Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
Twój mod działa na Android TV.

Jak ze wsparciem/opublikowaniem  Twego moda na Github-e?

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Na razie zobacze dzisiaj wieczorem coś o tym poczytam chyba że ktoś ma instrukcje .A u ciebie też bez pl są blokowane?
1
Odpowiedz
Ja tam się nie bawię, gdy coś nie działa to zmieniam link na którym działa.

Co do spraw związanych z Github zwróć się przez pw, do @tele on ma obszerną wiedzę o programowaniu i sprawach z tym związanych, może Ci pomoże.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Po analizie GPT wyjaśnił, jak utworzyć repozytorium na GitHubie dla FF Mod. Jednak te dwa pliki ZIP to aktualizacje — nie da się z nich zbudować pełnego repozytorium; bez bazowej wtyczki instalacja na świeżym Kodi się nie powiedzie. Obejście jest takie, że do repo i tak trzeba dodać pełną wtyczkę FF albo wszystkie zależności. To bywa kłopotliwe. GPT zasugerował prostszą metodę: skopiować z działającej instalacji katalog addons (z zależnościami) special://home w odp miejsce na świeżo zainstalowane Kodi, a następnie zainstalować ZIP-y FF Mod. Mogą wystąpić problemy ze zgodnością, ale przetestowałem to i u mnie działa: zainstalowałem czyste Kodi, skopiowałem katalog i bezpośrednio doinstalowałem pliki ZIP FF Mod.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
(31-08-2025, 08:00 PM)Jmno napisał(a): Po analizie GPT wyjaśnił, jak utworzyć repozytorium na GitHubie dla FF Mod. Jednak te dwa pliki ZIP to aktualizacje — nie da się z nich zbudować pełnego repozytorium; bez bazowej wtyczki instalacja na świeżym Kodi się nie powiedzie. Obejście jest takie, że do repo i tak trzeba dodać pełną wtyczkę FF albo wszystkie zależności. To bywa kłopotliwe.  (...).

"To bywa kłopotliwe."  Jednak tylko to rozwiązanie ma sens, aby mod był modem, przecież oczywistym jest, że w modzie musi się zawierać modowana aplikacja, która zostaje zmieniona.  Mod będzie używał nowego identyfikatora dodatku który umożliwi instalacje w Kodi równoległą do innych dodatków FF. Smile
Zdecydowanie lepiej jest poświęcić trochę więcej czasu  i stworzyć moda na Githubie z "rękoma i nogami".  Niż twór, który jest kłopotliwy w instalacji, nie ma to większego sensu...

Pozdrawiam
Odpowiedz
(31-08-2025, 08:00 PM)Jmno napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (jest tam nawet skrypt z instrukcją do automatycznego tworzenia - no ale wiadomo - trzeba go pod siebie dopracować)
- By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podsumowując - za dużo wiary w GPT które prowadzi na manowce jak widać.

Podziękowali: Jmno
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

[Obrazek: SaQwfmUl.jpeg][Obrazek: gC4RyTgl.jpeg]
Na razie dodałem jeszcze jedna funkcje    w auto odtwarzaczu jeśli użytkownik ma więcej aktywnych serwisów premium można sobie wybrać z którego.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Dziś jeszcze udostępnie bo jeszcze coś innego dodałem :
Wybieramy tytułu
Pojawia się okno jakości
Przy każdym wyniku jest informacja jaki serwer jest dostępny
Po wybraniu pojawia się okno z wyborem serwera
FF szuka najlepszych linków do 3 razy
I widzę że nopremium ma więcej wyników zawsze niż xt7

Jeśli wybierzemy darmowe też to działa pojawia się okno z wyborem serwerów tylko przy darmowych jest lista
1
Odpowiedz
Gpt wykrył mi błąd w serwerach xt7 zapewne w tym drugim też
Musiałem zmodyfikować wyszukiwanie bo okazało się że xt7 jakoś inaczej oznacza czy coś takiego nie znam się i dlatego mało wyników było teraz normalnie jeszcze testuje moze wyśle to co napisał ten gpt z tym xt7 o co chodziło
A jutro udostępnie pliki jak dobrze pójdzie
Odpowiedz
Jestem ciekawy jak praktycznie wygląda Twoja praca z tym chatemGPT przy tworzeniu tego moda; czy to jakiś "Vibe coding"?
Bo ja to klasycznie "dłubie" kod, lubię rozumieć co się dzieje; czata pytam czasami, choć też lubię ręcznie przeszukiwać internet i czytać co ludzie napisali np. na forach typu stackoverflow.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: Jmno, 1 gości