Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
@Jmno Lepiej ty już sobie odpuść na dobre i kubki i logiki i wogule chata GPT bo sie naprawde uwziołeś na te kubki bardziej niż MC Donalds na promocje Drwala a userom odradzam instalacje bo nigdy nie wiadomo co chat gpt tam w kodzie na stawiał za babole

Przepraszam no ale to już jest bardziej po zaplatane niż serpentyny na drogach górskich
Odpowiedz
REKLAMA:

Czyli teraz czysta logika ale jak to zrobić np użytkownik chce tylko linki z lektorem dubbingiem lub jeśli ktoś lubi oglądać tylko z napisami może jest inne rozwiązanie oprócz tych kubków
Odpowiedz
Pierwotna wersja ff miała takie filtrowanie, nie zawsze działające idealnie.

Wersja ff beta też ma, bardziej rozbudowane, bardziej dopracowane i praktycznie bezbłędne, ale wszystkie do ustawienia. Wymyślasz od dawna koło na nowo, zupełnie niepotrzebnie.

Ja u siebie mam ograniczenie do lektora/dubbingu, bez napisów, bez pewnych formatów. Do tego odpowiednie własne sortowanie i ukrywanie z premium tych na które nie mam limitu. I zazwyczaj odtwarzam z pierwszego lub drugiego linka. Mogę w ślepo klikać bo wiem że trafię. Błędy są raz na kilkaset filmów, wynikające z błędnych opisów plików (a wierz mi, że pisząc scraper testuje się na kilkudziesięciu filmach w ciągu 1 godziny). To wszystko daje fanfilm beta. Bez żadnych udziwnień, wszystko przez ustawienia. A szczegółowe przez const gdzie możesz ukrywać, kolorować, zmieniać informacje itp itd.

I chatgpt ci tu nie wiele pomoże, bo musiałby nie tylko analizować scraper i wtyczkę ale też poszczególne strony. A wierz, mi z doświadczenia wiem że ogarnia to średnio.... Nawet na cli z dostępem do całego kodi.
Ale mówię to od dawna, że ff w wersji którą modyfikujesz to martwa gałąź, która naprawdę ma wielkie ograniczenia/śmieci w kodzie.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Ja cały czas czekam ffbeta będzie najlepszym wyborem nie trzeba żadnych kubków ale czy python ma możliwość sprawdzić plik przed pobraniem chodzi o mikro próbkę żeby odczytał całe metadane czy ma lektora napisy czy jak tylko pisze tylko multi i nie wiadomo czy pl będzie czy python ma takie możliwości ?jak by miał np. dawał komunikat że plik zwrotny że plik jest ok z jez.pl itp.
Odpowiedz
Ale na co czekasz? FF Beta jest przecież dostępna dla każdego od sierpnia.

Python nie ma tu nic do rzeczy. To Kodi musiałoby pobrać taki plik (każdy z np. 100 znalezionych źródeł). Czyli przy kilkudziesięciu plikach na Rapideo w sekundę wyczerpałoby ci cały dostępny bandwidth, bo nawet kilka sekund buforowania to i tak faktyczne pobranie całego pliku. Potem transfer z TB7 przekroczyłby limit. Następnie zablokowałyby się po kolei Filman, Ekino, CDA i inne źródła.
Ale załóżmy, że Kodi zainicjowało równoległe pobieranie 100 plików. Następnie Kodi musiałoby przeprowadzić analizę każdego strumienia, alokując pamięć RAM i zapychając bufory cache, a przede wszystkim drastycznie wydłużając czas parsowania i walidacji źródeł. Na darmowych hostach wywoływałoby to DDoS lub throttling po stronie serwera i blokadę danego IP. Czyli efekt żaden – szybkie odcięcie od serwisów przez rate limiting plus kilka-kilkanaście minut timeout'ów podczas wyświetlania listy źródeł. A efekt zerowy, bo wewnętrzne mechanizmy Kodi terminowałyby sesje, przerywały połączenia i powodowały crash'e na różnych poziomach cache (w tym także tych niedostępnych dla użytkownika na poziomie API).
Btw. niektóre serwisy udostępniają REST API, które zwraca podstawowe metadane i informacje o strumieniach. Ale to i tak jest zawsze limitowane przez rate limiting i quota. Nie ma ideału.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
Ok bo ja w kubku multi mam w kodzie wszystkie odmiany francuskiego do blokady jakie mogą się w URL pojawić tylko dużo ich jest ale jak nowa frazą się pojawi trzeba dodawać np w unikaj fraz

Spróbuję zrobić jedna funkcję bez tych kubków zobaczymy co z tego będzie chyba że jeszcze gorzej
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Oprzyj się na wersji 1.0.7 ta wersja działała zdecydowanie najlepiej i nie było z nią problemów.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@Jmno. informacja dla Ciebie i innych zainteresowanych Twoja ostatnia dostępna wersja z:
Repozytorium Fan Vod -  1.0.11
Wtyczka wideo - Fan Vod  -  1.0.21

Działa i to nawet dobrze oraz nie powoduje problemów innym wtyczkom Smile , ale wcześniej konieczne trzeba zainstalować stare repozytorium FF i wtyczkę FF. 
Przyjrzyj się tej sprawie, dlaczego tak jest.

Pozdrawiam
Odpowiedz
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
(20-11-2025, 05:05 PM)Tomek napisał(a): Bo miałeś pewnie wcześniej repo stable zainstalowane tak jak mówiłeś i może stamtąd zaciągnął

Chyba tak. Ponieważ wszystko działa bardzo dobrze...

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: szopns, 1 gości