Wypróbowałem niemal całą listę zewnętrznych dodatków.
Zarówno na Windowsie, jak i na zrootowanych Androidach, ze względu na DRM (Widevine L3), ograniczenia jakości wyglądają tak:
slyguy.paramount.plus — 1080p (FanFilm nie znajduje żadnych materiałów)
plugin.video.playermb / plugin.video.player_pl — 1080p (FanFilm znajduje tylko niektóre)
SkyShowtime — plugin.video.skyott — 1080p (FanFilm znajduje tylko niektóre)
slyguy.max — 720p (FanFilm znajduje chyba wszystkie)
slyguy.disney.plus — 720p (FanFilm znajduje tylko niektóre)
plugin.video.netflix — 540p (obecnie nie działa:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (edytowałem wcześniej podałem nie ten link)
Dodam, że autor Slyguy ukrywa możliwość zmiany jakości wideo dla osób, które go nie wspierają. domyślnie praktycznie wszędzie wtyczki są ustawione na 720p.
Jest jednak na to sposób:
Ustawienia →→ Dodatki →→ Moje dodatki →→ Wtyczki strumieniowe →→ InputStream Adaptive →→ Konfiguruj →→ Tryb wyboru strumienia — ustawiamy na „Pytaj o jakość”.
W przypadku SkyShowtime (plugin.video.skyott) było naprawdę sporo kombinowania, bo z powodów licencyjnych autor nie udostępnia pliku DRM device.wvd:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Taki plik da się jednak wyciągnąć ze zrootowanego Androida. Kombinowałem z Magisk, ale ostatecznie udało mi się to zrobić zgodnie z tą instrukcją:
I teraz SkyShowtime działa bez problemu.
Dodam jeszcze, że FanFilm, mimo włączonej opcji zewnętrznych dodatków, znajduje materiały tylko wybiórczo, mimo że w oryginalnych wtyczkach te same tytuły znajduje normalnie.
Nie mogę się więc zgodzić z
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. komentarzem:
Zmiana ustawień w InputStream Adaptive rozwiązała u mnie problem kiepskiej jakości w player.pl