Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Nie wyrobiłem się przed updatem, ale "lepiej później niż wcześniej". Wink

Trafiłem na małego babolka przez "kosmiczny fart", bo nawet ja bym się nie spodziewał, że ktoś mi przywlecze tv i boxa do sprawdzenia, konfiguracji i naprawy (klapka w pilocie "wylata" jak zamek w karabinie w "samych swoich" Wink).

No ale to nie miejsce na "opowieści przy ognisku", więc...

Przy tworzeniu widgetu dla Filmy-Rok brakuje dedykowanej ikony (i jej powiększonej wersji gdy pozycja jest zaznaczona).

Najprawdopodobniej jest tak na każdej skórce, która tak może. Mnie czasu starczyło na te "arktyczne", "zefirka" DenDy'ego, "horyzont 2" i "fuzję 2"... i chyba tylko na tej ostatniej to nie wystąpiło, jeśli mnie pamięć nie robi w konia, bo to wczoraj było.

Fota robiona "na partyzanta w okopach", bo się dopiero po iluś tam godzinach zorientowałem, że da się screeny cykać na tym boxie, a nie chciałem świecić w "refleksie" swoją "menską, owłosioną klatą" i wywoływać u ludzi mdłości. Wink

W pierwszoplanowym oknie nie załapała mi się prawa część tego okna, ale dla problematycznej pozycji nie jest wyświetlana powięszona ikona (jest pusto, dla innych jednak już się analogiczna do nich pokazuje, poniżej jeszcze dam poglądowy).

W tle po lewej też widać już ustawiony widget dla roku, z tym że ma on domyślnego "puzla", zamiast "rolki filmu z kalendarzem".
[Obrazek: qcVvWCZl.jpeg]

Poglądowy screenshot z innej skórki (już nie wiem jakiej konkretnie - wczoraj robione -, wiem jedynie że jedno jest z "wskrzeszonego zefirka", drugie z "horyzontu 2").
[Obrazek: LrB40RXl.jpeg]
Ogółem, jak się "wjedzie" na "Rok", takiej thumb-ikony po prawej nie będzie.

Przeleciałem po całości i wychodzi na to, że ikona dla "Rok" w "Filmy" jest jedyną, która się zapodziała (pewnie jakaś "literówka" się wkradła).

A, ten błąd znalazłem na poprzedniej wersji i jest on również na dzisiejszej...

Podziękowali: arkady1964
3
Odpowiedz
REKLAMA:

(16-08-2025, 05:02 PM)manieKMP napisał(a): W pierwszoplanowym oknie nie załapała mi się prawa część tego okna, ale dla problematycznej pozycji nie jest wyświetlana powięszona ikona (jest pusto, dla innych jednak już się analogiczna do nich pokazuje, poniżej jeszcze dam poglądowy).

Dzięki.
Jak już jesteśmy przy widgetach to nie zdarza Ci się jakaś zwiecha FF czy całego kodi? Blokada wejścia w w dodatek FF?
Jakbyś mógł to trochę pomęczyć, szczególnie tuż po włączeniu kodi, ale nie tylko.
Odpowiedz
@manieKMP dzięki za zgłoszenie. Bym zapytał który to nawalił... Ale nie mogę bo to ja nie zauważyłem przy tworzeniu nowych ikon i robieniu systemu ich wrzucania. Kajam się.
Btw. Takie zgłoszenia, tak szczegółowo opisane aż się przyjemnie czyta.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
(16-08-2025, 05:33 PM)rysson napisał(a): Jak już jesteśmy przy widgetach to nie zdarza Ci się jakaś zwiecha FF czy całego kodi? Blokada wejścia w w dodatek FF?
Jakbyś mógł to trochę pomęczyć, szczególnie tuż po włączeniu kodi, ale nie tylko.

Miałem o tym napisać: mam jakąś krótką listę Trakt ("New releases" czy coś podobnego...) ustawioną jako widżet - i po uruchomieniu Kodi widżet jest pusty... Zwiechy nie ma, ale dopóki nie włączę FF (ręcznie lub po prostu nie wykonam jakiegoś wyszukiwania), to widżet się nie załaduje.
1
Odpowiedz
Jest błąd w scraperze rapideo - będzie szybki fix dziś/jutro
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(16-08-2025, 05:33 PM)rysson napisał(a): Dzięki.
Jak już jesteśmy przy widgetach to nie zdarza Ci się jakaś zwiecha FF czy całego kodi? Blokada wejścia w w dodatek FF?

Dawno żem boxów nie używał, ale jak na razie wydaje mi się (od wczoraj, po około 2 latach Wink), że widgety dość wolno się ładują, jakby wolniej niż to pamiętam, niezależnie od tego czy to start Kodi, czy grzebanie w konfiguracji skórki, która w efekcie wymaga przeładowania, po powrocie do gł. panelu/widoku.

Zawieszania się chyba nie doświadczyłem (sądząc po braku ścinania animacji...), to akurat miałem przy pierwszej becie na telefonie, gdy wchodziłem w "szukajkę" i nie mogłem przez pewną chwilę wybrać pozycji z "historii" (zapamiętanego wpisu szukanego wcześniej), ale teraz już tego problemu nie ma (albo mam fuksa i się nie chce pojawić Wink).

Tak na szybko, po odpaleniu Kodi i ujrzeniu "okna startowego", gdzie ładują się gatunki i rok, czyli za nim pojawi się to:
[Obrazek: WhYQgCvl.jpeg]
Mija jakieś 35 do około 40 sekund z zegarkiem w ręku.

Zwalałem to na przegrzanie urządzenia lub ociężałość (aktualnie) "Horizon 2" (na niej coś potrafi się Kodi wywalić, kończąc log jedynie tym, że jakichś grafik z jakiegoś "studio" nie można było załadować, czy coś w tym stylu).

Tak czy inaczej jeszcze parę dni będę mieć te całe "tałatajstwo" u siebie, więc będę mógł się pobawić i zgłośić ewentualne problemy. Wink
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(16-08-2025, 07:27 PM)manieKMP napisał(a): "Horizon 2" (na niej coś potrafi się Kodi wywalić, (...))

Skórki "arctic" używały problematyczną metodę z TMDbH do pobierania informacji.
Właśnie ona bardzo często doprowadzała do crashy co mnie strasznie irytowało.
Zgłosiłem to do juriala - ten nie mógł tego poprawić, bo problem jest po stronie Kodi.
Jedynym rozwiązaniem było przejście na nieco wolniejszą, ale bezpieczniejszą i stabilniejszą metodę.
On też stwierdził, że woli stabilność, dlatego przerobił AF2. Ja przerobiłem AZ2.
No a Horizon został po staremu, bo nikt aktywnie jej nie wspiera (póki co).
Dlatego w przypadku tej skórki ciężko będzie stwierdzić czyja jest wina Tongue

Podziękowali: manieKMP
Odpowiedz
sortowanie w panelu bocznym jaki i widoki , według lista odtwarzania/rok/tytuł itd nie jest jeszcze aktywne ?
Odpowiedz
Na chwilę obecną nie. Zresztą i tak jest to bez sensu bo obejmuje tylko i wyłącznie bieżącą stronę a nie wszystkie.

Nie rozumiem o co chodzi z widokami...za widok odpowiada skórka.
Odpowiedz
(17-08-2025, 12:55 PM)Tomek napisał(a): Na chwilę obecną nie. Zresztą i tak jest to bez sensu bo obejmuje tylko i wyłącznie bieżącą stronę a nie wszystkie.

Nie rozumiem o co chodzi z widokami...za widok odpowiada skórka.

W narzędziach masz opcje „widoki” i tam też była by opcja sortowania, ale jak wspomniałeś wcześniej nie jest aktywna… Ok, skoro działało by to tylko na aktualnie przeglądanej stronie to rzeczywiście nie ma sensu.

To tylko moja opinia, ale mając w kolekcji, czy też w obserwowanych zaznaczone po 100 pozycji tworzy się mi 5 stron np. filmów i jeśli nie mogę ich posortować, to nie wiem, na której stronie znajdę film np. „Supermen” co znacznie wydłuża mi czas szukania. Czy jest możliwość w ogóle w opcjach dodać możliwość, żebym to ja decydował, jaki chcę mieć widok, taki jak jest teraz z podziałem na strony albo wszystko na jednej stronie z możliwością sortowania?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: afrikolos, fsdgz, 17 gości