Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
@Jmno Lepiej ty już sobie odpuść na dobre i kubki i logiki i wogule chata GPT bo sie naprawde uwziołeś na te kubki bardziej niż MC Donalds na promocje Drwala a userom odradzam instalacje bo nigdy nie wiadomo co chat gpt tam w kodzie na stawiał za babole

Przepraszam no ale to już jest bardziej po zaplatane niż serpentyny na drogach górskich
Odpowiedz
REKLAMA:

Czyli teraz czysta logika ale jak to zrobić np użytkownik chce tylko linki z lektorem dubbingiem lub jeśli ktoś lubi oglądać tylko z napisami może jest inne rozwiązanie oprócz tych kubków
Odpowiedz
Pierwotna wersja ff miała takie filtrowanie, nie zawsze działające idealnie.

Wersja ff beta też ma, bardziej rozbudowane, bardziej dopracowane i praktycznie bezbłędne, ale wszystkie do ustawienia. Wymyślasz od dawna koło na nowo, zupełnie niepotrzebnie.

Ja u siebie mam ograniczenie do lektora/dubbingu, bez napisów, bez pewnych formatów. Do tego odpowiednie własne sortowanie i ukrywanie z premium tych na które nie mam limitu. I zazwyczaj odtwarzam z pierwszego lub drugiego linka. Mogę w ślepo klikać bo wiem że trafię. Błędy są raz na kilkaset filmów, wynikające z błędnych opisów plików (a wierz mi, że pisząc scraper testuje się na kilkudziesięciu filmach w ciągu 1 godziny). To wszystko daje fanfilm beta. Bez żadnych udziwnień, wszystko przez ustawienia. A szczegółowe przez const gdzie możesz ukrywać, kolorować, zmieniać informacje itp itd.

I chatgpt ci tu nie wiele pomoże, bo musiałby nie tylko analizować scraper i wtyczkę ale też poszczególne strony. A wierz, mi z doświadczenia wiem że ogarnia to średnio.... Nawet na cli z dostępem do całego kodi.
Ale mówię to od dawna, że ff w wersji którą modyfikujesz to martwa gałąź, która naprawdę ma wielkie ograniczenia/śmieci w kodzie.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Ja cały czas czekam ffbeta będzie najlepszym wyborem nie trzeba żadnych kubków ale czy python ma możliwość sprawdzić plik przed pobraniem chodzi o mikro próbkę żeby odczytał całe metadane czy ma lektora napisy czy jak tylko pisze tylko multi i nie wiadomo czy pl będzie czy python ma takie możliwości ?jak by miał np. dawał komunikat że plik zwrotny że plik jest ok z jez.pl itp.
Odpowiedz
Ale na co czekasz? FF Beta jest przecież dostępna dla każdego od sierpnia.

Python nie ma tu nic do rzeczy. To Kodi musiałoby pobrać taki plik (każdy z np. 100 znalezionych źródeł). Czyli przy kilkudziesięciu plikach na Rapideo w sekundę wyczerpałoby ci cały dostępny bandwidth, bo nawet kilka sekund buforowania to i tak faktyczne pobranie całego pliku. Potem transfer z TB7 przekroczyłby limit. Następnie zablokowałyby się po kolei Filman, Ekino, CDA i inne źródła.
Ale załóżmy, że Kodi zainicjowało równoległe pobieranie 100 plików. Następnie Kodi musiałoby przeprowadzić analizę każdego strumienia, alokując pamięć RAM i zapychając bufory cache, a przede wszystkim drastycznie wydłużając czas parsowania i walidacji źródeł. Na darmowych hostach wywoływałoby to DDoS lub throttling po stronie serwera i blokadę danego IP. Czyli efekt żaden – szybkie odcięcie od serwisów przez rate limiting plus kilka-kilkanaście minut timeout'ów podczas wyświetlania listy źródeł. A efekt zerowy, bo wewnętrzne mechanizmy Kodi terminowałyby sesje, przerywały połączenia i powodowały crash'e na różnych poziomach cache (w tym także tych niedostępnych dla użytkownika na poziomie API).
Btw. niektóre serwisy udostępniają REST API, które zwraca podstawowe metadane i informacje o strumieniach. Ale to i tak jest zawsze limitowane przez rate limiting i quota. Nie ma ideału.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
Ok bo ja w kubku multi mam w kodzie wszystkie odmiany francuskiego do blokady jakie mogą się w URL pojawić tylko dużo ich jest ale jak nowa frazą się pojawi trzeba dodawać np w unikaj fraz

Spróbuję zrobić jedna funkcję bez tych kubków zobaczymy co z tego będzie chyba że jeszcze gorzej
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Oprzyj się na wersji 1.0.7 ta wersja działała zdecydowanie najlepiej i nie było z nią problemów.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@Jmno. informacja dla Ciebie i innych zainteresowanych Twoja ostatnia dostępna wersja z:
Repozytorium Fan Vod -  1.0.11
Wtyczka wideo - Fan Vod  -  1.0.21

Działa i to nawet dobrze oraz nie powoduje problemów innym wtyczkom Smile , ale wcześniej konieczne trzeba zainstalować stare repozytorium FF i wtyczkę FF. 
Przyjrzyj się tej sprawie, dlaczego tak jest.

Pozdrawiam
Odpowiedz
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
(20-11-2025, 05:05 PM)Tomek napisał(a): Bo miałeś pewnie wcześniej repo stable zainstalowane tak jak mówiłeś i może stamtąd zaciągnął

Chyba tak. Ponieważ wszystko działa bardzo dobrze...

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości