Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Nie rozumiem pytania. Przez Fanfilm Beta nie ogarniesz tak zatytułowanych plików. I jest to w pełni świadomie zrobione bo za dużo filmów dla dorosłych i śmieci przechodzi. Zainstaluj jakąś wtyczkę do CDA od mbebe czy od mtr81 i tyle.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Ciekawi mnie jedna rzecz. Jak odpalam listę obserwowanych filmów z serwisu trakt to filmy nie są sortowane po roku wydania tylko jakoś losowo ( chyba po dacie dodania filmu do listy ) czy to ja mam coś źle ustawione ?

Opcja sortowania jest natomiast nie aktywna
Odpowiedz
Tak. Są posortowane wg daty dodania do listy a nie alfabetycznie czy wg roku. Opcja sortowania w kodi nie jest aktywna bo ona działa tylko na wyświetlaną stronę a nie na wszystkie więc to by i tak nic nie dało. W issue mamy zapisane żeby umożliwić sortowanie wg różnych parametrów ale ze względu na specyfikę i błędy w API trakt (nie nasze ale ich) nie jest to łatwe (aczkolwiek nie jest niemożliwe). Podstawowym problemem jest to że lista z trakt (obojętne czy ulubione czy kolekcja) może mieć np 600 pozycji (tak - mamy takiego użytkownika który nam udostępnił do testów swoje konto) - pojawia się wtedy kilka problemów:
1. lista w json którą zwraca trakt ma tytuły sortowane wg tytułów EN - więc Gwiezdne Wojny będą w literce S
2. można owszem pobrać listę i uporządkować ją na podstawie danych z tmdb i dopiero sortować wg upodobań użytkownika - ale moze to prowadzić do radykalnego wzrostu zapytań do TMDB czego wolimy uniknąć.
Tu masz to dokładniej opisane: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
Znam sytuację z sortowaniem, niemniej jednak 600 pozycji w kolekcji to skrajny przypadek. Dziś szukałem czegoś w swojej kolekcji (dużo mniejszej) i w koło latałem po stronach, bo wciąż nie widziałem szukanego tytułu co generuje tylko stratę czasu. Skoro muszą być już podstrony to, czy ilość tytułów na stronie musi być ograniczona do 20? Nie można tego zrobić w formie wyboru dla użytkownika np. 20,50.100.
Odpowiedz
Limit 20 pozycji narzuca trakt - można zrobić że ma być więcej na stronie - ale powoduje to pewne problemy przy kolekcjach zawierających zarówno filmy jak i seriale czy odcinki.
Mamy to na uwadze - jak ogarniemy ograniczenie zapytań do tmdb/trakt - co już jest w naszych wewnętrznych testach to pewni i za to się weźmiemy.
I nie - 600 to wcale nie jest skrajny przypadek.
1
Odpowiedz
To jeszcze uzupełnieniem - w sumie nawet teraz już to powinno działać - jest opcja w const do tego...
#: Page size (page limit) in trakt.tv for directory.
const.trakt.page.limit = 20

ALE - zmiany w tym miejscu mogą powodować nadmierne wykorzystanie API TMDb - a klucz jest domyślnie jeden dla wszystkich - więc przy takich zmianach zalecane jest korzystanie z własnego klucza TMdb - żeby nie zapchać dla innych userów przy przesadzonych wartościach.
Odpowiedz
REKLAMA:

[Obrazek: RzJg5Ksl.png]
Napisalem do Filebit i sa chętni.
1
Odpowiedz
To działaj. Na nasze prośby nie odpowiadali przez ostatnie 2 lata.
Napisałem do nich po raz kolejny - podając endpointy API które nas interesują - wątpię czy odpowiedzą - bo to będzie już któryś raz jak piszę. No ale może im się biznes kurczy i zaczną zauważać kodi
1
Odpowiedz
@essnfie liczę, że teraz coś z tego wyniknie dalej Big Grin

@Tomek z ciekawości - serwisy tb7, a także rapideo i klony udostępniły wam odpowiednie "endpointy API"?
Odpowiedz
Powiedzmy że tak. Że nas słuchają a my ich. Zresztą rapideo ma swoją wtyczkę więc API jest łatwo dostępne. Mieli też swój fork fanfilma ale od 2021 czy 2022 wciągnęliśmy go do oficjalnego, modyfikując i współpracujac przy pewnych zmianach. Tb7 działa inaczej. Tu parsuje się stronę, ale powiedzmy że słuchają naszych uwag a my pilnujemy żeby nie zarżnąć ich serwerów przy zapytaniach.

Natomiast co do filebit. Na razie nie odpowiedzieli. Od 2 lat co kilka miesięcy pisaliśmy do nich z zerowym odzewem. Tym razem będzie pewnie tak samo. I staje się to po prostu nudne. My z tego nic nie mamy, to im powinno zależeć żeby mieć więcej urządzeń na których można korzystać.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości