Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dysk Google - brak dostępu
Witam,
Czy ktoś jest w stanie mi podpowiedzieć dlaczego od jakiegoś czasu nie mogę wejść na swój dysk Google.
Na dysk wchodzę przez managera plików i cały czas działało to bez problemu, a teraz mam komunikat o braku połączenia. Próbowałem już różnych menadżerów, na każdym ten sam problem.
Działam na Canal+box.
Odpowiedz
REKLAMA:

Powodów może być "wiele", od cofnięcia uprawnień do połączenia z kontem (np. aktualizacja coś zmieniła), przez błąd po stronie Google (albo celową blokadę konkretnych apek), po nieaktualne dane logowania w aplikacji, albo sama apka się "zresetowała" (nie pamięta danych logowania lub się wylogowała, co mogło unieważnić połaczenie) lub ma błąd... kto go tam wie.
Ja bym rozpoczął od ustawień konta, w sekcji "Połączone aplikacje", w której jest lista apek mających dostęp do konta, w tym i do dysku, może tam będzie podana przyczyna. W ostateczności można z tego miejsca "odpiąć" problematyczną aplikację i ponownie, z poziomu apki, ją podpiąć (apka powinna wywołać procedurę podłączenia do konta, ewentualnie należałoby susną stare ustawienia z tym związane). Oczywiście pierwszej części nie musisz robić z box-a, wystarczy tel., który jest z tym samym kontem powiązany, tylko operacje na aplikacji robisz na docelowym urządzeniu.
Możesz też sparwdzić samą aplikację, powinna mieć sekcję nt. logowania do kont (np. w Solid Explorer ma ona nazwę "Menadżer lokalizacji", w której to zarządza się tego typu rzeczami) i tam pokombinować.
Odpowiedz
To raczej google blokuje, ale tylko na boxie i nie wiem jak to odwrócić.
Generalnie dotycz to każdej aplikacji, nawet próbowałem z samym Dyskiem Google, ale nie widzi udostępnionych plików.
Na telefonie żadnych problemów nie ma, obojętnie jaką aplikację zainstaluje. Oczywiście tutaj pyta się, czy udzielić danej aplikacji dostępu do konta, na boxie takiego pytania nie ma. Natomiast mimo przydzielenia uprawnień danej aplikacji i po zainstalowaniu dokładnie tej samej wersji na boxie, dysku google nie mogę odpalić.
Odpowiedz
A jaki box posiadasz?
Odpowiedz
(17-12-2024, 09:49 PM)bigdamian napisał(a): A jaki box posiadasz?
Pisałem w pierwszym poście - Canal+ Box
Odpowiedz
Ostatnio chciałem doinstalowac aktualizację do FF od tele z Dysku Google i nie moge się też zalogować do dysku, google to chyba blokuje bo na kompie loguję sie bez problemu - jaki polecacie program do transferu plików by bezproblemowo działał z androidboxem?
Odpowiedz
REKLAMA:

X-plore (com.lonelycatgames.Xplore)
Odpowiedz
(04-06-2025, 08:33 AM)Toov napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(04-06-2025, 09:14 AM)ManyPL napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

To Dropboxa sobie skonfiguruj, Mega albo pCloud. 
Żaden problem przecież, od tego jest X-plore.
Odpowiedz
Mi w x-plore na boxach też przestał działać google drive. Puki co ma Media Fire przeszedłem.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: