Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kodi w chmurze
Question 
Cześć wszystkim,
Mam pewien pomysł aby uruchomić kodi w chmurze lub na serwerze w sieci lokalnej i chciałbym prosić o Waszą radę.
Obecna konfiguracja:
  • Korzystam z Android Boxa podłączonego do telewizora, na którym mam zainstalowane Kodi.
  • Głównym źródłem treści jest dla mnie dodatek FanFilm. Nie przechowuję żadnych plików multimedialnych lokalnie – wszystko streamuję online.
  • W mojej sieci lokalnej posiadam również serwer z systemem Ubuntu
Mój cel: Chciałbym przenieść Kodi z Android Boxa na mój serwer Ubuntu (lub potencjalnie do chmury) i zarządzać nim oraz oglądać treści za pośrednictwem interfejsu webowego na dowolnym urządzeniu w sieci domowej.
Moje wątpliwości:
  1. Czy da się w ogóle uruchomić Kodi na serwerze i sterować nią w całości przez przeglądarkę?
  2. Zastanawiałem się nad wykorzystaniem UPnP/DLNA lub Screen Mirroring, ale nie mam pewności, czy te technologie pozwolą mi na pełną interakcję z dodatkiem FanFilm .
  3. A może istnieje zupełnie inny sposób, aby uzyskać dostęp do funkcjonalności oferowanych przez FanFilm, z pominięciem Kodi? Może są jakieś alternatywne aplikacje lub projekty, które działają w podobny sposób.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc!
Odpowiedz
REKLAMA:

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości