Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
OPIS DZIAŁANIA WTYCZKI

Jest to upro­szczona wersja FanFilm, testowana wyłącznie na serwisach premium (m.in. xt7, NoPremium).
Działanie z innymi usługami premium (np. CDA Premium) nie zostało jeszcze sprawdzone.

Użytkownik nie musi konfigurować żadnych ustawień poza własnymi limitami GB oraz wyborem swojego serwera premium.

Do prawidłowego działania należy:

1. Zainstalować TPW i FanFilm,

2. Zrestartować Kodi.

Podziękowali: arkady1964

Załączone pliki
1)_PTW gpt__(2025-08-17)_aktualizator_(potrzebny restart Kodi po aktualizacji).zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 8
Rozmiar: 1.04 MB
2)_FF___gpt_(2025-08-17)_aktualizator.zip
Ilośc pobrań: 8
Rozmiar: 5.79 MB
1
Odpowiedz
REKLAMA:

ID wtyczki zmieniłem, teraz skupię się na dodaniu jej do repozytorium GitHub. Ta wersja ma być mniej skomplikowana – bez żadnych ustawień, oprócz limitu GB i logowania do serwera premium.

1
Odpowiedz
@Jmno, dzięki za pracę nad modem.  Smile

Przeprowadziłem szybki test Twego moda.
Niestety, ale wymaga dopracowania pod względem działania razem ze skórką AZ2:R tj:
Nie działa informacja po wciśnięciu przycisku "i".  Co ważne, nie wyświetla też obsada w trybie OSD pod paskiem przewijania filmu.

Z ciekawości sprawdziłem czy już działa id, jeszcze nie działa. Do poprawki w Githubie, aby użycie innego identyfikatora wtyczki działało w istniejącej konfiguracji,

Konkluzja, przyjrzyj się modowi od @tele, tam to działa bez żadnego problemu.

Możesz opublikować moda na Githubie, jednak wymaga on poprawek do prawidłowego działania ze skórką AZ2:R, przecież mod może zawsze mieć nową wersję i być zmieniany/poprawiany. 

Pozdrawiam

Edycja. Może to tylko u mnie nie działa, był to bardzo szybki test...
Odpowiedz
Rozgryzłem to, problem nie jest już nowy, ale to nie wina wtyczki. Zaraz poniżej napiszę o co chodzi...

Coś nie chce działać najnowsza wersja TMDb Helper.  O tym tutaj:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Ja nie szukałem ostatniej działającej, ale zainstalowałem tę z repozytorium Kodi. Ta wersja jest tak samo obok najnowszej w repozytorium @DenDy
Ustawienia > Dodatki > Zainstaluj z repozytorium > DenDyGH Repository > Wtyczki wideo > TMDb Helper > Wybierz wersję >  Wersja 5.4.16

Dalej nie działa id.
No cóż, zostaje opublikowanie na Githubie wersji która będzie tak zrobiona, aby mogła działać z innymi wtyczkami FF. 
Oczywiście, że na Githubie oraz we wtyczce musi być wyraźnie określone/napisane, że jest to wersja zmodowana np. FF mod nickname twórcy.  

Pozdrawiam
Odpowiedz
Zobaczę ale ja tylko testowałem na standardowej skórce po prostu zainstalowałem od nowa ff z repo potem moda od czata gpt moda od tele
1
Odpowiedz
@Jmno, potestowałem Twego moda, działa ogólnie dobrze.  Smile  

Jeszcze raz podkreślam, że problem z obsadą to nie wina zmodowanej wtyczki, ale jest na to sposób, który działa (opisany na Forum, oraz powyżej w moim wpisie).
Gdybyś znalazł czas możesz Twojego moda opublikować na Githubie.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Czyli działa ? Duży problem gpt miał jak chciałem zmodyfikować odtwarzanie tzn . premium tylko auto odtwarzanie a darmowe tylko katalog. Muszę poczytać jak się to robi na git hub

1
Odpowiedz
Tak, działa Twój Mod bez problemów.

Uwaga, na Githubie oraz we wtyczce tj. tam gdzie jest podana przewijana informacja o tym modzie FF oraz wszędzie gdzie jest stosowana nazwa aplikacji musi być wyraźnie określone/napisane, że jest to wersja zmodowana np. FF mod nickname twórcy np.  FF mod Jmno. Wszystkie wydania FF mod opublikowane na Githubie powinny być sygnowane Twoim FF mod nickname, nazwa jaka Ci odpowiada to tylko przykład.

Piszę o tym jeszcze raz, gdyż w przewijanej informacji (opis funkcji itp.) w Twojej wtyczce nie jest wyraźnie napisane, że jest to mod...

Pozdrawiam
Odpowiedz
Wyślę poprawkę, bo coś zauważyłem. Chodzi o to, że po wielu modyfikacjach zniknęła mi istotna rzecz – wbudowany filtr „bez PL” stał się niewidoczny. Teraz widzę, że linki bez „PL” przechodzą, a nie powinny. Już to jednak naprawiłem – linki bez oznaczenia „PL” są odrzucane.
Przepraszam za błąd, ale kiedy GPT zmieni nawet coś małego w innym bloku, to może przy okazji skasować coś zupełnie innego.

1
Odpowiedz
Nowa wersja – poprawiona

Zawsze odrzuca linki bez ścieżki PL (lektor, dubbing), więc materiały wyłącznie po angielsku są blokowane.

Dla osób, które wolą oglądać po angielsku, jest osobny kubełek MULTI – kubełki w oknie jakości pozostają natywne.

Już wcześniej miałem tę funkcję, ale podczas późniejszych poprawek została skasowana. Teraz ponownie działa.

Dodałem też zabezpieczenie w linkach premium – bo znalazłem błąd w jednym odcinku serialu.

Przy wyborze premium uruchamia się autoodtwarzanie i filtruje 2 najlepsze wyniki: najpierw MKV, potem (jeśli anulujemy) ładuje się MP4.

Jeśli użytkownik chce przejść do MP4, a host nie odpowie w ciągu ok 10 sekund (np. coś się zablokuje), następuje automatyczny powrót do listy tytułów.

W pozostałych przypadkach wszystko działa normalnie, ale wiadomo – nikt nie jest w stanie ręcznie sprawdzić wszystkich tytułów, dlatego to zabezpieczenie zostało dodane na wszelki wypadek.

Testowane na telefonie proszę przetestować na np. android tv

Załączone pliki
2)_FF___gpt_(2025-08-17)_aktualizator.zip
Ilośc pobrań: 7
Rozmiar: 5.79 MB
1)_PTW gpt__(2025-08-17)_aktualizator_(potrzebny restart Kodi po aktualizacji).zip
Ilośc pobrań: 6
Rozmiar: 1.04 MB
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 niewidocznych użytkowników, 2 gości