Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
Ogólnie muszę precyzyjnie formułować pytania.

Kiedy chcę coś dodać lub usunąć, po małej zmianie proszę o analizę jak najlepszy programista: zgodnie z PEP 8, z wykryciem błędów wcięć, spacji i tak dalej.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Dobra mam nowsze wersje
Problem z xt7 tb7 naprawiony bo zwracał za mało wyników teraz działa normalnie coś tam było te dwa serwisy inaczej oznaczają linki MP4 MKV czy coś takiego gpt naprawił.Dodane okno wyboru serwisów premium darmowe.
Poprawka także w logice wyszukiwania premium  auto odtwarzanie  bo tylko tak chciałem
Wyszukiwanie napisów jeśli nie ma pl multi,multi,pl,multi to na końcu szuka napisów . Poprawka bez pl  czyli jak nie znajdzie tagów
Multi pl multi, pl,multi ,napisów to linki są odrzucane .

Ale jak zawsze nie jestem wstanie wszystko sprawdzić można testować

Podziękowali: arkady1964

Załączone pliki
1)_PTW gpt__(2025-08-17)_aktualizator_(potrzebny restart Kodi po aktualizacji).zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 6
Rozmiar: 1.04 MB
2)_FF___gpt_(2025-08-17)_aktualizator.zip
Ilośc pobrań: 8
Rozmiar: 5.79 MB
1
Odpowiedz
Myślę nad nową logika filtrów linków premium aby limity gb też były automatyczne. Według standardów platform strimingowych. Ale na razie tak tylko pomyślałem.
1
Odpowiedz
Ok znalazłem błąd wyśle poprawkę okazało się że funkcja unikaj fraz przestała działać ale naprawiłem bo jak dodałem na sztywno auto odtwarzanie dla premium ale czat naprawił wyśle poprawkę dzisiaj
1
Odpowiedz
Ok, zrobiłem analizę kodu. Bot musi mi coś pozmieniać, bo „unikaj fraz” nie działało przez kolejność filtrowania zakazanych fraz w kodzie, które są na stałe. Do tego mam własne wyjątki na stałe. Teraz zrobię dokładne testy, w sobotę wyślę, ale bot musi mi usunąć linijkę z „Nie stosuj gdy występuje jw”, bo to się gryzie z moimi wyjątkami. Dodatkowo dodam do wtyczki opis, jakie dokładnie są blokowane frazy – wideo, dźwięk, inne języki.
1
Odpowiedz
OK, zrobiłem porządek. Jednej rzeczy brakowało — instrukcji dla bota. Ja w ogóle nie znam się na programowaniu; wszystko robi bot. Zapytałem więc bota, dlaczego, gdy poprawia coś małego, wywala coś innego. Odpowiedź bota: „napisz sobie instrukcję PDF — jak prawidłowo wprowadzać zmiany w kodzie Pythona (ogólne zasady)”. I napisał ogólne zasady, jak bezpiecznie wprowadzać zmiany w kodzie, aby nie psuć niczego innego. Za każdym razem wysyłam mu PDF, kod i prośbę, co chcę zmienić — i teraz robi to dobrze.
Co do FF — po testach „unikanie fraz” działa.

Wprowadziłem jeszcze trochę zmian, w tym filtry językowe. Po wybraniu tytułu użytkownik ma wybór: Lektor/dubbing albo Napisy. Po wyborze pojawia się okno z jakością. Po wybraniu np. 4K jest kolejny krok: wybór MKV lub MP4. Dodałem też wybór hosta.

W XT7 pamiętam, że coś nie działało — gdy już pobraliśmy, ponownie nie działało odtwarzanie czy coś podobnego. Teraz za każdym razem mamy wybór (np. Twójplik, Wrzuta i inne — zależnie od tego, co wykryje). Limit GB też jest automatyczny — wg rzeczywistych progów 4K/Full HD, aby nie łapało fałszywych wyników.

Wyjątek dotyczy Apple TV, bo Apple robi też materiały z lektorem AI i tam 4K bywa upscalingiem. Użytkownik nadal ma wybór: Lektor/dubbing lub Napisy. Jeśli ktoś woli Apple TV z najlepszą jakością, wybiera Napisy. Dodatkowo limit GB dla seriali jest większy (bo 4K potrafi mieć ~11 GB), ale użytkownik i tak wybiera rozdzielczość.

[Obrazek: Ny8OUAvl.jpeg]
1
Odpowiedz
REKLAMA:

@Jmno Mam pytanie do Ciebie, czy prowadzisz jakieś prace nad opublikowaniem Twego moda na Github i związaną z tym zmianą identyfikatora wtyczki?
Chciałbym mieć zainstalowane wszystkie mody i FF Beta równolegle w Kodi. Obecnie jest bardzo niedogodnie gdy chcę sobie potestować zmodowaną wersję, ponieważ jak wtyczka nie ma swego identyfikatora, to muszę odinstalowywać zainstalowaną inną wersję...
Moim zdaniem powinna być możliwość instalacji wtyczki, podobnie jak w przeglądarkach internetowych, instaluję je bez żadnego problemu (nie muszę nic odinstalować, aby dokonać instalacji).  Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
Na razie staram się naprawić te wszystkie błędy aby wtyczka jak najwyższym bitrate. Oznacza to, że wtyczka zawsze szuka najlepszego dostępnego źródła, ale jednocześnie nie przekracza oficjalnych limitów podanych przez serwisy streamingowe. Dzięki temu np. film o wadze 50 GB nie zostanie przepuszczony.

Całość testowana była na świeżej instalacji Kodi.

Na ten moment muszę jeszcze dowiedzieć się, jak poprawnie dodać zależności do repozytorium połączonego z moją modyfikacją. Bez tego repo nie ma większego sensu, ponieważ brak zależności uniemożliwia prawidłową instalację i działanie wtyczki.

Załączone pliki
1)_PTW gpt__(2025-08-17)_aktualizator_(potrzebny restart Kodi po aktualizacji).zip
Ilośc pobrań: 2
Rozmiar: 747.72 KB
Ilośc pobrań: 2
Rozmiar: 5.78 MB
1
Odpowiedz
Tutaj zamieszczam poprawkę dla darmowych  bo chyba zła wersje wysłałem za dużo mam ich ta jest poprawna

Załączone pliki
Ilośc pobrań: 8
Rozmiar: 747.96 KB
Ilośc pobrań: 9
Rozmiar: 5.78 MB
1
Odpowiedz
(07-09-2025, 11:22 AM)Jmno napisał(a): Na ten moment muszę jeszcze dowiedzieć się, jak poprawnie dodać zależności do repozytorium połączonego z moją modyfikacją. Bez tego repo nie ma większego sensu, ponieważ brak zależności uniemożliwia prawidłową instalację i działanie wtyczki.
Przecież dostałeś linki i instrukcje - wrzucasz to co potrzebne a czego nie ma w głównym repo kodi i tyle. I nie ma znaczenia czy to zależność czy wtyczka - bo przecież PTW to nic innego jak tylko zależność.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 niewidocznych użytkowników, 2 gości