz
REKLAMA:

(03-05-2025, 01:44 PM)jon1022 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

W repo jest wersja 21.5.12.1, więc nanowsza. Zrobiłem pełen reset systemu - postawię wszystko na nowo i zobaczymy. Na razie działa TIDAL  Smile
Odpowiedz
Chcesz mieć stabilnie? Olej! Kodi 20.5 i ISA 20.3.18 a nawet 20.3.1
Dopiero kodi 22 wnosi coś sensownego.
Tak samo jak z windows Wink
Odpowiedz
(03-05-2025, 09:03 PM)sky02 napisał(a): Chcesz mieć stabilnie? Olej! Kodi 20.5 i ISA 20.3.18 a nawet 20.3.1
Dopiero kodi 22 wnosi coś sensownego.
Tak samo jak z windows Wink

Wiesz kiedy planowany jest update w Libreelec?
Odpowiedz
Na razie ktoś ich tam ostro atakuje na forum libreelec o tę nową wersję ISA ale bez oddzewu.

Pewnie trzeba kilka dni poczekać  Smile

chyba że chcesz być beta testerem - ktoś już skompilował nowe wersje:

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości