Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Xiaomi TV Box 3 Generacja
Wreszcie w Xiaomi TV Box 3 generacji 32 GB pamięci wewnętrznej, a nie 8 GB jak w 1 i 2 generacji...
Info ( uwaga, podane linki, to tylko informacja, ponieważ ten sprzęt dostępny jest w wielu sklepach):
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

(07-09-2025, 10:47 AM)arkady1964 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.:

[Obrazek: dvg.jpg]

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Zgadza się, ale początkowo (pomijam import z Chin) cena była dość wysoka za ten produkt, teraz około 200 złotych. Ja mam Xiaomi Mi Box S z 8 GB pamięci wewnętrznej z tego na aplikacje zostaje tylko około 4 GB...  Sad  
W 3 generacji jest już 32 GB pamięci wewnętrznej, pozostałe parametry niestety nie powalają, ale dla użytkowników nie mających większych wymagań i chcących kupić sprzęt renomowanego producenta w polskim sklepie, myślę, że obecnie relatywnie Xiaomi TV Box 3 generacji jest niezłą przystawką tj. box-em z Android/Google TV dostępnym za dość niewielkie pieniądze.

Pozdrawiam
Odpowiedz
szkoda, że 4 GB RAM nie ma
Odpowiedz
System operacyjny Android TV, to nie Windows i nie ma, aż takiego zapotrzebowania na pamięć operacyjną.

Mam 2 urządzenia Android TV tj. Xiaomi Mi Box S oraz Canal+ Box. Oba urządzenia mają po 2 GB pamięci operacyjnej, nie zauważyłem, aby szybkość i stabilność działania zawodziły.  Smile

Dla mnie największą wadą Xiaomi Mi Box 3 Generacji jest brak wyjścia na optyczne cyfrowe i cincze (starsze generacje mają takie w postaci uniwersalnego wyjścia analogowe - mini jeck > cincze/przejściówka cyfrowe - optyczne). 
Niestety, w 3 Generacji jest tylko HDMI oraz wejscie USB. Tu jest regres w porównaniu do starszych wersji. Zdecydowany postęp jest natomiast w ilości pamięci wewnętrznej na dane/aplikacje jest już 32 GB, starsze wersje miały 8 GB (praktycznie wolnej jest zaś około 3 - 4 GB, resztę zajmuje system operacyjny, to główna wada starszych wersji).

Reasumując, moim zdaniem za 200 złotych, jeżeli nie mamy większych wymagań, to ta przystawka jest przyzwoitym boxem Android TV.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Posiadam Kinghank G1 i ostatnio do testów miałem Xiaomi Mi TV box S gen3 i jak dla mnie G1 jest lepszym wyborem w działaniu od gen3.

Wysłane z mojego SM-S936B przy użyciu Tapatalka

1
Odpowiedz
REKLAMA:

Zdecydowanie jest lepszy pod każdym względem...  Kinhank G1 Android TV 14.0  Specyfikacja:
Chyba to jest ten model, na Amazon w cenie 425 złotych.

Jednak, ja pisałem o czymś innym. O ofercie dla klienta, który chce wydać około 200 złotych za produkt renomowanego producenta, nie mającym większych wymagań i chcący dokonać zakupu w polskim sklepie. Do takich użytkowników kierowany jest ten produkt tj. Xiaomi TV Box 3 Generacja.

Pozdrawiam
Odpowiedz
(21-09-2025, 10:39 AM)servisco2 napisał(a): Xiaomi Mi TV box S gen3
2GB DDR3

[Obrazek: Qqbzz84.jpg]

Skąd u Ciebie informacja o prastarych pamięciach DDR3 w Xiaomi Box S 3gen?

[Obrazek: 86HvQDE.jpg]

1
Odpowiedz
Tak to ten, ale ceny teraz są z kosmosu. W czerwcu płaciłem na Ali z kodem rabatowy 170 zł.

Wysłane z mojego SM-S936B przy użyciu Tapatalka
1
Odpowiedz
Mam tego boxa, jakoś od premiery i było już kilka aktualizacji. Wygląda jakby do tej generacji producent jednak przywiązał większą uwagę i wsparcie może być dłuższe, ale to moje przemyślenia. Złego słowa nie powiem narazie, może pilot głośny i tyle minusów. Z plusów menu dość rozbudowane, można wymusić sdr czy też ominąć hdr jak obraz nie jest satysfakcjonujący na tańszych odbiornikach, z czym był problem, a może i do teraz jest w gen 2 tego boxa. Praktycznie od kilku miesięcy korzystam z tego boxa, jest zauważalnie szybszy niż wcześniejsza wersja, demon prędkości to nie jest, ale muł tez nie, działa przyzwoicie, w sumie nie zauważyłem większych wad i fajnie że aktualizacje wlatują, co daje nadzieje że dłużej pożyje. te 2gb też jakoś w normalnym użytkowaniu na tv boxie nie sprawiało problemu nigdy, to dlaczego teraz by miało

1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: