Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
@Cxxzsefc Podaj logi. U innych działa. No i oczywiście zero informacji o które prosiłem - czy instalowałeś na inny mod. Jak już mówiłem po aktualizacji logowanie powinno się utrzymać. Nie ma ponownego przelogowania, za wyjątkiem instalacji fanfilm na jakiś mod. Jest jeszcze jedna możliwość - ale to już na pw cię poprosiłem o pewne informacje.

Co do filman API. W wielu serialach natrafiliśmy na ten sam błąd. API zwraca takie wyniki i nic na to nie poradzimy. Mają albo pomieszane odcinki, albo po kilka razy to samo, albo pomieszane nawet całe sezony. To nie wina fanfilm tylko API i tego co zwraca w wynikach - a zwraca dość beznadziejną listę i zaczyna się zgadywanka tak naprawdę.. Nie mamy dostępu do dokumentacji API, robiliśmy to wsteczną inżynierią więc jest różnie. Co istotne - API zwraca zupełnie inne wyniki niż to co jest na stronie, nawet dla użytkowników premium. Ale przyjrzymy się na tych konkretnych serialach.

PS - będzie fix na filmanapi - postaram się ukryć te błędne wyniki.
Oczywiście jeśli potwierdzi się pewne przypuszczenie z xt7 to też w kolejnej wersji będzie fix

Ale nie zdążę przed świętami ;(
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

Logowanie do xt7 przetestowane na wszelkie możliwe sposoby - bez pomocy od strony zgłaszającego nic nie zdziałam więcej. Działa - znaki specjalne, polskie znaki (wszystkie) itp itd. Działa.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(23-12-2025, 04:53 PM)Tomek napisał(a): Logowanie do xt7 przetestowane na wszelkie możliwe sposoby - bez pomocy od strony zgłaszającego nic nie zdziałam więcej. Działa - znaki specjalne, polskie znaki (wszystkie) itp itd. Działa.
Sorry. Poprostu reinstalację zrobiłem kodi i teraz działa przepraszam za to wszystko.
Odpowiedz
Czyli zamiast zrobić nam feedback i pomoc w rozwiązaniu problemu który mogą mieć inni użytkownicy zrobiłeś pełny reset. Szkoda. Bo jeśli faktycznie jest jakiś błąd to pozbyliśmy się możliwości jego diagnozy.
Odpowiedz
@Tomek Dziękuję Wam bardzo za tę piękną wtyczkę FanFilm, poświęconą świętej pamięci MrKnow. 
U mnie wszystko działa wyśmienicie i nie mam żadnych problemów.

Fajnie byłoby, gdybyście dodali możliwość wsparcia projektu, np. poprzez donate. <3
Dodałbym również w opisie wtyczki link do tego tematu oraz wymienił wszystkie osoby, które pomogły stworzyć to dzieło. <3

Jeśli potrzebujecie do testów dostępu premium ekino, filmann, cda, tb7, xt7, filebit, nopremium, ppltv.tv, to mogę wam podesłać, posiadam wszystkie i wiele innych typu netflix, disnay, canal+, polsatbox, skyshowtime, deltamediaplayer, weeb tv, etz etz.

Podziękowali: Albineek
1
Odpowiedz
Nie ma, nie było i nigdy nie będzie (przynajmniej w tym składzie ekipy która teraz tworzy FF) żadnych dotacji, donate, kaw, czy piwek które można nam postawić. Od początku robiliśmy to dla zabawy i tak chcemy to dalej robić. Także dzięki za miłe słowa!

Co do linku do tematu - na chwilę obecną zbędny - wraz z wyjściem wersji oficjalnej przerzucamy się na github i ten temat zamilknie sam - będzie nam się wygodniej pracować.

Co do wymienienia osób które tworzą to dzieło - to główni autorzy to "FF Team" - i to nam wystarczy. To nie jedna, nie dwie, ale ciut więcej osób + testerzy wewnętrzni - nie chcą być wymieniani (ale zawsze jak podchwytujemy czyjś pomysł czy się inspirujemy to w changelog umieszczamy informację od kogo czerpaliśmy)

Co do testów i dostępu:
- ekino obecnie nie udostępnia API - a to co jest na stronie po zalogowaniu dla użytkownika premium nie różni się w fizycznych linkach od tych które są darmowe
- filman - jest dostęp przez API - ale bez premium (nie mam żadnej możliwości podpięcia), jak ktoś ma premium to przez zwykłego filmana (z ciasteczkami) działa (obecnie jest problem z resolverem chyba po ich stronie)
- cda - mamy - nie ma takiej potrzeby
- tb7/xt7/rapideo/twojlimit/nopremium - współpracujemy z nimi, mamy wszystko czego potrzebujemy
- filebit - rozpoczynamy współpracę - więc pewnie też dostęp będziemy mieli
- ppltv - TV - więc kompletnie nas to nie interesuje

Co do disney i netflix - zbędne - obsługujemy przez Justwatch i przez zewnętrzne wtyczki. Pozostałe - albo nie mają działających wtyczek pod kodi, albo nie są w JustWatch....
Także dziękujemy, pamiętać będziemy w razie czego.

I... pamiętajmy o tym który był autorem całej wtyczki i jej ideii - MrKnow
2
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam. Zwracam się z prośbą o pomoc do obeznanych w temacie kolegów. Oglądam serial "Zawód Amerykanin". Pierwszy sezon obejrzałem co widać na załączonym zdjęciu. W czasie oglądania 2-go sezonu przestało mi zaznaczać obejrzane odcinki. Nawet przy próbie fizycznego odznaczania, że odcinek został obejrzany nie odznacza go tak jak było dotychczas w pierwszym sezonie. Z 2-go sezonu obejrzałem już kilka ale są nieodznaczone jako obejrzane. Gdzie szukać przyczyny? Z góry dziękuję za pomoc.
[Obrazek: KbPQ5OQl.png]

[Obrazek: 8HibLhfl.png]
Odpowiedz
Wersja fanfilm, wersja kodi. Na pewno nie robiłeś instalacji nowego fanfilm na jakieś mody?
Odpowiedz
(09-01-2026, 05:54 PM)Croton napisał(a): Witam. Zwracam się z prośbą o pomoc do obeznanych w temacie kolegów. Oglądam serial "Zawód Amerykanin". Pierwszy sezon obejrzałem co widać na załączonym zdjęciu. W czasie oglądania 2-go sezonu przestało mi zaznaczać obejrzane odcinki. Nawet przy próbie fizycznego odznaczania, że odcinek został obejrzany nie odznacza go tak jak było dotychczas w pierwszym sezonie. Z 2-go sezonu obejrzałem już kilka ale są nieodznaczone jako obejrzane. Gdzie szukać przyczyny? Z góry dziękuję za pomoc.

Zapewne na samym początku w logach. W dodatku po włączeniu logów programisty w ustawieniach FanFilm.
Skoro nawet z CM (contex menu) nie oznacza, to po włączeniu tych logów warto operację powtórzyć, aby dało się coś wyczytać.

Szybki strzał – autoryzacja trakt Ci działa? Znaczy możesz wejść kolekcje i inne rzeczy z trakt?
Jeśli nie to wymuś autoryzację od nowa.

Mam nadzieję, że nie nagrywałeś FF i różnych modyfikacji jedne na drugie?
Odpowiedz
(09-01-2026, 07:03 PM)Tomek napisał(a): Wersja fanfilm, wersja kodi. Na pewno nie robiłeś instalacji nowego fanfilm na jakieś mody?
Wersje: Fanfilm 2025.12,22.0 Kodi 22.0. Tak jak pisałem, zmieniło się to jak zacząłem oglądać 2-gi sezon. W międzyczasie nic nie instalowałem.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 13 gości