01-11-2025, 09:45 AM
@Tomek ma rację. Zrób repo i będzie po problemie. Będzie się samo aktualizowało, a jak kto woli to i zipa łatwo znajdzie.
Podziękowali: arkady1964
|
Autor modyfikacji chat gpt
|
|
01-11-2025, 09:45 AM
@Tomek ma rację. Zrób repo i będzie po problemie. Będzie się samo aktualizowało, a jak kto woli to i zipa łatwo znajdzie.
Podziękowali: arkady1964 REKLAMA:
@kocur zmiana id fanfilm beta jest mniej bezpieczna niż modów - serwer z którego korzysta ff beta też może wymagać lekkich zmian + obsługa linków strm i parę innych rzeczy. Nie wszystko jest oparte na id z tego co pamiętam, możliwe że coś jest na sztywno w kodzie - mogliśmy przegapić. Poza tym - po zmianie id w becie która ma swoje repozytorium, nie będzie ci się ona aktualizować sama. To już lepiej zmieniać mody które i tak się ręcznie instaluje.
Zaczyna mnie to wkurzać że osoby które robią modyfikacje nie chcą ogarnąć tak prostej rzeczy jak zrobienie własnego id wtyczki i ułatwić w ten sposób ludziom korzystania. Od początku było mówione że ff wróci z id FanFilm3 do pierwotnej nazwy. Przed wyjściem bety informowaliśmy, we wszystkich wątkach modów pisałem... Czasu było aż nadto. A zaraz będzie płacz jak ff beta wejdzie do oficjalnego (starego repozytorium) i w kosmos polecą zależności z których korzystają mody - bo nie, nie będziemy ich utrzymywać w repozytorium skoro fanfilm z nich nie będzie korzystał. A stanie się to w najbliższym czasie... Nawet nie jestem pewien czy kolejna beta tam nie wleci. Instrukcja zakładania repozytorium była tu podana, jest krok po kroku opisana. Jest skrypt który robi większość za nas potem, wystarczy go tylko odpalać. Wystarczy to zrobić i tyle. EOT bo i tak bez sensu o tym mówię i proszę od miesięcy.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
02-11-2025, 05:30 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2025, 05:34 AM przez arkady1964.)
(01-11-2025, 11:34 AM)Tomek napisał(a): (...) A zaraz będzie płacz jak ff beta wejdzie do oficjalnego (starego repozytorium) i w kosmos polecą zależności z których korzystają mody - bo nie, nie będziemy ich utrzymywać w repozytorium skoro fanfilm z nich nie będzie korzystał. A stanie się to w najbliższym czasie... Nawet nie jestem pewien czy kolejna beta tam nie wleci. Z tego wynika, że nowi użytkownicy nie będą mogli zainstalować zmodowanej "nakładki" na stare repozytorium FF. Czyli najlepszym wyjściem z sytuacji jest opublikowanie repozytorium z modem FF, w którym będą wszystkie wymagane zależności. Do tego będzie możliwość automatycznych aktualizacji moda. Pozdrawiam
02-11-2025, 03:06 PM
Ok chat gpt zrobił mi miałem kilka problemów z importami za dużo pisania ostatnie testy robię moze jeszcze dzisiaj udostępnie plugin ff mod gpt
I opiszę instrukcje instalacji bo kilka zależności trzeba osobno doinstalować dziala razem z ffbeta Podziękowali: arkady1964
02-11-2025, 03:54 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2025, 03:55 PM przez arkady1964.)
@Jmno Coś tam próbujesz robić, nie mam już nic do napisania w tym temacie. Praktycznie prawie wszystko jest już napisane w wątku, ale życzę powodzenia w dalszej pracy na FF mod.
Pozdrawiam
Przetestowane instrukcja instalacji testowane na czystym kodi bez żadnych zależności i skórek (plugin mod gpt działa tylko z ffbeta)
1. Instalujemy repository.alfa-addon-1.0.8.zip wtyczki video bo ma potrzebna zależność. 2.instslujemy script.module.pyxbmct-1.3.2+matrix.1-1.zip 3.instalujemy repository.fanfilm.beta-1.0.zip 4.instslujemy plugin.video.ffgpt(stary kod).zip 5 instalujemy script.module.kover-0.0.7.zip Po testach zainstalować w tej kolejności mnie resetów. Co działa Praktycznie chyba wszystko co w wersji od tele bo gpt opiera się na tele Bugi Pierwsze uruchomienie do poprawki ale można to obejść i wszystko działa Po pierwszym uruchomieniu jest bug trzeba wykonać pierwsze wyszukiwanie darmowe lub premium po tym wyłączyć kodi i włączyć i wszystko działa wg logiki potem to poprawie W przyszłym tyg poprawki Pierwsze uruchomienie Dodać nowe źródła jak w ffbeta O to pliki Podziękowali: arkady1964 REKLAMA:
Aktualizacja dodałem nowe źródła scraper z ffbeta premium są podzielone i bot podniósł min czas wyszukiwania timeout wg gpt źródła stabilniej szukają
Jeśli macie już zainstalowane wszystko z postu jw. Nic więcej nie trzeba robić po prostu możecie zrobić aktualizacje nic nie kasujecie plugin się nadpisze. Podziękowali: arkady1964
Mała informacja po przejrzeniu kodu tego 'moda' — jeśli macie uwagi dotyczące działania scraperów z FanFilm Beta, które zostały "przeniesione" do tego moda, zgłaszajcie je proszę w tym wątku, ale absolutnie nie do mnie, tylko do autora "przeniesienia".
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
04-11-2025, 05:36 PM
Testuje wersję 3 gpt rozwiązał problem pierwszego uruchomienia dodatkowo dodał opcje auto czyszczenia plików cache w tle z komunikatem np przy starcie ,przed wyszukiwaniem , po zakończeniu odtwarzania
1
Ale wiesz że można po prostu wyłączyć cache źródeł... I wtedy nie trzeba nic czyścić przed wyszukiwaniem ani po odtwarzaniu. Poza tym w wersji stable na której oparty był mod od tele też było czyszczenie przy starcie i w interwale czasowym. Chyba że udało się to już w modach popsuć (kilka scraperów od tele nieprawidłowo wykorzystywało cache, zapisując różne dane w różnych miejscach zamiast tych do których przeznaczone były.)
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|