Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
Mam pytanie czy fan vod pl, wyszukuje filmy z filmman?, W ustawieniach wtyczki ustawiłem tylko filmman, i nie znajduje w sumie nic. Gdzie na stronie są te tytuły.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
REKLAMA:

(15-12-2025, 01:06 PM)Jmno napisał(a): nie wiem dlaczego bot coś tam pisał ale coś tam zrobił że teraz odtwarzam ile chce bez pobrania nowego gb.

Szczerze? To jest red flag dla użytkowników. Jeśli autor nie wie dokładnie, co bot zakodował i jak to działa, to instalowanie takiego dodatku w swojej sieci to spore ryzyko bezpieczeństwa.
ChatGPT to świetne narzędzie pomocnicze, ale kod powinien być w pełni zrozumiany i zweryfikowany przez autora przed publikacją - zwłaszcza gdy chodzi o dodatki do Kodi, które działają w sieci domowej użytkowników. A tu mamy działanie na zasadzie "coś tam coś tam i coś tam zrobił i chyba działa, ale nie wiem" (i nie, "coś tam coś tam" - to nie jest ominięcie języka fachowego - to po prostu coś tam coś tam).
Bawcie się dalej... na własne ryzyko

Podziękowali: deco164, Toov
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
1
Odpowiedz
Jak dla mnie to nie problem, ale zaznaczam, że to w moim przypadku gdy:

1. Instalacja na sprzęcie z Android TV.

2. Instalacja na drugim Kodi w systemie Android TV tj. fork Kodi WBMC.

Więc mogę się bawić do woli. Zaznaczam, że bawię się na WBMC, a na Kodi, mam zainstalowane inne wtyczki strumieniowe.

Oczywiście, to jest moja konfiguracja na Android TV, gdzie mam zainstalowane razem 2 Kodi tj. Kodi oraz fork Kodi WBMC:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
A, tak na marginesie jest już wyższa wersja WBMC 21.3, niedawno była 21.2

Pozdrawiam
Odpowiedz
(16-12-2025, 10:48 AM)arkady1964 napisał(a): Jak dla mnie to nie problem, ale zaznaczam, że to w moim przypadku gdy:

1. Instalacja na sprzęcie z Android TV.

2. Instalacja na drugim Kodi w systemie Android TV tj. fork Kodi WBMC.

Więc mogę się bawić do woli.

Ale wiesz że takie zabawy "coś tam coś tam, i nie wiem" mogą prowadzić do np. zbyt dużej ilości wywołań do serwerów tb7 czy rapideo i będzie odcięcie dla wtyczek kodi? ChatGPT nie rozmawia raczej z twórcami tych serwisów, nie uzgadnia z nimi zmian w obsłudze API czy strony...
Także zabawa fajne - ale do czasu aż się wie co robi... a tu mamy coś tam coś tam
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Akurat tych źródeł nie używam wcale.
Mam tylko nadzieję, że autor moda wydając instrukcje dla GPT zachowuje ostrożność nie przekraczając dozwolonych ustawień.

Pozdrawiam
Odpowiedz
I sądzisz że chatgpt się trzyma tych instrukcji i że autor to potem sprawdza? Sam korzystam z chatu i wierz mi potrafił tak optymalizować że leci setka zapytań w sekundę. A na każdą uwagę i tak odpisze "tak, masz absolutną rację".
Poza tym skąd czat gpt ma znać API rapideo czy ustalenia pomiędzy dev a obsługą np tb7
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(16-12-2025, 11:08 AM)arkady1964 napisał(a): Mam [...] nadzieję, że autor moda wydając instrukcje dla GPT zachowuje ostrożność nie przekraczając dozwolonych ustawień.

Nie, autor moda nigdy nie ukrywał, że tak naprawdę nie jest autorem moda - i że to GPT tworzy ten dodatek. Nie mam więc do @Jmno żadnych pretensji - nie ukrywa tego faktu i nie udaje mistrza developerki.
Jednak ewentualni użytkownicy muszą mieć pełną świadomość ryzyka z tym związanego (a właściwie wielu ryzyk, które opisał tu @Tomek). Mnie osobiście mało obchodzi, co kto sobie popsuje we własnym Kodi czy w bezpieczeństwie domowej sieci ("Wolnoć Tomku w swoim domku", cytując klasyka) - ale jeśli za ewentualne błędy w komunikacji dodatku z serwisami typu Tb7, Rapideo, czy też TMDB miałyby ucierpieć "interesy" Bogu ducha winnych użytkowników, to nie tędy droga...
Nie twierdzę, że coś takiego na pewno się wydarzy, bo przecież tego nie wiem - ale @Jmno też tego nie wie... Smile

Podziękowali: Tomek
1
1
Odpowiedz
Ja też nie twierdzę że coś takiego będzie miało miejsce, nie zamierzam także nawet przeglądać tej wtyczki, gdyż jest to dla mnie martwa linia. Natomiast - sam z doświadczenia wiem, że jak się posiłkuję GPT/Gemin/Claude - to bez znajomości kodu i tego jak ma działać często trafia się na mega "przydatne porady" - jak np. wysyłanie kilkudziesięciu zapytań na raz do API rapideo - co kończy się mało ciekawie....
Odpowiedz
Wśród tej dyskusji może umknęło info dla zainteresowanych zainstalowaniem dwóch Kodi w systemie Android TV, już jest dostępna wersja 21.3 WBMC i Kodi 21.3

Kodi można zainstalować/zaktualizować z Google Play lub z pliku APK ze strony producenta.  
Dla Android TV Kodi 21.3:

WBMC można zainstalować/zaktualizować z pliku APK ze strony producenta. 
Dla Android TV Fork Kodi WBMC 21.3:

Fork Kodi WBMC należy zainstalować z pliku APK, również aktualizację do wersji 21.3 należy zainstalować z pliku APK, ponieważ nie ma możliwości automatycznej aktualizacji WBMC.

Uwaga.  Przypominam, że można mieć zainstalowane razem 2 Kodi tj. Kodi oraz fork Kodi WBMC w systemie Android TV.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Teraz mam trochę mnie czasu ale zrobię źródła .m3u8 i .mpd przez Inputstream Adaptive ogóle już zrobiłem ale jeszcze nie udostępniłem

Ogólnie ten mod jest zrobiony z 100% przez AI Ja nawet nie wiem co ten bot pisze jak coś tam w kodzie zmienia do weryfikacji bot używa różnych metod czy na pewno zrobił jak chciałem.

Jeśli chodzi o darmowe źródła niedawno miałem pomieszane odcinki tytuł prawidłowy w ale się nie zgadzał odcinek ale chyba nie można nic z tym zrobić przy darmowych

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości