Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Tak zbiorczo "polecę". Wink

1.
Trafiło mi się na "błęda", którego "wężu" zwrócił.
Log:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Wychodzi, że jest on dość specyficzny, ponieważ wywołałem go sprawdzając czy da się wrócić z okna listy źródeł, do listy tytułów z pomocą dotykowego "ficzeru" domyślnej skórki Estuary, która obsługuje dotyk, a lewy-górny róg działa jak "Back", choć żadnego przycisku nie widać (oczywście jeśli nie włączy się w skórce trybu dotykowego, wtedy pojawia się "szczałka" Wink).

Po krótkim bezskutecznym "macanku" ekranu uznałem, że wykorzystam przytrzymanie palca na ekranie, co cofnęło mnie do listy tytułów...

Błąd najwyraźniej pojawia się tylko w takim przypadku (przytrzymanie palca, by wymusić powrót do poprzedniego okna/panelu) i najwyraźniej tylko dla tytułów, ktróre nie zwracają żadnych źródeł (choć po prawej podaje "Źródło: 1/0" Wink).

Tytuł, na którym to się zadziało (błąd Pythona w logu), to "Popeye the slayer man".

Jeśli tytuł ma żródła (przykład: "Rytuał") i przytrzyma się palec na oknie z listą żródeł (np. na okładce po prawej), powrót do listy tytułów wyświetla menu kontestowe z "Odtwarzaj wprost" i "Odtwarzaj przez InputStream", tak jakby właśnie, któraś pozycja/żródło było wybrane.

Zastanawiam się czy to fajne customowe okno źródeł nie powinno pokazywać pozycji folderu nadrzędnego, choćby tylko dla urządzeń dotykowych (opcja do włączenia w ustawieniach lub w const.py?).

2.
Zastanawiam się czy jeśli dodatek ma opcję/możliwość użycia ISA, (w FF jest Uźywaj InputStream Adaptive do odtwarzania linków m3u8), to czy nie powinien mieć jej w zależnościach instalowanej z automatu, "profilaktycznie". Ewentualnie, przy włączeniu opcji w ustawieniach, czy FF nie powinien informować o potrzebie instalacji tej wtyczki, jeśli nie jest ona jeszcze zainstalowana, np. wymuszona przez inną wtyczkę.

Aktualnie jest tak, że instalacja bety z repo, na "dziewiczym" profilu Kodi, nic "nie mówi".
ISA oczywiście jest w zależnościach opcjonalna (nie istaluje się z resztą normalnie wymaganych), ale w sytuacji kiedy użytkownik po prostu "przeklika się" przez proces instalacji, nie zwracając uwagi co mu lista zależności w oknie pisze, to włączenie w ustawieniach opcji użycia ISA, będzie/jest "pustą" opcją.
Chyba że to zamierzone, a ISA ma być dla bardziej "wtajemniczonych" (bo ona sama potrafi robić problemy) Wink

3.
Domyślam się, że opcja Pokazuj dodatkowe informacje o źródle jest "aktualnie" powiązana ze źródłami premium.
Ciekaw jestem czy jest może w planie rozszerzenie jej np. o takiego filmana, gdzie w wersji webowej, podawałoby kiedy dane żródło zostało dodane (da się dzięki temu określać czy dane źródło jest już martwe), a dla filman api, które źródła to m3u8/mp4.
Aktualnie nie ma żadnej różnicy w wyświetlanych listach źródeł, z i bez tej opcji.

4.
No i na koniec.
Bazowa skórka już chyba nie jest i nie będzie wzbogacana o "umilacze". Nie ma ona również opcji pokazywania roku produkcji przy tytułach. Beta takiej opcji, dla tego "rodzynka", też nie posiada ani w ocjach, ani w const.py (chbya że randka z "okulistyczką" mnie czeka Wink).
Możnaby dodać pokazywanie roku przy tytułach filmów i seriali, choćby w const.py?

Podziękowali: arkady1964
1
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Niestety wywala error już na etapie wyszukiwania, aczkolwiek pod sam koniec.

Log: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Urządzenie: Nokia Box 8010.
Odpowiedz
@manieKMP
Ad. 1 - Już naprawione - będzie w kolejnej wersji sprawdzimy, aczkolwiek specyficzny błąd. Te cofania mogą być jednoczesnym wywołaniem CM a następnie esc. Dlatego dotykowe są złe Wink

Ad. 2 - nie możemy wymusić instalacji ISA bo nie na wszystkich systemach jest to możliwe z poziomu kodi (Linux ma tę instalacje jedynie przez menedżera pakietów i przez kodi nie da się wymusić). Ale mamy już wprowadzone że ISA Helper bardziej pomaga, trochę więcej informuje - będzie w kolejnej aktualizacji.

Ad. 3 - Sama opcja o pokazywaniu dodatkowych informacji na pokazywać język, format pliku, format dźwięku. Nie chcemy tak nic innego wrzucać bo miejsca jest niewiele. Jest jeszcze druga linia - pokazuj nazwę pliku i może tu w przypadku filmana można by coś dodać - ale z tego co kojarzę to w FilmanAPi pokazuje tam czy plik jest m3u czy mp4. Na razie i tak filman cos nie działa w (nie u nas, globalnie) - jak wstanie zobaczymy co się tam da dodać. [color=#C10300] będzie w kolejnej aktualizacji.

Ad 4. - na domyślnej skórce jak najbardziej jest rok dla danej pozycji wyświetlany, tam gdzie przewidział to autor skórki i w sposób w jaki to przewidział (czyli tu data premiery) - spójrz na prawy dolny róg. Jak najwięcej rzeczy chcemy wyświetlać przez natywne mechanizmy kodi/skórek co ułatwia prace innym dodatkom, ułatwia natywne działanie, nie powoduje problemów w innych skórkach.
[Obrazek: 8zIqPexl.png]

@pcela dzięki za szczegółowy log. Poprawimy (może nie dziś, nie jutro bo musimy to zdebugować na py11 więc troszkę to zajmie)

Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
@manieKMP dzięki za info o tym dotyku, nie znałem tego, mega łatwe do wprowadzenia.
Sam dotyk w kodi to jest masakra do obsłużenia, dlatego przy skinach mało komu chce się z tym bawić Tongue

ps. W const jest opcja w której można zmienić zachowanie okna gdy nie znajdzie żadnych źródeł.
Po ustawieniu na False okno nie będzie otwierane.
const.sources_dialog.show_empty = False

@pcela
Czy zmieniałeś/ustawiałeś coś w const.py/local.py?
Spróbuj wyłączyć na chwilę jellyfin w ustawieniach FF i zobacz czy nadal będzie błąd.

Odpowiedz
@DenDy

Ze zmianą w plikach jest za dużo zabawy. Nie ma możliwości edycji na urządzeniu, a kombinować z podmianą mi się nie chce. Właściwie to czysta instalacja plus dodane logowanie w serwisach.

Co do wyłączenia Jellyfin nic to nie zmienia.
Odpowiedz
Ok. Bugi zgłaszane tu lub innymi kanałami są w naprawie lub już naprawione. Kilka nowych rzeczy przy okazji wyszło.

Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Nowa wersja FanFilm w repozytorium: 2025.08.06.0

Changelog:
- naprawiona większość zgłoszonych błędów
- naprawiony downloader
- poprawki w oknie źródeł
- poprawki w progresie seriali
- poprawki wydajności, zmniejszenie ilości zapytań do TMDB
- poprawki scraperów tb7/xt7/rapideo/nopremium/twojlimit
- funkcja sprawdzania dostępnego transferu na kontach premium (tb7/xt7/rapideo/nopremium/twojlimit) i oznaczanie bądź ukrywanie źródeł na które brak transferu
- poprawki Custom Menu
- zmiany w obsłudze IA
- wyłączenie z filtrowania po rozmiarze pliku źródeł download i library
- kilka innych mniejszych

Podziękowali: arkady1964, r_w@interia.pl
1
Odpowiedz
Na stronie By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. dostępny także player dla tmdbhelper.
Skrót do wpisania w tmdbhelper: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Odpowiedz
(07-08-2025, 04:27 AM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. dostępny także player dla tmdbhelper.
Skrót do wpisania w tmdbhelper: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Czy tylko u mnie jest problem z zainstalowaniem tego player tmbhelper?
Gdy instaluje z pliku zip kodi mi się wyłącza zawsze ?
Odpowiedz
jak instalujesz? w tmdbhelper nie instalujesz z zip tylko wpisujesz adres przecież.
Sprawdzałem teraz instalację w tmdbhelper - działa bez zarzutu.
Jak się nawet źle adres wpisze to nie wywala kodi
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 1 gości