Liczba postów: 1,043
Liczba wątków: 59
Reputacja:
124
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
06-11-2025, 04:02 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2025, 04:05 AM przez arkady1964.)
@ Jmno Jest olbrzymi postęp, mam tu na myśli szczególnie , że w końcu jest oddzielna identyfikacja Twego moda w Kodi tj. jest ten mod wyświetlany jako dodatek FanFilm mod GPT. Nie koliduje z FanFilm, który bez problemu wyświetla się też w dodatkach wideo.
Twój MOD jest inny od FF Beta i o to chodzi, bez sensu byłaby kalka FF Beta. Zresztą FF Beta działa bardzo dobrze i podążą swoją drogą.
Co do samej instalacji Twego moda wydaje mi się, że kolejność instalacji ZIP nie jest konieczna. Powinno działać, konieczny jest tylko restart Kodi, gdy zainstalujemy ostatni plik ZIP.
Tak więc, nareszcie można mieć zainstalowanego moda FF obok FF.
Pozdrawiam
REKLAMA:
Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
06-11-2025, 05:14 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2025, 06:22 AM przez Tomek.)
(06-11-2025, 04:02 AM)arkady1964 napisał(a): Twój MOD jest inny od FF Beta i o to chodzi, bez sensu byłaby kalka FF Beta. Zresztą FF Beta działa bardzo dobrze i podążą swoją drogą.
@ arkady1964 to oczywiste że ten mod jest inny od ff beta bo to zupełnie inne, inaczej działające wtyczki. Stary ff i jego mody naprawdę nie mają za wiele wspólnego z nowym. Kod w większości jest inny - pozostało kilka wspólnych elementów jeszcze , zasady działania inne, zasady działania i korzystania z tmdb i trakt i samym kodi też inne. Pozostała idea działania (chociaż ona też przeszła ewolucję). Praktycznie wszystkie scrapery też już są inne, inaczej wykorzystujące nie tylko wyszukiwanie, ale też filtrowanie wyników. Żaden mod oparty na starym kodzie nie może być porównywany do ff beta.
Także te mody wszystkie to już odrębne twory i tyle. Więc gratulacje że w końcu udało się zmienić identyfikację...
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Reputacja:
124
System operacyjny:
07-11-2025, 02:36 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2025, 06:07 AM przez arkady1964.)
Dzięki @ Jmno, Twój mod działa dość dobrze. dalej może być jeszcze lepiej.
Pozdrawiam
Liczba postów: 327
Liczba wątków: 31
Reputacja:
99
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Boxtv
Testuje ale wygląda na to że gpt przygotował mi program do automatycznej instalacji zależności i po pierwszym zainstalowaniu mod się zainstalował bez żadnych innych wtyczek na czystym kodi
Reputacja:
688
System operacyjny:
Wymyślasz koło na nowo. Postaw repozytorium i tyle.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Reputacja:
99
System operacyjny:
Na razie nie wiem jak ale chociaż jest samodzielna wtyczka ffmod można instalować na na świeżej instalacji kodi
REKLAMA:
Reputacja:
688
System operacyjny:
08-11-2025, 05:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2025, 05:16 PM przez Tomek.)
Ale przecież 2 miesiące temu dostałeś instrukcje jak to zrobić: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Nic się od tego czasu nie zmieniło...
Dobra - szkoda mojego czasu na przekonywanie cię.
1
Reputacja:
124
System operacyjny:
08-11-2025, 05:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2025, 05:42 PM przez arkady1964.)
@ Tomek i @ Jmno, jednak moim skromnym zdaniem uważam, że jest istotny sens dalsze istnienie projektu @ Jmno. Z dwóch powodów.
1. Jest to jedyny mod z id.
2. Jest to inna konstrukcja i nie stanowi żadnej konkurencji dla głównej gałęzi FF.
Niestety, mod @ tele nie ma własnego id, a to jest podstawą, aby można go było instalować obok innych FF...
Pozdrawiam
Reputacja:
99
System operacyjny:
Pogadaj z tele na priv @"arkady1964
Reputacja:
124
System operacyjny:
08-11-2025, 07:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2025, 08:20 PM przez arkady1964.)
@ Jmno
Pogadam, ponieważ zawsze jestem otwarty na dyskusję, jedank parafrazując słowa znanej piosenki:
"Bo wszystkie FF, to jedna rodzina
Starszy czy młodszy"
Oczywiście, że tym starszym jest FF, oraz FF Beta. Oczywiście, jest też miejsce dla młodszych odgałęzień tj. FanFilm mod GPT oraz FF mod tele.
Po prostu nadszedł czas, aby każdy szedł pod własnym sztandarem identyfikacyjnym id, chociaż główny pień zawsze jest jeden ( FF Beta i jego kontynuacja), inne mody są to odgałęzienia FF, które również maja znaczące znaczenie.
Pozdrawiam
|