Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
W const można sobie ustawić:
#: Default trakt.tv list sorting ('.asc' could be replaced with '.desc'):
#: - 'trakt'          - trakt.tv settings (trakt user sets in WWW)
#: - 'added.asc'      - added time
#: - 'collected.asc'  - collection added time
#: - 'rank.asc'       - rank
#: - 'released.asc'   - movie/show released
#: - 'title.asc'      - movie/show title
#: - 'runtime.asc'    - movie/show runtime (duration)
#: - 'votes.asc'      - number of votes
#: - 'popularity.asc' - fake popularity (ranking is used)
#: - 'random'         - random order

#: Trakt.tv watchlist sorting.
const.indexer.trakt.sort.watchlist = 'added.desc'

#: Trakt.tv collection sorting.
#: NOTE: Mixed collection does NOT support 'trakt' sorting.
const.indexer.trakt.sort.collections = 'collected.asc'

#: Fix trakt sort order (X-Sort-how) to make 'asc' really ascending.
const.indexer.trakt.sort.reverse_order = {
    'added': False,
    'collected': True,
    'rank': False,
    'released': False,
    'title': False,
    'runtime': False,
    'votes': False,
    'popularity': False,
}
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

@Tomek dziś próbowałem  zmieniać te opcję jednak bez rezultatów
Odpowiedz
Dzięki. Przyjrzymy się.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Dzień dobry,
nie pamiętam w jakim dodatku było tak, że po wyszukaniu źródeł i wybraniu pierwszego do odtworzenia jeśli źródło nie było aktywne to automatycznie odtwarzacz próbował odpalić kolejne z listy. Czy jest tak w dodatku FF jeśli tak to gdzie to ustawić a jeśli nie to czy jest możliwość dodania takiej funkcji?
Dziękuję za informacje.
Odpowiedz
Widzę że w nowej Becie powinna być to opcja 6 od góry.
Pamiętam, że kiedyś ta opcja mnie bardzo denerwowała, ale z czasem doceniłem jej znaczenie.

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
Ustawienia -> ogólne -> automatycznie wybieraj kolejne pozycje z listy do odtwarzania

Podziękowali: arkady1964
3
Odpowiedz
REKLAMA:

(19-08-2025, 03:55 PM)Tomek napisał(a): Dzięki. Przyjrzymy się.

ponoć edytując local.py na 

"""Local const settings."""  

from cdefs import const, CONST_REF

# --- Your custom settings

# const.NAME = VALUE

const.indexer.trakt.sort.watchlist = 'title.asc'

const.indexer.trakt.sort.collections = 'title.asc'

powinno to też zadziałaś ale nie zadziałało Sad
Odpowiedz
Na liście dostępnych źródeł po wyszukiwaniu, przy zaznaczonej opcji w ustawieniach aby wyszukiwanie uwzględniało bibliotekę, pozycja oznaczona jako źródło wyszukane w bibliotece nie zmienia koloru na taki jaki został wybrany w ustawieniach.
Druga sprawa, być może ja coś źle robię, pomimo zaznaczenia w ustawieniach aby podczas wyszukiwania źródeł był uwzględniany katalog zawierający pobrane materiały, u mnie nic nie wyświetla się z tego katalogu na liście.
1
1
Odpowiedz
Sprawdzimy, chociaż u mnie działa. Co do pobranego katalogu. Filmy seriale w nim zapisane muszą mieć katalogi z rokiem filmu (tytuł (rok)) a w nazwie pliku musi być tytuł zgodny z tmdb i rok dla filmu. Dla seriali wystarczy sam katalog + odpowiednią nazwa pliku i SxxExx

Przydałyby się logi

Albo podrzuć mi na PW zrzuty ekranu z ustawień oraz z katalogu z filmami - tak żeby było widać pełną ścieżkę. Po weekendzie ogarnę

W kolejnej wersji będzie poprawione
Odpowiedz
Witam,
nie mogę otworzyć wtyczki FanFilm na telewizorze. Poniżej przesyłam logi. Jakieś pomysły co nie tak?

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości