Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(26-07-2025, 03:03 PM)DenDy napisał(a):
(26-07-2025, 11:55 AM)Toov napisał(a): Skin to popularny AeonNox:Silvo (był i bedzie Wink ).
Ja już przy FF3 Alfa zwiększyłem sobie czcionkę dla podświetlonego (wybranego na liscie) żrodla z rozm. 10 na rozmiar 12 - co dalo pozytywny efekt "fokusa" dla wybranego źródła... Zwiększyłem też do 12 (chyba) etykiety w prawym panelu okna żrodel (pod posterem) - to dało pozytywny efekt, bo bez tego naprawdę trudno " z kanapy" coś odczytac na ekranie TV.
...ale teraz doszło okno "Dodaj do..." i  tu sytuacja się powtarza - wczoraj aby zobaczyć te mini ikonki i tekst w prawym panelu okna musiałem podejść do telewizora (więc to nie żarty  Wink)

Zdecydowane przeoczenie które szczególnie widać na aeonie.
Dzięki, do poprawy.

Poprawki zadziałały, znowu widzę Wink Potestuję. Dzięki!

Propozycja / sugestia: byłoby bardzo (ale to baaardzo) dobrze, gdyby ustawienie kolorów dla okna listy źródeł działało automatycznie również w oknach "Dodaj do..." i  "Edytuj szukanie" (plus ewentualnie w innych też, jeśli się takowe pojawią). Pozwoli to częściowo dostosować styl okien FF do stylu skóry użytkownika.
A może już teraz ustawienia const.py (local.py) to umożliwiają, tylko ja tego nie wiem?
Odpowiedz
REKLAMA:

Na ten moment const pozwala tylko na drobne zmiany w oknie "Dodaj do...".
Można podmienić kolory ikon.
# Add-to dialog: absent (non-existing) media color.
const.dialog.add_to.media_type.absent_color = '99666666'
# Add-to dialog: existing media color.
const.dialog.add_to.media_type.exist_color = 'FFEEEEFF'
# Add-to dialog: media converting color.
const.dialog.add_to.media_type.converting_color = 'FFFFCC66'
# Add-to dialog: disallowed color.
const.dialog.add_to.media_type.disallowed_color = 'FFFF6666'

Albo przykładowo zamiast wyświetlania ikon na górze okna, można podmienić na zwykły tekst:
const.dialog.add_to.media_type.bar_mode = 'labels'

Można pomyśleć o dodaniu możliwości zmiany pozostałych kolorków Tongue

Podziękowali: Toov
1
Odpowiedz
I aktualizacja z dnia dzisiejszego:
- fix zgłoszonego błędu odświeżania stanu trakt,
- fix źródeł external (dzięki @tele za naprowadzenie z disney), player.pl na razie szczątkowo
Dostępna w
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Cześć, testowałem wersję beta i zabrakło mi tylko kilku ustawień znanych z poprzednich wersji:
[Obrazek: cQ7naaVl.png]
1. Tylko dodanie "oprócz hostingów"
2. Chodzi o pokazywanie treści, których premiera ma miejsce najpóźniej dzisiaj (ukrycie przyszłych - i tak ich nie odpalimy)
3. Dodanie tej opcji wpisywania niechcianych fraz
4. Wielu osobom ResolveURL aktualizuje się przy starcie Kodi z bezpośredniego repo (chyba, że już w wersji beta zniknęło to okienko z powiadomieniem o aktualizacji przy uruchamianiu fanfilmu)
5. Przydatna opcja gdy dany film nie wpasuje się w narzucone w ustawieniach filtry - obecnie nie pokazuje wtedy żadnych źródeł, a tak to można wejść i wybrać coś ze standardowo niepreferowanych przez użytkownika

no i może jeszcze źródeł z cda-hd (dla tych, którzy korzystają z VPN działa) więc można by go, jak również powyższe przywrócić)
EDIT: jednak cda-hd nie udało mi się już odpalić w ciągu ostatnich dni w żadnym kraju

po nieudanej próbie uruchomienia niedziałającego źródła wychodzi z listy źródeł zamiast w niej zostać, żeby można było wybrać inne działające

bardzo spodobała mi się opcja "Ukrywaj anime" ale szkoda, że (póki co) tylko w popularnych serialach
Odpowiedz
Te funkcje (prawie wszystkie) nie były w FanFilm, tylko w modzie tele - który był jego prywatnymi modyfikacjami (które u mnie np. przez długi czas w ogóle nie chciały działać ze względu na system którego używam i wersję pythona - więc nawet nie było możliwości przetestowania). Brak jakiegokolwiek systemu wersji uniemożliwia zaś debugowanie zmian i weryfikowania ich hisotrii (była juz o tym mowa na forum)

Od razu powiem że nie będziemy robili kopii moda tele - tele ma swoją wizję modyfikacji starego FanFilm, nam część rzeczy nie pasuje, mamy na nie inne pomysły, wiele rzeczy mamy inaczej rozwiązanych i nie ma możliwości przeniesienia.

Ale:
1. do przemyślenia - ale na razie nie spotkaliśmy tego typu problemów - w menu kontekstowym na danym źródle jest możliwość wyboru jak ma być odtwarzane jeśli jest możliwość wyboru oczywiście. Jest też chyba opcja w const do tego (ale muszę poszukać).
Tak jest  (tu opis const: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - pytania też tam proszę zadawać)
# Sources rules, color, order, play mode, etc.
# Order does matter, last rule is more important. Only defined attributes override previous one.
# Default rules always should applied. For update in `local.py` use:
# >>> const.sources.rules = {
# >>>     **const.sources.rules,
# >>>     SourcePattern(…): SourceAttribute(…),
# >>> }
# For color and order attributes description see SourceAttribute class in cdefs.py.
const.sources.rules = {
    # buy again CM
    SourcePattern(provider='tb7'): SourceAttribute(menu=('buy', 'play')),
    SourcePattern(provider='xt7'): SourceAttribute(menu=('buy', 'play')),
    # default for m3u8 (url or filename) when setting is enabled
    SourcePattern(m3u8=True, setting='isa.enabled'): SourceAttribute(play='isa'),
    # default for non-m3u8 (another file or setting is disabled)
    SourcePattern(setting='not isa.enabled'): SourceAttribute(play='direct'),
    SourcePattern(m3u8=False): SourceAttribute(play='direct'),
    # some not-working ISA
    SourcePattern(hosting='player', platform='android'): SourceAttribute(play='direct'),
    SourcePattern(hosting='lulustream', platform='android'): SourceAttribute(play='direct'),
    SourcePattern(hosting='lulustream', platform='windows'): SourceAttribute(play='direct'),
    # default for external
    SourcePattern(provider='external'): SourceAttribute(play='direct', menu=()),
}

Jak widać można sobie dostosować że SourcePattern(hosting='lulustream', platform='android'): SourceAttribute(play='direct'), ma iść bezpośrednio a np SourcePattern(hosting='[b]player[/b]', platform='android'): SourceAttribute(play='isa')

2. EDIT: po długich testach - to co chcesz uzyskać działa. Filmy które nie miały premiery pokazują się w wynikach wyszukiwania czy w listach trakt/własnych - ale nie pokazują się w gatunkach, nowych filmach, w kinach itp (czyli w stałych pozycjach menu). Czyli możesz znaleźć jak szukasz, możesz mieć na swoich listach trakt, ale nie pokazują się w listach filmów ogólnie dostępnych. Jak widać ponad roczne prace prowadzone przez kilka osób powodują że czasem się gubimy w tym co już jest

3. Na chwilę obecną nie widzimy takiej potrzeby. Funkcja wprowadza więcej problemów niż korzyści. 

4. Nie sprawdzamy resolvera - zostawiamy to kodi - to użytkownik ma dbać o aktualność dodatków - więc żadne okno nie wyskoczy.

5. będzie menu dodatkowe (wysuwane) do filtrów w oknie źródeł - ale nie teraz, raczej w finalnej lub w becie 52 (roboczo B-52). Na chwilę obecną filtry działają prawidłowo.

6. do przemyślenia - nie sprawdzaliśmy tego źródła z VPN z powodu pewnych ograniczeń. Do sprawdzenia.

7. ze względu na natywną obsługę stanu oglądania w kodi jest to na chwilę obecną niemożliwe - była już mowa o tym. Jedyny przypadek kiedy okno może pozostać to zwrot informacji z hostingu o martwym źródle - natomiast jeśli resolver nie może odtworzyć to już nic nie możemy zrobić - kodi przejęło odtwarzanie (to duże uproszczenie tego co się tam dzieje)

8. Anime - ukrywamy tylko w popularnych bo zakłóca wyniki mocno - w innych menu chcemy żeby było widoczne - jeśli ktoś szuka, czy patrzy na gatunki, gdy patrzy na lata, aktorów, reżyserów.... Także nie zostanie to raczej w innych miejscach wprowadzone. Poza tym  to ukrywanie nie jest oparte na gatunku tylko na słowie kluczowym  (Tmdb nie udostępnia takiego gatunku) więc odrzut byłby duży i wiele by się nie wyświetlało. Słowa kluczowe są czasem dobierane na zasadzie że przez chwilę w filmie pokazał się motyw anime i już cyk "anime". Wystarczy że padł cytat, że jest nawiązanie - każdy może dodać słowa kluczowe i szczerze mówiąc są one mocno namieszane. Także raczej nie będzie.

Podziękowali: arkady1964
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
Nie wiem czy tak ma być/powinno być i czy tak mają wszyscy ale u mnie na Android tv koszmarnie długo otwierają się (wykonują zadanie) jakiekolwiek polecenia: wyszukiwanie źródeł, na stronie wyników przechodzenie do strony kolejnej/poprzedniej, powrót do głównego menu itp.

W modach @tele to był moment.
Odpowiedz
REKLAMA:

Logi. Bez logów nie ma problemu. Włącz logi programisty w ustawieniach fanfilm.
Oczywiście instalacja była po usunięciu zmodowanych wersji i usunięciu ustawień?
Odpowiedz
Czy ktoś może mnie oświecić - co zrobić; gdzie w FF Beta znajdę Menadżera Pobrania? Mam prywatne archiwum gdzie zbieram interesujące mnie filmy- klasyki. Mam świadomość, że nie wszystkie serwery to umożliwiają. W tym FF Beta nie mogę takiej opcji znaleźć. Z gory dziękuję.
Odpowiedz
W ustawieniach możesz w zakładce pobieranie włączyć folder który ma być uwzględniony w wynikach wyszukiwania. To jest przypadek który cię interesuje.
[Obrazek: NLFyBOul.png]

Możesz też tam włączyć pobieranie czyli możliwość pobrania bezpośrednio z okna źródeł.

A menedżer pobierania służy do plików pobranych przez fanfilma z innych źródeł. Masz tam dostęp do plików które pobrałeś przez fanfilm. Menu to jest aktywne tylko jak się włączy pobieranie w opcjach.

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
Pomimo ustawienia opcji jak na zdjęciu jn.
[Obrazek: 1FQ6cPxl.png]
to nie nie ma opcji do pobrania.
[Obrazek: m3VR5qgl.png]
Co robię źle?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: Cuma69