Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
@Jmno,  idea w darmowych jest taka, że generalnie wszystkie możliwe źródła (nawet gdy niekiedy są nieaktywne czy przez jakiś czas zablokowane) i najsłabszej jakości wideo (nawet te całkowicie najgorszej jakości). Wszystko było DOMŚLNIE ZAŁĄCZONE W OPCJACH.

Oczywiście użytkownik będzie mógł to sobie wyłączyć w opcjach lub w przypadku gdy nie wyłączy w opcjach, zrezygnować z oglądania, jeżeli uzna, że mu to nie pasuje...

Jeszcze raz, w darmowych wstępnie w domyślnych opcjach wszystkie możliwe źródła i jakości ZAŁĄCZONE (pomijając w domyślnym załączeniu źródła typowo tematyczne np. bajki, sztuka itp. - domyślnie wyłączone).

Powodzenia!
Serdecznie pozdrawiam

Tak na marginesie, to mój 1,000 post, ale ten czas miło upływa na tym Szacownym Forum. Smile
Odpowiedz
REKLAMA:

@Jmno, wysłałem Ci dzisiaj wiadomość na priv.

Powodzenia! Smile
Pozdrawiam
Odpowiedz
(30-11-2025, 06:14 PM)remiumJmno napisał(a): Jutro zobaczę czyli tak jak kiedyś miałem darmowe podzielone fullhd HD i 480p?

@Jmno, nie wiem czy dość sprecyzowałem mój wniosek. Więc krótkie uzupełnienie.

Dla darmowych i premium w ustawieniach uporządkowane 2 oddzielne grupy (kreska oznacza przerwę między grupami, ale nie musi być kreska. Wystarczy oddzielne zgrupowanie).

- Darmowe, wszystkie możliwe źródła o każdej jakości np. SD, HD, Full HD, 4K  koniecznie ZAŁĄCZONE  w opcjach (oczywiście z możliwością wyłączenia wybranej jakości wideo).

- Premium, źródła, HD 720p, Full HD 1080p, 4K 2160p (oczywiście z możliwością wyłączenia wybranej jakości wideo).

To pokrótce tyle z wniosku. Gdybyś miał pytania w związku z tym, to pisz na Forum lub priv.

Powodzenia!
Pozdrawiam Smile

Edycja.  Co do Twego moda, od ostatnich wersji nareszcie działa dobrze. Tak trzymać! Smile
Odpowiedz
Jutro zrobię updated
Wprowadziłem zmiany co chciał arkady 1964
Wszystkie darmowe źródła także te które nie działają
Dla premium zmieniłem priorytet nie tylko najlepszy plik bo dużo znajdował tylko 4k teraz
Znajduje wszystkie multi, dubbing lektor, napisy i ostrzeżeniem dla lektora AI

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
@Jmno, testuję cały czas Twego modo i działa on naprawdę dobrze Smile , co niezwykle ważne nie robi żadnych problemów innym wtyczkom wideo.

Bardzo fajnie, że w najnowszym updatede zrobisz w Twoim modzie wszystko co napisałeś powyżej w poście. Smile  
Rozumiem, że też w ustawieniach będą dwie oddzielne kategorie, oddzielnie np. rozdzielone kreską lub przerwą tj. darmowe i premium.

Oraz dla darmowych domyślnie WSZYSTKO ZAŁĄCZĄCZONE w opcjach tj. rozdzielczości wideo SD 360p i 480p, HD 720p, Full HD 1080p, 2K 1440p, 4K 2160 Podkreślam jeszcze raz, że wszystko domyślnie ZAŁĄCZONE w opcjach . Użytkownik zrobi jak będzie mu pasować i gdy zechce to sobie wyłączy w opcjach np. jakość SD.

Poniżej, w celu uporządkowania, oddzielone np. kreską lub przerwą, opcje dla premium tj. rozdzielczości wideo 4K, 2K/QHD,  Full HD, HD 720p, również wszystko ZAŁĄCZONE (wysoka rozdzielczość jest już od HD 720p włącznie). Załączenie każdej wysokiej rozdzielczości w opcjach. Kto będzie chciał to sobie niektóre rozdzielczości wyłączy i zostawi np. tylko najwyższą dostępną 4K/UHD 2160p (8K praktycznie obecnie nie jest jeszcze rozpowszechniona).

Powodzenia!
Pozdrawiam
Odpowiedz
Ja w mojej wersji zrobiłem tak że użytkownik ma minimum ustawień tylko do logowania premium i ewentualnie wpisywania unikaj fraz a wszystko z automatu czyli darmowe pokazuje się wszystko co znajdzie a premium wg ustawionej logiki taką jaką ja chciałem czyli najlepsze najpierw Multi bo to chyba najlepsze pliki z dwiema ścieżka audio i to tylko docelowo polski i angielski, potem niżej czyli z lektorem dubbingiem potem napisy z czego jeśli wykryje najlepszy plik bez multi tylko lektor dubbing z głosem AI Jest ostrzeżenie i alternatywny wybór najlepszy z napisami.Od początku chciałem taką logikę i jak najmniej opcji.W moim modzie tylko
1 użytkownik loguje się na konto premium
2 wpisuje dodatkowa frazę jeśli pojawi się nowa
Tak zostawiam
Jeśli nie da się aby sprawdzać plik przed pobraniem to trzeba wpisywać dodatkowe frazy w unikaj fraz. Większość i tak jest w kodzie już ale nigdy to nie będzie 100% pewności.

Nie chcę mieć więcej ustawień manualnych w opcjach
Jedynie może zrobię przy premium jeszcze

2 sekcje
Wyszukiwanie zaawansowane czyli takie co teraz
I wyszukiwanie jeden klik i oglądać

Teraz ostatnio chyba jakiś wewnętrzny serwer nie działał w xt7
I dodałem że jeśli użytkownik wybierze
Premium / widzi np xt7 nopremium rapideo itp. zależy co macie
To przy każdym linku jest dopisane z jakiego wewnętrznego serwera jest plik np.twoj plik czy co innego.
Ciekawe czy da się zrobić jakąś weryfikację wewnętrznego serwera czy na pewno działa przed Play?

Do soboty zrobie jeszcze łatke dla premium chidzi o weryfikacje tagow w url dodam cos jeszcze bo aktualnie przepuszcza tylko multi lektor,dubbing,napisy,plsub, subpl itd. Ale sa tez url z oznaczeniem tylko Dub, i to juz nie przejdzie
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Co do ostatniego – tak da się. Miałeś już wcześniej podane, że da się i dlaczego tego nie robimy. Jak zwykle, nie sprawdziłeś, jak działają serwisy rapideo czy tb7. W wynikach wyszukiwania nie są zwracane bezpośrednie linki do serwisów typu wrzuta/twojplik, tylko linki do rapideo czy tb7, które umożliwiają „zakup" danej pozycji. Dopiero wtedy masz link do danego serwera.
Coś obawiam się, że twoje pomysły mogą doprowadzić do tego, że rapideo czy tb7 po prostu odetnie dostęp dla Fanfilm ze względu na ilość zapytań. Już był taki moment, gdy wisiało to na włosku, gdy jeden z modów za mocno odpytywał tb7.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
Dzięki @Jmno, Twój mod działa dobrze. dalej może być jeszcze lepiej. Smile
Teraz, gdy jest już wtyczka wideo FanFilm mod GPT ze zmienioną identyfikacją, co umożliwia instalację w Kodi równolegle do innych wersji FF. Jest propozycja, aby najnowsza wersja FanFilm mod GPT wraz z zależnościami była dostępna na edytowanej stronie tego wątku (lub informacja na pierwszej stronie wątku - sukcesywnie aktualizowana na której stronie znajduje się najnowsza dostępna wersja tj. numer postu z najnowszą wersją FanFilm mod GPT).

Pozdrawiam
Odpowiedz
Zrobilem poprawkę do premium więcej tagów do URL ale także dodałem furtkę dla sd bo znalazłem plik w premium który jest tylko sd może użytkownik jednak chciałby oglądać może dzisiaj zaktualizuje [Obrazek: r9MvGOml.jpeg]

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
@Jmno  Oczywiście, użytkownik powinien mieć możliwość sam wybrać w jakiej jakości wideo chce oglądać. Smile
Druga sprawa, że niekiedy niższą jakość wymusza mała prędkość internetu.

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: szopns, 1 gości